1-1 mot Celtics U18

Matty James (bildet) scoret Uniteds mål da U18-laget i ettermiddag spilte 1-1 mot Celtic i en appetittvekker foran kveldens Champions League-oppgjør mellom de to klubbenes seniorlag.

Kampen ble spilt på United tidligere treningsanlegg på The Cliff, og inkluderte blant annet fire unggutter fra U16-laget – Ra'vel Morrison, Jesse Lingard, Larnell Cole og Sam Johnstone, hvorav de tre førstnevnte etter hvert ble sendt utpå.

Det ble, som resultatet indikerer, en forholdsvis jevnspilt kamp. Første omgang var relativt uinteressant og ga få målsjanser, men begge lag viste prov på gode tekniske ferdigheter.

Seks minutter ut i 2. omgang kastet så Paul McGuinness Nicky Ajose utpå i et forsøk på å få lagt mer press på skottenes forsvarsrekke. Det trekket fikk imidlertid ingen umiddelbart positiv virkning for hjemmelaget. Bare to minutter etter byttet ble det riktignok scoring, men ikke for United.

Tvert imot var det Celtic som tok ledelsen, da et frispark fra 18-20 meter smatt forbi både muren og keeper Conor Devlin.

Men United kom tilbake og fikk sin velfortjente utlikning ved Matty James tolv minutter før slutt. Midtbanespilleren som har startet sesongen på glimrende måte, fikk god treff med et skudd fra like utenfor Celtic-feltet, og fastsatte sluttresultatet til 1-1. I sluttminuttene presset United forgjeves på for et seiersmål, men når alt kommer til alt, var nok uavgjort rettferdig nok i denne vennskapskampen.

United – Celtic 1-1 (0-0)

53. min.: 0-1 Ukjent

78. min.: 1-1 James

United: Conor Devlin; Cameron Stewart, Kenny Strickland, Oliver Gill, Scott Wootton; Chris Curran (Nicky Ajose, 51.), Davide Petrucci (Ra'vel Morrison, 62.), Matty James, Oliver Norwood, Robbie Brady (Jesse Lingard, 70.), Joshua King (Larnell Cole, 78.)

Ubenyttet: Gary Woods, Sam Johnstone