Slik spilte de utlånte

DE UTLÅNTE: Ángelo Henríquez kom ikke på scoringslisten, mens en keepertabbe ødela da Reece James imponerte i debuten.

PS: Nick Powell var nok en gang ikke i troppen til Leicester som lørdag spilte 1-1 mot Swansea.

Lørdag

FK Vojvodina (Vanja Milinkovic-Savic) 1–2 Čukarički

Uniteds utlånte målvakt, Vanja Milinkovic-Savic, har så langt hatt en sesong langt over alle forventningene, og i tillegg til at 17-åringen gikk over to måneder uten tap og bare seks baklengsmål fra august til november, kom det en kjip nedtur borte mot Partizan Beograd i begynnelsen av november.

Siden har det gått nedover for det serbiske overraskelseslaget som midtveis i oktober hadde hatt sin beste sesongstart noensinne – mye takket være Milinkovic-Savic samt andre yngre talenter i forsvar.

Etter å ha tapt to og spilt én uavgjort de tre siste kampene, gikk de på et nytt 1-2-tap hjemme mot tabellnabo Čukarički, som etter lørdagens seier bare ligger ett poeng under Vojvodina som ligger på tredjeplass på tabellen, åtte poeng bak Partizan Beograd.

SERBISK KJEMPE: Milinkovic-Savic.

Burnley (Michael Keane) 1–1 Aston Villa (Tom Cleverley)

En ordentlig «United-utlånte»-duell på Turf Moor lørdag ettermiddag, da Michael Keanes Burnley tok imot Aston Villa og Tom Cleverley i Premier Leagues 13. serierunde.

Keane fikk sin første kamp første kamp fra start mot Paul Lamberts menn, og unggutten som ellers bidrar for Englands U21-lag gjorde etter sigende en god oppvisning. Cleverley startet som vanlig for Villa, og 24-åringen hadde en pasningsprosent på 91 prosent – uten at United.no så kampen og fikk vurdert midttbanespillerens prestasjoner.

Med tap lørdag ligger nå Leicester helt nederst på ballen med bare ti poeng på 13 kamper, mens Villa ligger to poeng over nedrykksstreken på 16. plass.

M. KEANE: Her for England U21.

Swansea 1–1 Crystal Palace (Wilfried Zaha)

Nok en gang måtte Wilfried Zaha befinne seg i å se storparten av kampen i Wales på benken, og måtte vente helt til det gjensto ni minutter før han ble byttet inn – på bekostning av Jason Puncheon.

United-vingen kom inn på stillingen 1-1, og han rakk ikke å gjøre den store forskjellen for londorne som måtte nøye seg med ett poeng på Liberty Stadium.

Det meste skjedde nemlig i førsteomgangen av kampen, og Zahas navnebror Wilfried Bony åpnet ballet da han rundt 16-meteren vendte opp og sendte ballen i mål bak Julian Speroni, før bortelaget fikk straffe og utlignet ved Mike Jedinak ti minutter senere.

Zahas Palace ligger med uavgjort mot Swansea på 14. plass på tabellen, og er á poeng med både West Bromwich og Aston Villa.

ZAHA: Lite benyttet av Palace-sjef Warnock.

Crewe Alexandra 1–1 Doncaster Rovers (Sam Johnstone)

Sammen med tidligere United-spiller Luke McCullough var Uniteds utlånte sisteskanse Sam Johnstone å finne i League One-laget Doncaster Rovers startellever da de gjestet Nick Powells gamleklubb, Crewe Alexandra.

Etter en Crewe-scoring 30 minutter ut i kampen så det lenge ut til at hjemmelaget skulle stikke av med alle tre poengene, men en poengreddende scoring av James Coppinger i det 80. minutt sørget for uavgjort på Alexandra Stadium.

Dermed ligger Doncaster Rovers, som kommer rett fra Championship-spill, helt nede på 17. plass på tabellen etter 17 kamper spilt.

Football League Paper belønnet Sam Johnstone med en sekser på børsen.

SAM JOHNSTONE: Her på trening med United i USA sommeren 2014.

