2-0 til reservene

Danny Drinkwater (bildet) og belgiske Ritchie De Laet tegnet seg på scoringslisten da United-reservene torsdag kveld beseiret Everton 2-0 hjemme på Moss Lane.

Seieren var ikke et mål for mye, for United dominerte stort og kunne fort ha gjort kvelden resultatmessig ytterst pinlig for gjestene fra Merseyside.

Serbiske Zoran Tosic for eksempel, kunne alene sørget for hattrick, men ble isteden stående igjen med å forbanne tre stolpetreff!

Tosics lagkamerat Danny Drinkwater derimot, tok sjansen da den bød seg. Og det gjorde den allerede etter åtte minutter. Da satte Englands U19-spiller ballen forbi Evertons norske keeper Lars Stubhaug, etter et pent opptrukket angrep og målgivende pasning fra Lee Martin. Martin så først ut til å ha ødelagt muligheten ved nærmest å snuble i ballen, men gjenvant kontrollen og fant sin lagkamerat i scoringsposisjon.

Ti minutter senere ble ledelsen doblet, denne gang ved Ritchie De Laet etter frispark ved Magnus Eikrem. Nordmannen traff muren og ballen tok en tilsynelatnede ufarlig retning, inntil en våken De Laet kom stormende til og headet inn sin første scoring siden januarovergangen fra Stoke.

På den andre siden av banen kom Everton til en sjelden mulighet da Hope Akpan vant en duell med keeper Ben Amos. I neste øyeblikk misbrukte han imidlertid muligheten ved å heade ballen over tverrliggeren.

Sjanser på rekke og rad

Deretter overtok Zoran Tosic oppmerksomheten, da hans første avslutning for kvelden, et skudd fra kort hold, endte i tverrliggeren etter en en feberredning av Everton-keeperen. Så, ett minutt før pause, smalt det igjen i aluminiumen over Evertons sisteskanse, denne gang etter at Tosic hadde skaffet seg selv plass nok til å fyre av fra ti meter.

Ti minutter ut i andre omgang var serberen på farten igjen etter overlegg fra Lee Martin. Nå kaet han til på volley, men denne gang suste skuddet like på utsiden av stolpen.

United dominerte nå helt og fullstendig mot et Everton-mannskap som måtte jobbe under høytrykk for å unngå flere baklengsmål. Reservekeeper Michael Jensen måtte først i aksjon for å stoppe et skudd fra Drinkwater, men måtte deretter ha assistanse av forsvarsspiller Aristote Nsiaia, som to ganger sto på målstreken og stanset forsøk fra Lee Martin.

Tosic treffer – stolpen…

Everton kom mer med ettersom omgangen skred frem, og var to ganger farlig frempå ved James Vaughan, før United kom tilbake og satte inn sluttspurten. Drinkwater var nære på å sette inn sitt andre for dagen med et skudd Everton-keeperen med nød og neppe klarte å slå unna, før Tosic oppsummerte egen avslutningsinnsats ved å treffe stolpen fra 18-20 meter.

Med seieren gjenvant United-reservene andreplassen i Premier Reserve League med 32 poeng, ett foran Newcastle og to foran Blackburn. Suverene Sunderland (40 poeng) har allerede sikret seg mesterskapet.

United: Amos; Eckersley, C. Evans, De Laet, Gill; Eikrem (Galbraith, 81.), Possebon, Drinkwater, Tosic; Martin (Stewart, 71.); Welbeck (James, 59.)

Uben.innb.: Devlin, Dudgeon

Kilde: ManUtd.com