1-1 mot timanns-Liverpool

U21-gutta sikret 2.plassen i elitegruppen og hjemmebane-fordel i helgens semifinale.

Les oppdateringene fra kampen nederst i artikkelen.

Forut for kveldens kamp var allerede laget til Warren Joyce sikret en plass i sluttspillets semifinale, og motstanderen der var den samme som i kveld – Liverpool.

Det skulle derimot ikke bety at kveldens kamp ble en kjedelig affære – mellom Liverpool og United vil det bestandig være «bragging rights».

Spillerstatistikk | Terminliste | Tabell

I tillegg ville vinneren av oppgjøret på Old Trafford få et psykologisk overtak, og ikke minst fordelen med hjemmekamp, i den viktige semifinalen som etter planen skal gå av stabelen til helgen.

Men det var et sterkt Liverpool-lag som hade tatt turen til Manchester. Både Jonjo Shelvey, Andre Wisdom og Suso var med i startoppstillingen for laget fra Merseyside.

Og det tok ikke lang tid før en av disse utmerket seg. Knappe fem minutter var spilt da Shelvey tok sats og klinket til fra 25 meter. Ballen gikk utagbart forbi Ben Amos, og Liverpool hadde fått en drømmestart.

Det skulle derimot fort snu seg da Stephen Sama allerede i det påfølgende angrepet rev ned Ryan Tunnicliffe og måtte gå særdeles tidlig i garderoben etter å ha fått det røde kortet.

Selv om Liverpool spilte nesten halvannen time med én mann mindre forsvarte de seg godt, og Uniteds mangel på en notorisk måljeger ble veldig tydelig.

Hele 81 minutter var spilt før United fikk uttelling, og ironisk nok var det en Liverpool-spiller som stod for utligningen. Jon Flanagan var uheldig med en berøring i eget feil, og plutselig stod det 1-1.

Tross hardt United-kjør ble det ikke flere scoringer og kampen ebbet ut i 1-1. Med det sikret United 2.-plassen i elitegruppen, og den viktige hjemmefordelen i helgens semifinale.

Manchester United: Ben Amos, Marnick Vermijl, Reece James, Tom Thorpe, Michele Fornasier, Charni Ekangamene (Ben Pearson 73), Larnell Cole, Ryan Tunnilcliffe, Adnan Januzaj (James Wilson 69), Tyler Blackett (Tom Lawrence 46), Jesse Lingard.

Benken: Jonny Sutherland, Liam Grimshaw.

Manchester United U21 1-1 Liverpool U21

1: Kampen er i gang på Old Trafford.

5: 0-1! Det tar ikke mer enn fem minutter før Liverpools spillere med førstelagserfaring melder seg på. Fra 25 meter klemmer Jonjo Shelvey til, og ballen suser i nettet bak en sjanseløs Ben Amos.

6: United legger seg ikke bakpå. De røde går rett i angrep, og Ryan Tunnicliffe bryter igjennom. Liverpool-stopper Stephen Sama må ty til ulovligheter for å stoppe United-spilleren og som bakerste mann blir han sendt av banen. Det påfølgende frisparket blir det ingenting av.

11: Taklingene fortsetter å fly på Old Trafford. Før 12 minutter er spilt har ytterligere to Liverpool-spillere havnet i dommerens bok med gule kort.

20: United har naturlig nok tatt over banespillet, men har ikke kommet til de virkelige store målsjansene.

28: Liverpool ligger med alle sine ti spillere bak ballen så fort United overtar. De har ikke vært over midtbanen på fem minutter.

31: Jesse Lingard prøver seg med et skudd fra 20 meter, men ballen går håpløst langt til side for Liverpool-målet.

38: United fortsetter å slite med å finne hull i et meget kompakt Liverpool-forsvar.

45+1: Lingard med frispark over og utenfor fra 18 meter etter at Shelvey feller Januzaj på vei igjennom. Liverpool-spilleren har gult kort fra før og er heldig som får lov å fortsette kampen.

Pause: Etter en heseblesende åpning på kampen med både scoring og en utvisning i løpet av de første seks minuttene, har det roet seg ned på Old Trafford. Manchester United har hatt store deler av banespillet, men har slitt veldig med å spille seg gjennom et meget kompakt Liverpool-forsvar. Mangelen på en spiss er meget tydelig.

Med en omgang igjen er det fortsatt bare Shelveys kanonscoring som skiller de to lagene. For øyeblikket vil United fortsatt plassere seg foran Liverpool på tabellen, og med det sikre seg den viktige hjemmebane-fordelen i semifinalen. Skulle Liverpool derimot vinne 2-0 vil de passere United.

46: Kampen er i gang igjen på Old Trafford.

50: Kampbildet er veldig likt som i den første omgangen. Liverpool ligger med mange mang i forsvar, mens United sliter med å finne hull i muren.

58: Marnick Vermilj med en halvfarlighet etter å ha blitt spilt igjennom av Tunnicliffe, men skuddet gikk til side for mål.

64: Uniteds spissmangel blir tydeligere og tydeligere etterhvert som andreomgangen skrider frem. Det forløsende løpet, den avgjørende pasningen eller teften for det ekstraordinære er det som mangler.

67: Lingard med nok et skudd og denne gangen treffer han mål, men Danny Ward i Liverpool-målet får avverget uten store vansker.

72: De siste minuttene har United sett livligere ut, og igjen er det Lingard som kommer til avslutning og kanskje Uniteds største sjanse for kvelden. Desverre er Ward også på plass og får slått til hjørnespark.

75: Lingard fyrer løs igjen, men igjen går skuddet utenfor. United nærmer seg nå.

81: 1-1! Og der satt den. En United-flikk i feltet til Liverpool gjør det vanskelig for Jon Flanagan, og plutselig satt ballen bak Ward. Etter å ha holdt nullen så lenge var det et selvmål som skulle gjøre forskjellen.

86: Tom Lawrence melder seg også på, men skuddet går hårfint over. United presser på for et ledermål nå.

90+3: Kampen ebber ut i 1-1. Med det har United sikret seg den viktige hjemmefordelen i semifinalen som skal spilles til helgen.