– Utrolige defensive feil

Reaksjoner: José Mourinho skylder på slett forsvarsspill etter fadesen på Stamford Bridge.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinhos retur til Stamford Bridge ble et sant mareritt for både han og Manchester United. Chelsea tok ledelsen allerede etter 30 sekunder, og United klarte aldri å komme tilbake.

Bortelaget slurvet defensivt ved gjentatte anledninger, og ble hardt straffet for det av et effektivt Chelsea-lag. Etter drøye 20 minutters spill setter Gary Cahill in 2-0 etter en corner, som også er pauseresultatet.

I andre omgang gjør Mourinho et umiddelbart bytte ved å sette inn Mata for Fellaini, men det hjelper lite når Chelsea setter inn sitt tredje mål ved Eden Hazard etter en drøy time.

N’Golo Kanté fullførte ydmykelsen da han driblet seg lekende lett gjennom United-forsvaret og satt inn 4-0 syv minutter senere. United hadde noen brukbare sjanser i løpet av kampen, men verken Zlatan eller hans lagkamerater klarte å utnytte dem.

Dermed endte det 4-0, og Mourinho hadde naturligvis mye å svare for i pressesonen etter kampen.

Jose Mourinho

Mourinho

– Vi startet veldig dårlig og ligger under 1-0 etter noen få sekunder. Vi er nære 1-1, men så scorer de 2-0 etter en ny defensiv tabbe. Så er vi nære 2-1 redusering, men så scorer de 3-0 på en kontring isteden. Så er vi nære 1-3, men de scorer 4-0 på en ny kontring.

– Vi kommer hit med en strategi, men vi kan ikke slippe inn et mål i det første minuttet som vi gjør her. Den scoringen endret kampen totalt, mener Mourinho.

Han innrømmer at kampplanen ble kastet ut av vinduet idet Pedro scoret.

– Planen min blir kastet ut av vinduet, men vi kom hit med en offensiv strategi også. Vi ville skape sjanser og score mål, og viser umiddelbart etter 1-0 at vi hadde flere sjanser og kom i gode posisjoner. Men de ble reddet av Courtois, og jeg tror han faktisk hadde flere redninger enn de Gea. Nesten hver gang de kommer til en sjanse scorer de.

– Det tredje og fjerde målet er kontringer, men jeg fortalte spillerne at de var nødt til å ta mer risiko i andre omgang. Men dette var en av de kampene hvor man gir motstanderlaget overtaket. De gjorde ikke så mye, men ledet likevel 2-0 etter 20 minutter. Etter det spilte de bra, mener portugiseren.

Men hva var galt med United i dag?

– Vi gjorde helt utrolige defensive feil. Individuelle defensive feil, og det blir vi straffet for. Hvis vi hadde klart å score 1-1 eller redusere til 1-2 hadde vi hatt en god sjanse, sier han.

Mou v Fener

– Vi hadde kontroll på kampen og ingen store problemer egentlig, men Chelsea hadde veldig sterke kontringsspillere, og de var flinke til å utnytte sjansene de fikk.

Mourinho ble også spurt om David Luiz’ horrible takling på Fellaini skulle resultert i et rødt kort.

– Jeg vil ikke snakke om det. Hvis jeg snakker om dommeren kommer dere til å si at vi tapte 4-0, så jeg foretrekker å ikke snakke om det, sa han.

Han vil ikke svartmale situasjonen, til tross for at United ligger godt bak skjema, og seks poeng bak tetlagene i Premier League.

– Vi har hatt to bortekamper mot to sterke kandidater, og nå skal de andre lagene i topp-5 spille mot hverandre. Nå skal vi spille mot Burnley, Swansea og West Ham, så vi er nødt til å vinne kamper for å tette luken. Vi trenger rett og slett poeng, sier Mourinho.

Han ville ikke innrømme hva han sa til Antonio Conte etter kampen, men ifølge Sky Italia, som har prøvd å lese leppene til Mourinho, sa han følgende:

–Du oppildner ikke fansen på 4-0. Du gjør det på 1-0. Det er ydmykende, hevder de portugiseren sa.

Antonio Conte

CONTEEE

Han var mest fornøyd med konsentrasjonen blant egne spillere, noe som så ut til å være mangelvare blant våre gutter.

– Vi er veldig konsentrerte og fokuserte, og startet kampen på en sterk måte. Jeg ba spillerne om å gå ut i hundre, og det gjorde de virkelig, sier Conte.

Italieneren hevder han ikke så situasjonen der David Luiz muligens burde vært utvist.

CONTE

– Etter tapene for Liverpool og Arsenal var det viktig for oss å vinne, for å forstå våre ambisjoner, sier han.

Han vil ikke si hva Mourinho sa til ham etter kampen, men forteller hvorfor han prøvde å oppildne fansen på stillingen 4-0.

– Manchester United-fansen støttet laget gjennom hele kampen, og det var noen øyeblikk der det var ganske stille fra våre fans. Og etter at vi gikk mot en slik seier spurte jeg fansen om å klappe skikkelig for prestasjonen. Jeg synes spillerne virkelig fortjente det, sier Conte.

Juan Mata

mata67

Han skrøt av United-fansen, som holdt det gående i 90 minutter til tross for en forferdelig prestasjon av heltene sine.

– Jeg sier det hver gang jeg blir spurt at de er helt utrolige. Vi ligger under med tre og fire mål og de støtter oss godt, og det føler vi. De fortjener bedre øyeblikk, sier han. 

Gary Cahill og Eden Hazard.

warufbdsogbvdsougbvds
CAHILL OG COSTA: Feirer Cahills scoring mot United søndag.

En som ikke var enig med Mourinho i at United hadde brukbar kontroll, var Gary Cahill.

– Prestasjonen vår i dag er helt fantastisk. Jeg synes vi dominerte fra start til slutt for å være ærlig. Det er en veldig sterk prestasjon av oss, sier han.

– Starten av kampen ga oss veldig mye selvtillit. Vi fortjente å vinne. For både oss og fansen er dette en fantastisk ettermiddag, sier Hazard.

– Vi har tapt to storkamper mot Arsenal og Liverpool, så det var viktig å vinne i dag, sier driblefanten.

Powered by Labrador CMS