Manchester United v Everton FC - Barclays Women's Super League

Skuffende poengtap

For første gang denne sesongen gikk United på et poengtap i ligaen mot et ikke-topplag da ballen rett og slett ikke ville i mål mot Everton.

Det endte 0-0 på Leigh Sports Village, og det resultatet er ikke godt nok for et United-lag som ønsker å kvalifisere seg for Champions League, og som også har drømt om ligagull siden de tok over serieledelsen for to uker siden.

Her ble det mange sjanser, inkludert to stolpetreff, men Marc Skinners lag klarte aldri å overliste Everton-keeper Courtney Brosnan.

United klart nærmest i den første omgangen

Leah Galton var tilbake fra skade, og gikk rett inn i Uniteds førsteellever igjen.

I perioder var den første omgangen jevn, og United slet med å skape gode sjanser, men i de siste ti minuttene av omgangen rundspilte United Everton.

Lucía García var aller nærmest mål da hun sendte ballen i tverrliggeren etter å ha blitt spilt fri av Ella Toone, men Alessia Russo hadde noen gode sjanser og nesten-sjanser også, og Katie Zelem hadde også en god mulighet.

Likevel stod det målløst 0-0 etter den første omgangen.

garcia050223
SENDTE BALLEN I TVERRLIGGEREN: Lucía García.

Nytt stolpetreff, mer frustrasjon

United startet andreomgangen slik den første ble avsluttet, og kort tid etter avspark skjøt Ella Toone i stolpen.

Det ble flere store sjanser, og mange nesten-sjanser, men uansett hva United gjorde så ble det ikke mål av det, og det kunne til og med ha endt med at Everton kunne stjålet med seg alle poengene etter forsvarsslurv.

0-0 mot Everton betyr at United nå har bare tre poeng ned til Manchester City, og at Chelsea er to poeng foran igjen (etter å ha slått Spurs borte). Arsenal er i likhet med City tre poeng bak (etter at de ga fra seg poeng borte mot West Ham søndag kveld), men de har spilt én færre kamp enn de tre andre lagene. Se Uniteds terminliste her.

Les livereferatet vårt under for flere detaljer om alle sjansene til United.

Manchester United 0–0 (0-0) Everton

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Lucía García (Rachel Williams, 77.), Ella Toone, Leah Galton (Nikita Parris, 67.) – Alessia Russo.
Uben.innbyttere: Sophie Baggaley, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Aïssatou Tounkara, Vilde Bøe Risa, Estelle Cascarino, Martha Thomas.

1: Kampen er i gang!

2: Flott United-spill ender med et hjørnespark (som ble nokså ufarlig).

4: Everton farlig frempå, men Millie Turner (som skapte litt av situasjonen med en dårlig klarering) får stoppet innlegget.

6: Everton header utenfor fra et hjørnespark! United fortsatt ganske sårbare på defensive dødballer.

8: Hayley Ladd skyter utenfor (via en Everton-spiller) etter et glimrende forarbeid av Alessia Russo.

10: Mye godt United-spill nå, men det blir bare nesten-sjanser av det.

17: Litt kaotisk i Everton-boksen i etterkant av et kort slått United-hjørnespark, men de får til slutt klarert.

26: Russo slår inn fra venstre, men innlegget går dessverre til Everton-keeperen i stedet for til García.

27: Everton med et veldig farlig innlegg, men Batlle forsvarer det på en meget god måte.

30: Galton spilles gjennom av Toone, men for en gangs skyld er Galton veldig avventende der, og det ender til slutt med et utspill fra keeper.

34: Batlle skyter over fra distanse.

36: Stor sjanse for United! Ella Toone driver fint med ballen, og slår en perfekt pasning gjennom til Lucía García, som skyter i tverrliggeren og over!

37: Toone slår et farlig innlegg som keeper bokser ut. Ballen ender hos Zelem, som skyter på direkten med venstrefoten, men ballen treffer keeper igjen.

