Maguire stilnet kritikerne da United-spillerne ordnet tre mål

De var der allerede før avspark, hetserne, de som mener det er en menneskerett og riktig å fortelle verden hvor elendig Harry Maguire er før en eneste ball er sparket i hver eneste kamp.

maghe

Det er mange av dem der ute, også blant United-supporterne. Det er det bare å erkjenne.

Derfor smakte nok mandagen i Qatar ekstra godt for Harry Maguire. Sannheten er nemlig at han var meget god og svært sentral da England til slutt smadret Iran.

Sentral i alt

Stadionklokka hadde ikke en gang passert tre minutter før dommeren og VAR kunne gitt England straffe etter at en iraner tok livtak på Maguire i feltet. Som så ofte så ble det imidlertid med ropene om straffe etter en slik situasjon.

haee12

Kampen var fortsatt bare åtte minutter gammel da Maguire traff nettveggen fra skrått hold etter et Kane-innlegg fra høyre.

Etter en drøy halvtime knuste United-kapteinen så sin motspiller på en corner, men headingen smalt i tverrligger og ut.

Tre minutter etter fikk England imidlertid uttelling.

Maguire startet det hele med et flott oppspill gjennom ledd, ballen havnet etter hvert ute hos Luke Shaw på venstrekanten og han fant hodet til Jude Bellingham i feltet. Dortmund-spilleren headet inn 1-0, hans første A-landslagsmål.

To mål, to United-assists

Etter 43 minutter smalt det igjen, og nok en gang med United-spillerne involvert. Shaw slo corner, Maguire knuste igjen iranerne i lufta og Bukayo Saka banket ballen i mål.

Dermed to engelske mål og målgivende fra både Shaw og Maguire.

Shaw var også tredje sist på Englands 4-0-mål i 2. omgang. Det sier det meste om hans kamp, og det «verste» var at United-spillerne ikke var ferdige.

Comeback med scoring

I 70. minutt kom nemlig Marcus Rashford innpå.

Det var hans første innhopp for England etter EM-finalen i 2021, og han brukte bare noen sekunder – og tre touch – før han hadde fintet bort en motspiller og satt inn 5-1. For et comeback.

for2

United-spillerne var dermed sist eller nest sist på tre mål, og involvert i et fjerde.

Ut med mistenkt hodesmell

Rashford bygget selvtillit videre, Shaw var nest sist eller tredje sist på tre mål og Maguire var involvert i to mål. Totalt sett en strålende start for Uniteds VM-spillere.

Rashford og Shaw har vært gode også for United, men det positive var at Maguire var veldig god også ellers i kampen. Han fant alltid medspillere med pasningene, og hadde en ro og kløkt i litt mer pressede situasjoner som varmet.

Irans første redusering kom riktignok bak Maguire, men hele England var passive i den situasjonen.

Det var heller ingen ulempe å se Maguire levere dette som venstre stopper i en firebackslinje, men det er litt uro siden han måtte forlate banen med en mistenkt hodeskade 20 minutter før full tid.

Det er imidlertid for tidlig å si noe om konsekvensene av det.

maggg

Det er imidlertid mulig å konkludere med at England og United-spillerne fikk en god VM-start, akkurat som man kan konkludere med at VAR er like inkonsekvent i VM som ellers – og at det sånn sett fort kan bli dommernes skjønn som avgjør mesterskapet.

Noe annet er det ikke mulig å si etter at Iran på overtid fikk straffe for holding i feltet som er av typen man ser et tosifret av i hver eneste kamp.

England 6-2 Iran

Mål: 1-0  Bellingham (Shaw, 35), 2-0 Saka (Maguire, 43), 3-0 Sterling (Kane, 45+1), 4-0 Saka (Sterling, 62), 5-1 Rashford (Kane, 71), 6-1 Grealish (Wilson, 90), 6-2 Taremi (straffe)

England: Pickford – Trippier, Stones, Maguire (Dier 71), Shaw – Rice, Bellingham, Mount (Foden 71) – Saka (Rashford 71), Sterling (Grealish 71) – Kane (Wilson 76)

Vi oppdaterer med scoringer og det viktigste som er verdt å vite om United-spillerne i kampen.

90+12.min: 6-2 Taremi. Straffe. Etter at VAR fant en mulig holding i feltet som det er et tosifret av i hver eneste kamp og som ingen av spillerne var opptatt av.

90+8.min: Iran i tverrligger etter å ha spilt seg inn bak Stones.

90.min: 6-1 Jack Grealish. Scorer i åpent mål etter at Wilson hadde løpt seg fri på høyresiden og la tilbake til City-spilleren.

71.min: 5-1 Marcus Rashford. Får ballen fra Kane i feltet, finter bort en spiller og plassrer ballen forbi keeper.

70.min: Rashford, Dier, Foden og Grealish inn.

68.min: Maguire ut. Går rett i garderoben. Rashford er også på vei inn, for Saka.

66.min: Maguire er nede med mistenkt hodeskade. Ser preget ut, og det ser ut som han må ut.

65.min: 4-1 Taremi. Løper inn bak Maguire i et passivt engelsk forsvar og banker ballen i mål før Stones kom oppi duellen.

62.min: 4-0 Bukayo Saka. Gjør det selv inne i feltet etter å ha blit spilt opp av Sterling. Shaw tredje sist på målet også denne gangen, da han brøt et utspill med en heading fram til nevnte Sterling.

45+1.min: 3-0 Raheem Sterling. Kane slår inn fra høyresiden og Sterling beiner ballen i mål ved første stolpe.

43.min: 2-0 Bukayo Saka. Shaw-corner til Maguire som header ned til Saka som scorer. United-spillerne bak nok et mål.

35.min: 1-0 Jude Bellingham. Header flott inn et innlegg fra venstre fra Shaw. Maguire startet angrepet med en ball gjennom ledd. 19-åringens første A-landslagsmål.

32.min: Ny corner fra høyre, Maguire knuser iraneren i duellen og stanger corneren i tverrligger og ut.

8.min: Maguire i nettveggen. Kjapt frispark til Kane på høyrekanten. Han slår inn på direkten og Maguire på motsatt side klarer kun å styre avslutningen i nettveggen.

3.min: Maguire ble tatt livtak på under en corner. Roper på straffe, men sånt dømmes det sjelden for og han får ingenting.