18-åring imponerte: – Et stort pluss for ham

Ole Gunnar Solskjær mener Brandon Williams (19) har brøytet vei for lagkameratene i akademiet. Nå kan mulighetene åpne seg for backkollega Ethan Laird (18).

Torsdag kveld fikk seks debutanter sjansen i Kasakhstan, og selv om den store dagen endte med et skuffende 1-2-tap, ga Solskjær klar beskjed om at han var fornøyd med det han fikk se.

En av dem som varmet United-fansens hjerter i kulden var høyreback Ethan Laird (18).

– Jeg synes Laird så veldig bra ut. Han var så rask og energisk. Farten hans imponerte meg, sa Owen Hargreaves på BT Sport.

Også Paul Scholes kommenterte 18-åringens forestilling i Kasakhstan.

– Jeg har ikke sett mye av Laird, men jeg synes han var god. Han virket sterk, sa Scholes på morgenshowet til Robbie Savage på BBC Radio 5.

LES OGSÅ:

IMPONERTE: Ethan Laird feirer 1-0-scoringen til Jesse Lingard sammen med James Garner, Axel Tuanzebe og Tahith Chong.

Back-konkurranse

Solskjær sier gjennombruddet til Brandon Williams (19) inspirerer de andre ungguttene. Venstrebacken har startet fem kamper i høst, blant annet mot Chelsea i ligacupen og nå sist mot Sheffield United, da han scoret sitt første mål for klubben.

– Prestasjonene til Brandon har vært et stort, stort pluss. Ikke bare for ham eller for meg, men for Ethan som har spilt med Brandon gjennom årene, sa Solskjær på torsdagens pressekonferanse.

– Det er en stor motivasjon for Ethan. Vi har mange backer, og mange av dem er gode.

Mens Luke Shaw spilte mot Astana, var både Williams og Ashley Young igjen i Manchester. Solskjær ønsket ikke å si noe om hvem som starter mot Aston Villa på søndag, men det vil ikke overraske om 19-årige Williams er førstevalget for øyeblikket.

Torsdag skrev The Times at klubben har skrinlagt planene om å hente inn en ny venstreback, som Leicesters Ben Chilwell, og at Williams vurderes som en sterk utfordrer for Shaw.

– Jeg er veldig fornøyd med Brandon, og det var flott å se Luke spille 90 minutter med Astana, sa Solskjær.

TILBAKE: Luke Shaw har vært ute en stund med skade og var tilbake mot Astana.

Tuanzebe tilbake

Også på midtstopperplass er det konkurranse om plassene før jul. Axel Tuanzebe spilte 90 minutter mot Astana og kan igjen legge press på Victor Lindelöf.

– Axel har spilt fantastisk. Han gir meg noe å tenke på nå som han er tilbake, men det er en god type hodepine. Vi har hatt mange skader, men nå er spillerne på vei tilbake, og det vil bare hjelpe oss, sa Solskjær.

Tuanzebe har to utlån bak seg i Aston Villa.

LES OGSÅ: