Paul Hirst: – Lederen Solskjær ser etter

Flere medier melder om et United-bud på Harry Maguire, men landslagsstopperen verdsettes til hele 90 millioner pund av Leicester, som har avslått. Manchester City er også med i kampen, men det er uenighet blant journalistene om de lyseblå er villige til å matche Uniteds bud.

BBC-journalist og Manchester United-kjenner Simon Stone melder tirsdag at Manchester United har lagt inn et bud på Leicester-stopper Harry Maguire. 

Han skriver for BBC at budet er på 70 millioner pund.

– Styret i Leicester har blitt gjort oppmerksomme på at 26-åringen ønsker muligheten til å ta et steg opp til det han anser som et høyere nivå, men 70 millioner pund matcher ikke Leicesters vurdering av spillerens verdi, skriver han.

Tirsdag kveld skriver Telegraph at Leicester krever 90 millioner pund for midtstopperen. Det er en prislapp som i så fall vil gjøre Harry Maguire til tidenes dyreste forsvarsspiller.

Spilleren signerte en femårskontrakt med de kongeblå i september 2018, og manager Brendan Rodgers skal ha gjort det klart at han mener at Maguire kan utvikle seg enda mer om han blir værende i Leicester.

KJENNER UNITED GODT: Simon Stone er en av journalistene United.no anser som troverdig.

– Avslått budet

Sky Sports er også på Maguire-ballen og melder om at Leicester allerede har avslått budet.

De skriver også at begge Manchester-klubbene har vært i dialog med Leicester i flere uker angående stopperen, men at de røde skal sitte i førersetet.

– Manchester United har gått forbi sine rivaler, Manchester City, i jakten på Harry Maguire da de høynet budet til 70 millioner pund for Leicester- og England-stopperen. Det har Sky Sports blitt fortalt, skriver de på nettsiden sin

Spilleren skal være fornøyd i klubben, og vil ikke tvinge frem en overgang, men han er åpen for å prøve seg i en av topp seks-klubbene i Premier League.

Senere oppdaterte Sky Sports saken sin ved å melde at Manchester City er klare til å matche Uniteds bud på £70 millioner, og så lenge de lyseblå matcher det United tilbyr, så blir det kanskje ikke så lett å få tak i den høyreiste stopperen, siden City kan tilby Champions League-fotball og sannsynligvis en større sjanse til å vinne store titler.

Derfor er det ikke utenkelig at Uniteds sjanse til å få kloa i stopperen ligger i viljen til å betale mer enn City er villige til. 

MAGUIRE SOM ERSTATTER? Manchester City-kaptein Vincent Kompany takket for seg da 18/19-sesongen var over, og dro tilbake til Belgia og Anderlecht. Skal Maguire fylle hullet belgieren etterlater seg?

Manchester City mistet kapteinen sin etter sesongslutt, og det har i lang tid vært spekulert i om en annen City-stopper, Nicolas Otamendi, er på vei bort fra de lyseblå.

Men ifølge Guardian er det altså United som er i «pole position». Det fordi United-ledelsen er innstilt på å innfri ønskene til Ole Gunnar Solskjær på overgangsmarkedet, og fordi City ikke skal være forberedt på å strekke seg like langt.

– Perfekt for Solskjær

Enda en av Manchester United-journalistene vi stoler på deler sin info om den påbegynte overgangssagaen. Paul Hirst skriver i The Times at stopperen vil passe perfekt for Solskjær, men at han ikke blir billig.

Som nevnt fra Telegraph tidligere i saken, skriver også Hirst at overgangssummen som er ønsket av Leicester er på 90 millioner pund. Videre skriver han at Manchester City ikke ønsker å betale så mye for stopperen Solskjær hevdes å være svært fan av.

– Nå er United i førersetet for å signere Maguire, til tross for at deres siste bud ble avslått. Ole Gunnar Solskjær er kjent for å være en stor beundrer av Maguire. Stopperen, som kom fra Hull for 17 mill. i 2017, har de lederegenskapene som Solskjær ser etter i sine nye signeringer. Med pasningsferdighetene Maguire besitter, er han en ideell stopper for Solskjær som ønsker å spille seg ut fra forsvarsleddet, skriver han. 

LEDEREN SOM MANGLER: Manchester Uniteds forsvar slapp inn rekordmange mål forrige sesong. Paul Hirst hevder at Solskjær ønsker å se Maguire bidra til en mer positiv statistikk i kommende sesong.

Dårlig tid

Ole Gunnar Solskjær skal tidligere ha uttalt at han ønsker å gjøre seg ferdig med signeringene før Manchester United setter seg på flyet til Australia og Perth på søndag.

Til nå har Daniel James og Aaron Wan-Bissaka ankommet Manchester United, og det ventes at en stopper og en midtbanespiller også vil hentes inn.

NUMMER TO I REKKEN FOR SOLSKJÆR: Først var det Daniel James som ankom fra Swansea, så signerte Aaron Wan-Bissaka for klubben og byttet ut Crystal Palace-trøya med Manchester Uniteds.

Om det stemmer at Solskjær skal ha med seg alle nye spillere når oppkjøringen starter, er det ikke mye sand igjen i Ed Woodwards timeglass.

Journalistenes syn

Flere journalister som kjenner Manchester United har delt sine tanker om budet på Twitter. 

Sky Sports tar også diskusjonen. Trenger United Maguire?