Leeds United v Manchester United: U18 Premier League

Senket Leeds etter herlig snuoperasjon

Uniteds U18-lag slet en stund med å få hull på byllen mot Leeds, og lå under etter førsteomgangen, men tre mål på under ti minutter – ett av Dillon Hoogewerf og to  av Charlie McNeill – snudde kampen.

Leeds reduserte igjen til 2-3, men Charlie Wellens punkterte kampen for Manchester United.

United kjemper med byrival City om å vinne den nordlige U18-avdelingen, men City må gi bort poeng i en av sine tre gjenstående kamper i så fall, mens United selv må gjøre jobben skikkelig mot Middlesbrough neste helg.

Første stikk til Leeds

Manchester United startet med høy intensitet, og etter bare halvminuttet kom den første sjansen: Zidane Iqbal fyrte av fra distanse, og Leeds-keeperen fikk en utfordring der, men klarte å stoppe skuddet.

United var generelt best i starten, men Leeds hadde en god periode i minuttene etter at det første kvarteret var gjennomført, og fikk der også belønning ved å ta ledelsen da Max Dean skled inn innlegget han fikk fra venstre.

United hadde en del gode muligheter til å utligne, og både Charlie Savage, Alejandro Garnacho, Charlie McNeill og Zidane Iqbal hadde greie muligheter. Den største hadde uansett Dillon Hoogewerf, som burde ha scoret da han headet et flott McNeill-innlegg utenfor.

Uansett gikk Leeds til pause med ledelse 1-0.

SKUFFET GJENG: Álvaro Fernández, Johan Guadagno, Will Fish og Alejandro Garnacho etter at Leeds tok ledelsen.

Så fikk Hoogewerf målet sitt

Dillon Hoogewerf så frustrert ut da han i førsteomgangen headet ballen utenfor, for han visste at han burde utlignet, men det kom nye muligheter.

United dominerte stort i starten av andreomgang, og nok en gang fikk Hoogewerf muligheten med hodet, og nok en gang kom innlegget fra Charlie McNeill.

Forskjellen var at denne gangen headet nederlenderen i mål.

Dermed stod det 1-1.

Manchester United v Sunderland: U18 Premier League
UTLIGNET: Dillon Hoogewerf.

McNeill x2

United er det eneste laget som ikke har spilt uavgjort i U18-ligaen denne sesongen, og de hadde ingen planer om det her heller, og fortsatte dominansen etter utligningen.

Charlie McNeill hadde allerede en målgivende pasning, og han ville også på scoringslista.

Først sendte han United i ledelsen da han styrte en Will Fish-heading videre forbi keeper etter en Charlie Savage-dødball.

Så ble han flott spilt gjennom av Hoogewerf noen minutter senere, og satte ballen kaldt i nettet. 3-1 etter tre mål på mindre enn ti minutter.

SCORET TO: Charlie McNeill (som også hadde den målgivende pasningen til 1-1-målet).

Redusering og punktering

United kunne fort ledet med mer enn 3-1, men Leeds skapte litt spenning da Joe Snowdon reduserte med et meget godt frispark.

Like før ordinær tid var over, så punkterte uansett Charlie Wellens kampen. Han har virkelig funnet seg til rette på høyrebacken, men var definitivt ikke i en typisk høyrebackposisjon da han ble spilt gjennom av Omari Forson, og Wellens fikk lurt ballen i mål forbi Leeds-keeperen.

Dermed vant United til slutt 4-2 borte mot Leeds.

PUNKTERTE KAMPEN: Charlie Wellens har her akkurat fått sendt ballen i retning Leeds-målet.

Leeds United 2–4 (1-0) Manchester United

Thorp Arch Grange
U18 Premier League (North)

Mål: 1-0 Max Dean (19.), 1-1 Dillon Hoogewerf (49.), 1-2 Charlie McNeill (55.), 1-3 McNeill (58.), 2-3 Joe Snowdon (82.), 2-4 Charlie Wellens (90.).

Manchester United: Johan Guadagno – Charlie Wellens, Rhys Bennett, Will Fish, Álvaro Fernández (Maxi Oyedele, 90+1.)– Martin Svidersky, Charlie Savage – Dillon Hoogewerf, Zidane Iqbal (Omari Forson, 74.), Alejandro Garnacho (Kobbie Mainoo, 83.) – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Radek Vitek.

(Her kommer det oppdateringer om de aller viktigste hendelsene i kampen – scoringer, røde kort, bytter, osv.)

1: Kampen er i gang! Sterkt United-lag, selv om en spiller som Isak Hansen-Aarøen mangler.

1: Zidane Iqbal med et ganske bra langskudd etter halvminuttet, men keeper klarer å redde. Kunne blitt en skikkelig pangstart!

12: United dominerer, men Leeds’ fem forsvarsspillere har foreløpig klart å hindre United i å komme til nevneverdige muligheter etter Iqbals tidlige skudd.

14: Garnacho kommer seg til en brukbar mulighet, men litt vanskelig vinkel, og avslutningen går rett på keeper.

16: Nesten-sjanse for Leeds etter at Guadagno glipper et hjørnespark. Leeds bra de siste to minuttene.

19: MÅL. Max Dean gir Leeds ledelsen. De slår inn fra venstre, og Dean sklir ballen i mål.

23: Lavt innlegg fra Charlie Wellens, men Charlie McNeill og Alejandro Garnacho kommer bare nesten på den, og keeper ender opp med å snappe opp ballen.

26: Godt United-angrep ledet an av Zidane Iqbal. Ender med en brukbar Garnacho-avslutning, men keeper får slått den ut til hjørnespark (som det ikke ble noe veldig farlig av).

27: Dean setter ballen i mål, men assistentdommer har allerede vinket for offside. Ikke 2-0, altså.

37: Stor United-sjanse! Charlie McNeill slår et glimrende innlegg fra høyresiden, men Hoogewerf header utenfor. Nederlenderen ser ut som om han vet at han burde scoret på den.

44: United har hatt en del brukbare sjanser de siste mulighetene, men verken Álvaro Fernández, Charlie Savage eller Charlie McNeill har klart å få ballen i mål.

45+2: Álvaro Fernández får et fortjent gult kort like før pause.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

49: MÅL! Dillon Hoogewerf header ballen i mål! United bygger opp tålmodig, og til slutt kommer McNeill til et innlegg, og denne gangen header han i mål i stedet for utenfor.

52: Både målscorer Hoogwerf og McNeill med greie forsøk etter utligningen.

53: Plutselig er Leeds gjennom, men svenske Johan Guadagno er raskt ute, og får hindret scoring.

55: MÅL! Charlie McNeill! Fish header et Savage-frispark i retning mål, og der dukker målsniken McNeill opp og styrer ballen i mål.

58: MÅL! Charlie McNeill igjen! For en start på andreomgangen! Glimrende forarbeid av Hoogewerf, og McNeill er kald alene med keeper etter nederlenderens gjennomspill.

74: BYTTE: Omari Forson erstatter Zidane Iqbal.

82: MÅL. Leeds reduserer. Flott frispark av Snowdon.

85: Enorm mulighet for Omari Forson! Skyter over fra bakerste stolpe etter et glimrende innlegg av Fernández.

90: MÅL! Charlie Wellens! Omari Forson spiller gjennom høyreback Charlie Wellens (som ikke akkurat lå i høyrebackposisjon nå), og han får lirket ballen forbi keeper.

90+1: BYTTE: Maxi Oyedele erstatter Álvaro Fernández.

SLUTT. Leeds United 2-4 Manchester United.