– Jeg ble litt overrasket da Cantona gikk med på veddemålet

14. mai 1994: United sikret seg The Double for første gang etter å ha smadret Chelsea på Wembley.

I 1992/93 vant endelig Manchester United ligaen igjen, etter 26 års ventetid.

Leeds endte helt nede på 17. plass etter å ha vunnet året før, og Alex Ferguson var garantert fast bestemt på at United ikke skulle ha et like ynkelig forsvar av sin ligatittel.

1993/94 ble heller en formidabel United-sesong.

FORSVARTE LIGATITTELEN: Manchester United, her representert ved Steve Bruce, Bryan Robson og Peter Schmeichel.

United klarte nemlig å forsvare ligatittelen, og i tillegg vant United FA-cupen (og dermed vår aller første The Double) etter å slått Chelsea 4-0 på Wembley – 14. mai 1994.

Eric Cantona (to straffespark), Mark Hughes og Brian McClair scoret Uniteds fire mål.

Chelsea-profil Dennis Wise fortalte i sin selvbiografi om hvordan han prøvde å vippe Cantona av pinnen etter at United hadde blitt tildelt det første straffesparket. Wise hadde ved en tidligere anledning tilbudt Everton-spiller Tony Cottee et veddemål før Cottee skulle ta straffespark, noe som ikke ble godt mottatt av spissen. Wise fortsatte å mase, uten å få Cottee til å gå med på det, og anså det hele som en liten triumf siden det endte med straffebom. Wise fant ut at det var verdt forsøket med Cantona også, og spurte Cantona om han ble med på å vedde.

– Jeg ble litt overrasket da han svarte «ok, 100 pund». Jeg hadde sett for meg en femmer, men jeg gikk fortsatt med på det, skrev Wise.

Cantona scoret på straffesparket, og da United fikk enda et straffespark, så gikk Cantona bort igjen til Wise for å tilby kvitt eller dobbelt. Wise nektet å risikere å tape enda flere penger, og det gjorde han lurt i, for Cantona scoret selvsagt igjen.

PALLISTER OG CANTONA: Med FA-cuptroféet i Wembley-garderoben.

Denne saken ble først publisert på denne datoen i fjor.