james2432

Oppsiktsvekkende gode resultater. Kan James få en sentral rolle mot Leeds?

Det er ni dager igjen til ligastart, der United møter et Leeds-lag som er vant til å løpe til krampa tar dem – mer enn alle motstanderne.

Samtidig vet alle at mange av United-stjernene først har returnert til trening denne uka, mens noen, som Jadon Sancho og Edinson Cavani, fortsatt mangler. Raphäel Varane slutter seg sannsynligvis også først til troppen en gang ut i neste uke.

Marcus Rashford er samtidig satt ut av spill, mens Anthony Martial først var tilbake i vanlig trening igjen mandag etter å ha vært ute med skade i nesten fire måneder.

Skadeproblemene, de sene returene etter fotball-EM og Leeds som første motstander kan fort føre til at Ole Gunnar Solskjær bruker de av seniorspillerne med best treningsgrunnlag lørdag 14. august.

I så fall stiller både Mason Greenwood, Jesse Lingard, men også Daniel James sterkt.

Waliseren har nå vært tilbake i full trening i 17 dager allerede.

Oppsiktsvekkende gode resultater

Ole Gunnar Solskjær vet også nøyaktig hva han får fra 23-åringen, og selv om det er mange supportere som har sterke meninger om Daniel James så har han internt i United en større stjerne enn det en del nok tror.

Waliseren gjør stort sett jobben sin, ikke minst defensivt. Får han konkrete instruksjoner så følger han dem, selv om teknikken hans av og til frustrerer United-supporterne.

Samtidig taler United-resultatene med James for seg selv. De er vanvittig imponerende.

James spilte var på banen i 26 kamper for United forrige sesong. Det endte med tap i den første, mot Crystal Palace, men deretter spilte han 25 kamper uten å oppleve tap i ordinær tid eller etter ekstraomganger.

Hvis det gikk galt så var det altså på grunn av andre enn 23-åringen.

United tapte forrige sesong 12 kamper i alle turneringer – mot Crystal Palace, Tottenham, Arsenal, Basaksehir, Paris St. Germain, Leipzig, Manchester City, Sheffield United, Leicester, Roma, Leicester igjen og så Liverpool.

James var altså kun på banen i den første (Palace) av de tolv tapene.

Totalt var James på banen i 1628 minutter for United i Premier League, Champions League, Europa League, FA-cup og ligacup forrige sesong. Uniteds målforskjell for de 1628 minuttene James hadde på banen var vanvittige 34-8.

Med James på banen forrige sesong så scoret United altså hvert 47 minutt, og fikk en baklengs hvert 203. minutt.

FEM SCORINGER: Daniel James scoret fem mål for United forrige sesong – ett mer enn sesongen før.

Han ble byttet ut på 0-1 i serieåpningen mot Palace, men ikke i noen av de 25 andre kampene så tapte United den delen av kampen hvor waliseren var på banen.

Noen vil sikkert lure på om han tross alt slapp med flest kamper mot såkalte enkle motstandere, men James startet for eksempel i begge ligakampene mot Champions League-mester Chelsea, og spilte hele kampen da City ble slått 2-0 på Etihad i Premier League. Han fikk også tillit i hele kampen da United måtte vinne – og vant – i Milano i Europa League.

Det er verdt å merke seg at James også startet begge kampene mot Leeds forrige sesong.