39: Ladd skyter utenfor etter å ha fått ballen fra Batlle. Treffer ikke skikkelig med det skuddet, dessverre. Flere gode muligheter for United nå de siste minuttene!

41: Nok en kjempesjanse! Ona Batlle sentrer lavt inn i feltet, og Alessia Russo skyter utenfor. Blir akkurat hindret nok av en Everton-forsvarsspiller der.

44: Russo får ballen fra Toone inne i Everton-boksen, men skuddforsøket hennes blokkeres!

45+1: Det er lagt til ett minutt.

Pause.

46: Andre omgang er i gang! Ingen bytter.

47: Toone-skudd i stolpen etter å ha fått ballen fra Galton (som kanskje burde skutt selv, for øvrig). Like etterpå ny United-sjanse etter at Ona Batlle slår livsfarlig inn fremfor mål, men García får akkurat ikke en fot på den.

49: Toone slår inn, men innlegget går litt for langt.

51: Galton skyter over og utenfor. I dette tilfellet burde hun kanskje ikke skutt, siden hun ikke var helt i balanse, og siden det ble feil fot for henne.

58: Kjempesjanse for Hannah Blundell etter flott forarbeid av García! Blundell har vært veldig god i dag, men den avslutningen der var ikke spesielt imponerende. Rett på keeper.

59: Russo header inn til keeper på et høyt Batlle-innlegg.

62: United rundspiller Everton nå, men det blir bare nesten-sjanser av det i minuttene etter Blundell-sjansen.

63: Farlige innlegg fra Batlle kommer på løpende bånd nå, men Everton forsvarer egen boks bra.

65: Batlle slår inn til Zelem, som skyter fra 9-10 meter, men Everton-keeperen klarer så vidt å hindre mål fra United-kapteinen.

66: Svak avslutning fra Hayley Ladd etter å ha fått en god mulighet fra Galton. Feil fot, men likevel ikke bra nok.

67: BYTTE: Nikita Parris erstatter Leah Galton. Scoret to mål forrige helg mot Sunderland i FA-cupen, så vi får håpe hun fortsatt har noen mål på lager her.

68: Ballen havner hos Ella Toone etter et hjørnespark, men hun banker ballen langt over mål.

70: Everton med sin første sjanse i den andre omgangen. Park får skutt, men Earps er våken, og redder.

72: Zelem skyter over fra distanse.

72: Enorm Everton-sjanse! Plutselig er de nesten gjennom, og Ona Batlle bruker tempoet sitt for å tilsynelatende ordne opp, men så slår hun en svak pasning bakover som ender hos Jess Park, men heldigvis får United hindret henne nok.

75: Kaos i Everton-boksen igjen, men igjen klarer de å gjøre akkurat nok til å stoppe Russo fra å få fyrt av et skudd.

77: BYTTE: Rachel Williams inn for Lucía García.

79: Glimrende Toone-pasning gjennom til Williams, som slår lavt inn foran mål. Keeper plukker opp.

80: Everton med skudd over i etterkant av et hjørnespark.

81: Russo slår inn fra høyre, men igjen er keeper Brosnan på plass.

85: Lite som tyder på at United kommer til å vinne dette nå. Det blir i så fall Uniteds første poengtap mot ikke-topplag.

90: Russo header utenfor fra kort hold! Ingen enkel mulighet, men fortsatt en mulighet.

90+1: Det er lagt til fore minutter.

90+2: Brosnan plukker ned Zelems hjørnespark. Hun har vært såpass god i feltarbeidet at korte cornere virker som en bedre idé her.

90+4: Kaos igjen i boksen fra et United-frisparkinnlegg! Undertegnede trodde jeg så en hands der, men det var kanskje bare ønsketenking, og flere Everton-spillere er nede etter kollisjoner i feltet. Det kommer til å bli 0-0.