17 år siden drømmedebuten: – Dette er grunnen til at vi signerte ham

28. september 2004: Wayne Rooney scoret hat-trick i debuten.

Sommeren 2004 bestemte Sir Alex Ferguson seg for å investere i 18-åringen Wayne Rooney.

Rooneys start i United ble noe komplisert av at han var skadet, så han gikk glipp av noen kamper, men så fikk han muligheten mot Fenerbahçe mot slutten av september.

Der var det vel naturlig etter skaden at han ville fremstå noe rusten? Eller i alle fall at han ville bruke litt tid på å finne seg til rette i Manchester United…?

Neida. Ikke i det hele tatt.

DEBUT: Wayne Rooney gjorde det ikke akkurat enkelt for Fenerbahçe på Old Trafford.

Resultatet ble 6-2, og Ryan Giggs, Ruud van Nistelrooy og David Bellion scoret for Manchester United. Men de tre målene blir glemt, for det var en scouser som stjal showet.

I det 17. minutt ble han spilt gjennom av spisskollega Van Nistelrooy, og banket ballen iskaldt i mål. «Wayne Rooney scorer for Manchester United, og det er ikke siste gang du vil høre det,» sa kommentator Clive Tyldesley, og sjelden har en mann tatt mindre feil.

Det ble heller ikke siste gang den kvelden. Litt over ti minutter etterpå banket 18-åringen ballen i mål igjen, denne gangen en markkryper fra langt hold. Og da United litt ut i andreomgangen fikk frispark på godt hold, var det aldri snakk om at noen andre enn Rooney skulle få ta det.

Selvsagt gikk ballen i mål igjen.

Champions League virket ikke akkurat å skremme unge Wayne Rooney.

FANT SEG RASKT TIL RETTE: Wayne Rooney, som her feirer fremfor United-supporterne.

Dette var andre gang i Manchester Uniteds historie at en spiller startet United-karrieren med et hat-trick. Den tidligere Bury-spilleren Charlie Sagar gjorde det samme mot Bristol City på Bank Street i 1905.

Rooney utmerket seg også med en målgivende pasning, i tillegg til en merkelig tilbakepasning som endte i et hjørnespark som tyrkerne scoret på. Men på en dag som dette brydde nok selv ikke Sir Alex Ferguson seg om det.

– Jeg har vel ikke sett en debut som dette [tidligere]. Det dere så i kveld er grunnen til at vi signerte ham, og jeg tror han bare kan bli sterkere. Vi mener at gutten har stort potensiale, og det var en veldig god prestasjon og en god start av ham, sa United-manageren etter kampen.

BLID: Bildet er riktig nok fra pressekonferansen dagen før kampen, men det er nok ingen grunn til å tro at Ferguson smilte mindre etterpå.