19 år siden Giggs senket Arsenal

Gjenopplev dramatikken – fra en ni år gammel United-supporter.

Da undertegnede var ni år gammel, var det en lokal videosjappe der jeg bodde.

For de yngre: Før i tiden måtte man faktisk fysisk gå ned på videobutikken for å låne eller kjøpe filmer, og det var et slags samlingssted for oss i nærområdet.

Det høres kanskje rart ut, men det er sant.

Uansett, i nevnte videosjappe var det en film jeg ønsket meg mer enn noe annet. Coveret var rødt, og hadde tre troféer som lyste mot deg. Kassetten var knall-rød, og den matchet United-drakten min med Giggs på ryggen.

«Manchester United – The Treble – Official Season Review 1998/1999.»

Lang historie kort: Jeg klarte å mase meg til filmen, og det neste året (årene) forløp seg slik hver dag: Jeg sto opp kl 06.00 for å sette på filmen, så det jeg rakk før skolen, og etter skolen så jeg den ferdig. Hver bidige dag. Til familiens (etterhvert) voksende bekymring. 

GIGGS’ BESTE MÅL? Giggs senker Arsenal i FA-cupen 1999.

På denne filmen var det et absolutt høydepunkt for meg. Du skulle kanskje tro at det var finale-seieren mot Bayern München, men nei.

Ryan Giggs’ mål mot Arsenal i semifinalen av FA-cupen var det jeg gledet meg aller mest til. Feilpasningen fra Vieira, de fem Arsenal-spillerne som blir etterlatt i pølsebua for evig tid – og selvfølgelig scenene når ballen dunkes i nettaket over en forfjamset David Seaman. Legg også til ansiktet til Phil Neville når Ray Parlour legges i bakken i Uniteds boks, og ansiktet til Peter Schmeichel når han redder den påfølgende straffen fra Bergkamp. Fotball er en fantastisk ting. 

Dette skjedde på dagen i dag – for 19 år siden. Tenk dere det.