Real Madrid Castilla (Guillermo Varela) 0–1 Real Unión

Guillermo Varela har siden overgangen til Real Madrid II i august startet samtlige kamper – og noterte seg forrige helg for sin første scoring. Lørdag ettermiddag startet han også for «Los Blancos»-ungguttene, som lørdag gikk på et surt 0-1-tap hjemme for Real Unión.

Etter å ha gått åtte kamper uten tap siden slutten av september, ble rekken avbrutt mot åttendeplassen i Segunda B. Dermed ligger Zinedine Zidanes gutter på 12. plass på tabellen – men bare fem poeng bak tabelléner Huesca.

VARELA: Spiller i den spanske hovedstaden.

Malága 1–2 Real Madrid (Javier Hernández)

Den mexicanske målsniken som var én av Uniteds viktigste bidragsytere da rødtrøyene sikret ligagull nummer 19 våren 2011 hadde nok ikke forventet å få starte uke inn, uke ut for Madrid-laget som har en Champions League-tittel å forsvare.

Et par startplasseringer har det imidlertid blitt, men lørdag kveld igjen måtte Javier Hernández nøye seg med å se de første 89 minuttene fra benken da Carlo Ancelottis menn gjestet sydenbyen Malága. Han erstattet målscorer Bale like før full tid.

Real Madrid slo Malága 2-1 etter et tidlig mål av Karim Benzema før Gareth Bale doblet ledelsen like før slutt og sørget for ro i Real Madrid-leiren. Det skjedde imidlertid saker og ting på tampen av kampen da Herández kom innpå. Først fikk Isco sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen, så reduserte Malágas Roque Santa Cruz like før fløytesignalet gikk.

Hvittrøyene topper nå tabellen med fem og syv poeng foran henholdsvis Barcelona og Atlético Madrid, som ikke skal i aksjon før søndag.

MÅLSCORER: Javier Hernández.
«DEN LILLE ERTEN»: Javier Hernández.

Sporting Lisboa (Nani) 3–0 Vitória Setúbal

Portugiseren herjer for tiden i både den portugisiske toppserien og Champions League. Nani har siden låneovergangen til hjemklubben scoret seks mål, hvorav fire av dem i Champions League.

Kantspilleren spilte samtlige 90 minutter, men noterte seg for verken mål eller målgivende.

Sporting lå på åttendeplass på tabellen før møtet med Vitória Setúbal, men klatret lørdag kveld opp til 6. plass, og ligger nå bare seks poeng bak ligaleder og det portugisiske overraskelseslaget Vitória Guimarães.

Nå gjenstår det også bare én kamp igjen av gruppespillet i Champions League, og dersom det portugisiske hovedstadslaget trenger ikke mer enn uavgjort mot Chelsea om en drøy uke for å avansere til utslagsrundene, ettersom tabelltreer Schalke 04 har to poeng mindre, og møter Maribor.

HJEMVENDT SØNN: Luis Nani.

Rotherham (Reece James) 1–1 Blackpool

Reece James spilte seg til en åtter i Football League Paper da han debuterte for sin nye utlånsklubb. Også den tidligere United-spilleren Scott Wootton noterte seg for en åtter, mens Tom Lawrence måtte ta til takke med en femmer.

Hjemmelagets Jordan Bowery sendte Reece James og co i føringen 12 minutter før slutt, men en keepertabbe av Rotherhams sisteskanse, Adam Collin, sørget for at det endte med poengdeling i Reece James’ debut.

Søndag

NK Istra 0–3 Dinamo Zagreb (Ángelo Henríquez)

Det har blitt en vane å forvente scoring når Ángelo Henríquez er i aksjon, men chileneren kom for en gangs skyld ikke på scoringslisten da Dinama Zagreb hadde full kontroll mot NK Istra.

Marko Pjaca sørget for at Henríquez og co fikk en drømmestart da han scoret etter bare to minutter. Scoringen til den kroatiske 19-åringen gjorde at det stod 1-0 helt til algeriske Soudani doblet ledelsen etter 50 minutter.

Henríquez startet kampen for Dinamo Zagreb, men det var en annen chilener som fastsatte sluttresultatet. Junior Fernández scoret kampens tredje og siste mål, og dermed fortsetter hovedstadsklubben sin ferd mot ligatriumf.

Du kan få mer info om kampen hos Soccerway.