Stolt etter debuten

– En drøm som gikk i oppfyllelse. Det sa 19 år gamle Joe Riley etter mandagens debutopptreden i Shrewsbury.

Publisert Sist oppdatert

19-åringen fra Blackpool satt på benken fra start, men fikk beskjed om å varme opp da det viste seg at hans jevnaldrende, venstreback Cameron Borthwick-Jackson, hadde problemer og sannsynligvis måtte forlate banen i pausen.

Og slik gikk det. Mens CBJ ble igjen i garderoben, løp Joe Riley utpå til sin aller første opptreden for Louis van Gaals lag. Basert på det han viste i de 45+ minuttene han var i aksjon, var det heller ikke det siste vi har sett fra den kanten.

– Jeg er veldig lykkelig nå, for dette er noe jeg bestandig har drømt om, sa den glisende debutanten til MUTV etter å ha spilt hele 2. omgangen på New Meadow.

– Bare det å stå der på sidelinjen med navnet ditt på ryggen, og i påvente av å slippe utpå; det er noe en hver som kommer opp gjennom akademisystemet ville være stolt over å få oppleve. Og det samme med meg – det er en drøm som har gått i oppfyllelse.

jr
JOE RILEY i drivet – her for U21.

Karrieren har virkelig skutt fart for 19-åringen denne sesongen. Etter å ha vært fast inventar på U18-laget i fjor, har det bare tatt ham elleve opptredener på U21-nivå å overbevise Louis van Gaal i tilstrekkelig grad til å ta ham inn i førstelagsvarmen. I forrige uke fikk han for første gang være med troppen på tur, og mandag tok han altså et nytt steg.

– Det har vært en fantastisk uke for meg – helt uvirkelig. Og jeg lærer så mye av de andre spillerne.

– Min mor og søster har bestandig sagt at de ville være tilstede på min første kamp, men de dro ikke til Danmark siden det er litt langt unna. Men de var her i kveld, og det ble et stolt øyeblikk for hele familien.

Selv var han også fornøyd med innsatsen, så fornøyd at han håper på flere sjanser fremover.

– Jeg fikk beskjed om å spille mitt eget spill, siden det er det som har ført meg frem til førstelaget. Så det gjorde jeg. Og nå vil jeg ha mer. Jeg må bare fortsette med det jeg holder på med; pushe på så hardt jeg kan. Så får jeg se hvor manageren tar meg hen.

Powered by Labrador CMS