«20LEgend» returnerer

PREVIEW: Ole Gunnar Solskjær returnerer til Old Trafford, mens Juan Mata er klar for sin United-debut.

Det har lenge vært en drøm for Ole Gunnar Solskjær. Han har vært omtalt som en potensiell fremtidig United-manager, og hovedpersonen selv har innrømmet at det er nok en drøm som går i oppfyllelse når han leder et lag på Old Trafford for aller første gang. Manchester United opptar fremdeles en stor del av Solskjærs hjerte, men nordmannen uttalte at han kommer til å juble om laget hans finner veien til nettmaskene tirsdag.

Mye av fokuset vil naturlig nok være rettet mot Ole Gunnar Solskjær, men den norske spisshelten er ikke den eneste som må være forberedt på å være under lupen. David Moyes må slå tilbake etter skuffelsen mot Sunderland, Juan Mata får etter all sannsynlighet sin United-debut, og flere spillere skal være tilbake fra skade.

Manchester United

Stemningen i Manchester United har vært som en berg- og dalbane den siste måneden. En rekke med seirer i desember ble etterfulgt av flere stygge tap i januar. Deretter så ut til at United skulle ta seg videre i ligacupen, før David de Gea tabbet seg fryktelig ut. Nå er Juan Mata på plass i Manchester United-garderoben, og dette har ført til at United-supportere igjen ser lyset i enden av tunnelen.

Manchester United Unveil New Signing Juan Mata
KLAR: Juan Mata ser frem til å ikle seg Manchester United-drakten for første gang.

I tillegg til Juan Mata kan United igjen stille med både Robin van Persie, Wayne Rooney og Marouane Fellaini. Manchester United stiller med andre ord betydelig forsterket når Ole Gunnar Solskjærs menn kommer på besøk lørdag. Moyes mangler riktignok Nemanja Vidic som fremdeles soner karantene etter det røde kortet han pådro seg mot Chelsea. I tillegg er Nani ute med en langvarig strekkskade, mens Rio Ferdinand og Michael Carrick er ute med henholdsvis en kneskade og et ankelproblem.

Cardiff City

Ole Gunnar Solskjær har ikke fått en perfekt start på sin karrière som Cardiff-manager. Laget hans inntar i øyeblikket jumboplasseringen i Premier League. Det ble tap i seriedebuten hjemme mot West Ham, og heller ikke borte mot Manchester City klarte Solskjær å utrette noen mirakler. Til tross for to gode kamper, står dermed nordmannen med null poeng så langt i sin Premier League-trenerkarrière. Tirsdag får han nok en tøff utfordring når hans lag gjester Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær smiler i debuten
TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær er tilbake på Old Trafford – denne gangen som Cardiff-manager.

Det er imidlertid ikke bare United som kan skryte av bedringer på skadefronten. Ole Gunnar Solskjær og Cardiff kan skimte med en tilnærmet skadefri tropp. Kun Andrew Taylor, som sliter med en leggskade, er angivelig utilgjengelig når Solskjær kommer på besøk lørdag. Mandag bekreftet Ole Gunnar Solskjær at Cardiff har signert både Kenwyne Jones og Fábio, men ifølge nordmannen ble ikke disse klare før klokken 12 tirsdag, noe som betyr at det ikke er med mot United. Mats Møller Dæhli fikk sin Cardiff-debut i helgens FA-cupoppgjør mot Bolton, og kanskje får den tidligere United-spilleren nye minutter tirsdag?

Dommeren

Stoke City v Aston Villa - Premier League
KAMPLEDER: Craig Dawson dømmer sin første United-kamp tirsdag.

Craig Pawson får sitt første møte med Old Trafford-publikumet tirsdag. Faktisk har pipeblåseren aldri tidligere dømt en Manchester United-kamp i det hele tatt.

Den engelske dommeren ledet sin første Premier League-kamp så sent som 2. mars 2013, i kampen mellom Swansea og Newcastle. Dette er den første sesongen hvor han er fast inventar blant dommerstaben i Premier League.

Pawson er fersk i gamet, men har imidlertid vært fotballdommer siden 1993, hvor han har jobbet seg sakte, men sikkert oppover i systemet.

34-åringen har dømt Cardiff én gang tidligere denne sesongen i 2-1-seieren borte mot Fulham.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.