– Vi kan ikke utrette mirakler

José Mourinho snakker om sommerturnéen, og portugiseren røper at han var på United-restaurant i Bangkok mens han var manager for en annen klubb.

Publisert Sist oppdatert

Først venter Wigan, og så skal United til Asia på sommerturné. José Mourinho har snakket litt om sine mål for turnéen.

– Jeg håper å se en gruppe som, fra et emosjonelt perspektiv, kommer sammen og bli bedre kjent med hverandre og forstår hverandre bedre. Det er viktig fra et fotballperspektiv, men er også veldig viktig på et menneskelig plan, sa Mourinho ifølge ManUtd.com.

– Det faktum at vi ikke kommer til å reise med alle spillerne vil – fra et taktisk ståsted, bryte litt med målet med en sommerturné, men det er slik det er. Vi kan ikke utføre mirakler, og spillerne kan ikke gå direkte fra EM til pre-season. De trenger pausen sin, og vi trenger dem de neste ti månedene.

Mourinho anerkjenner videre at sommerturnéen også handler om det kommersielle, og han har i tillegg en viss erfaring med slike turer til Asia.

– Jeg har vært i Asia med tre forskjellige klubber, og jeg vet at fansen først og fremst er helt forelsket i fotballen, og etter det i folk. De følger enkeltpersoner, og om den personen flytter seg fra klubb til klubb, vil de alltid følge. For eksempel vil Zlatan ha sin egen fanskare som nå blir Manchester United-fans også.

– Jeg forstod også hva Manchester United betyr for supportere da jeg var i Bangkok, og en av mine asiatiske venner tok meg til en Manchester United-restaurant der supporterne samlet seg. Jeg måtte ha på meg en annen jakke fordi jeg var manager for en annen klubb på den tiden! På restauranten samlet fansen seg hver helg for å se United spille, og det var enkelt å forstå hvor stor klubben er der.

Les mer på ManUtd.com.

jm
VAR PÅ MANCHESTER UNITED-RESTAURANT: José Mourinho.
Powered by Labrador CMS