Mkhitaryan og Armenia med sterk opphenting

Henrikh Mkhitaryan fikk 90 minutter da Armenia sjokkerte gruppeleder Montenegro.

Armeneren har hatt en frustrerende sesong for United, og ikke starten en kamp siden City-derbyet i midten av september. Derfor var fredagens 90 minutter for hjemlandet mildt sagt kjærkommen kamptrening.

Mkhitaryan startet kampen på venstrekant, og så til tider ganske rusten ut i første omgang. Armenia slet, og lå under fullt fortjent 2-0 til pause på hjemmebane.

I andre omgang spilte han i en dypere og mer sentral rolle, og kom mye mer til sin plass. Strødde mange gode pasninger, og virket svært energisk og kamplysten. Armenia gjorde også sakene sine bra i andre omgang. De sjokkerte faktisk gjestene og hentet opp forspranget til bortelaget 15 minutter før slutt. Tre minutter på overtid overrasket de alle og scoret seiersmålet like før dommeren var i ferd med å blåse.

Mkhitaryan var ikke involvert i noen av scoringene, men spilte til tider svært godt, spesielt i andre omgang. Hadde blant annet et farlig frisparkforsøk og var livlig hele tiden. Det ble en del feilpasninger og berøringer, spesielt i de første 45, men for en spiller uten kamptrening er prestasjonen mer enn godkjent.

Med 3-2-seier klatrer de opp fra jumboplassen i gruppe E før de resterende kampene av runden. Montenegro topper, men Polen og Romania møtes senere. Vinner ett av lagene går de forbi Montenegro.

Vi fulgte kampen live:

90 +3: MÅL 3-2: Har du sett? I det dommeren gjør seg klar til å blåse av kampen klemmer Gevorg Ghazaryan til fra over 25 meter, og ballen suser inn i mål. Strålende skudd, men ikke patent keeperspill.
83:
BYTTE: Armenia gjør et bytte. Marcos Pineiro Pizzelli går av for Kamo Hovhannisyan.
81:
GULT KORT: Haroyan fra Armenia får det gule.
75:
BYTTE: Montenegro gjør et bytte. Målscorer Damir Kojasevic går av for Vladimir Jovovic.
74:
MÅL 2-2: Haroyan utlikner for hjemmelaget etter en corner! Kan armenerne ta sitt første poeng i høstens kvalik?
61:
BYTTE: Montenegro gjør et bytte. Vukcevic går av for Zverotic.
59: BYTTE: Armenia gjør et bytte: Sarkisov kommer inn for Koryan.
57: Mkhitaryan har droppet mye dypere og sentralt i banen i andre omgang (Trakk ofte mot venstrekant i første). Ønsker nok mer ballkontakt enn det han har fått tidligere i kampen. Har variert veldig i kveld, en del feilpasninger, men også strøkne langpasninger og fine involveringer.
50: MÅL 1-2: Da er det håp igjen for Armenia. Artak Girgoryan kommer stormende gjennom Montenegro-forsvaret etter å ha kombinert med en lagkamerat. Avslutningen er så som så, men keeperen klarer ikke avverge. Mkhitaryan var forøvrig ikke involvert i scoringen.
46: Kampen er i gang igjen.

PAUSE: Montenegro leder fortjent til pause. Armenia yppet seg litt innledningsvis, og Mkhitaryan har hatt noen fine berøringer, men dessverre er laget hans for dårlige der kamper avgjøres: Foran begge målene. Uniteds armener virker litt rusten, men det er kanskje ikke så rart, siden han ikke har startet en fotballkamp siden City-derbyet i september.
38: MÅL 0-2: Armenia blir nådeløst straffet av Montenegro. En forsvarsspiller roter bort ballen på egen banehalvdel og Jovetic setter full fart mot mål. Er iskald alene med keeper og lobber den elegant i mål,
36: MÅL 0-1: Montenegro tar ledelsen ved Damir Kojasevic. Ett skudd fra utenfor 16-meteren blir reddet, men Armenia får aldri klarert og til slutt klinker Kojasevic inn ledermålet fra cirka 12 meter.
19: GULT KORT: Gor Malakyan, Armenia
16: GULT KORT: Nikola Vukcevic, Montenegro
1: Kampen er i gang. La oss håpe Uniteds armener får en god gjennomkjøring.
0: Mkhitaryan fra start

Armenia har tapt sine tre første kamper i gruppe E mot Danmark, Polen og Romania. Tapte «kun» 1-2 borte mot Polen og 0-1 i Danmark, men ble utklasset 0-5 hjemme mot Romania. Fredag venter Montenegro, som topper gruppa med 7 poeng etter tre kamper.