– Jeg tror ikke på det

Van Gaal har liten tro på effekten av å stå på sidelinjen under hele kampen – slik for eksempel søndagens motstander Klopp gjør det.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal og Jürgen Klopp har møtt hverandre fire ganger før, i Tyskland. De har vunnet to ganger hver mot hverandre, og vant hver sin ligatittel de to sesongene.

Van Gaal forklarer hvordan Klopp klarte å ta sine seriegull i den tyske serien.

– De spilte aggressivt og med høyt press slik han [Klopp] nå viser med Liverpool. På den tiden var ikke tyske lag vant til det. Han hadde også en veldig god stall med spillere som Robert Lewandowski, Marco Reus og Mats Hummels, for eksempel, sa Van Gaal ifølge ManUtd.com.

Nederlenderen ble videre spurt om de kontrasterende stilene på sidelinjen mellom de to managerne.

– Enhver manager har sin egen identitet, sin egen personlighet og sin egen filosofi. Selvsagt, da jeg startet karrieren gjorde jeg også det [var mer aktiv på sidelinjen, red. anm.], men jeg tror ikke du kan påvirke fra sidelinjen, det er min erfaring. Du kan påvirke ved å skifte spillere, ved å kommunisere med spillerne, og jeg gjør det noen ganger ved å komme til sidelinjen, men ikke i 90 minutter. Jeg tror ikke på det. Du må spørre ham [Klopp] om hvorfor han gjør det.

– Jeg tror at det [å ikke stå på sidelinjen] også er for å kontrollere lidenskapen/følelsene. Jeg vet at mange fans liker en manager som viser det, men effekten er viktigere enn å vise det.

Powered by Labrador CMS