galton120322t

Scoret to da United vant 3-1 på bortebane

Manchester United-kvinnene vant 3-1 borte mot Reading i en kamp hvor alle målene kom i den første omgangen.

Leah Galton scoret to mål for United, mens Alessia Russo scoret Uniteds tredje. Rett i forkant av Russos mål var ballen egentlig inne fra et Ona Batlle-skudd, men det så ikke dommerne.

Et skremmeskudd og en scoring

Det var aldri noen tvil om at United hadde skumle planer på Madejski Stadium, for allerede etter 17 sekunder sendte Alessia Russo ballen i tverrliggeren.

United startet klart best, og fikk også belønning for det i kampens femte minutt.

Hannah Blundell fikk ballen i innleggsposisjon fra Jackie Groenen, som hadde satt fart mot Reading-forsvaret, og Blundells innlegg traff Leah Galtons hode, og Galton headet ballen inn i det lengste hjørnet.

unitedjubel120322
TAKKET BLUNDELL FOR INNLEGGET: Leah Galton.

Utligning og nytt Galton-mål

Hannah Blundell var altså sentral da United tok ledelsen, men dessverre var hun også sentral i det 16. minutt på en helt annen måte.

Uniteds venstreback ga nemlig fra seg ballen med en dårlig pasning, og det hele endte med at Deanne Rose utlignet for hjemmelaget.

I kampens 25. minutt var United tilbake i ledelsen. Alessia Russo slo en glimrende pasning (med venstrefoten) i bakrom, og Leah Galton tok med seg ballen rundt keeper Grace Moloney, og satte ballen inn i det tomme målet.

Reading Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
JUBEL ETTER MÅL NUMMER TO: Leah Galton feirer sammen med Alessia Russo og Ella Toone.

Batlle snytt for mål – men Russo økte ledelsen likevel

Noen minutter før pause skulle det stått 3-1 da Ona Batlle banket ballen i tverrliggeren og inn etter å ha gått innover fra høyre. Reprisene viste at ballen var over streken, og egentlig trengte vi ikke reprisene heller.

Heldigvis for United så kom målet bare noen sekunder senere.

Alessia Russo plukket opp ballen, og kom seg til skudd fra en halvskrå vinkel litt utenfor sekstenmeteren, og Russos gode skudd var svært velplassert, og United gikk opp i 3-1 likevel.

ona100322
SNYTT FOR SCORING: Ona Batlle (heldigvis ble det mål likevel).

Målløs andreomgang

Begge lag hadde hadde brukbare sjanser i andreomgangen, men ballen ville ikke i mål, og 3-1 til United ble dermed sluttresultatet.

United økte dermed luka ned til lagene bak på tabellen. United er tre poeng foran Tottenham (én kamp færre spilt), og åtte poeng foran City (to færre kamper spilt), og Tottenham og City møter hverandre på søndag. I den kampen kommer nok Marc Skinner & co til å håpe på at Tottenham tar poeng, for det kan bety mye for United mot slutten av sesongen.

Neste kamp for United er på onsdag borte mot West Ham.

Reading 1–3 (1-3) Manchester United

The FA Women’s Super League
Madejski Stadium

Mål: 0-1 Leah Galton (5.), 1-1 Deanne Rose (16.), 1-2 Galton (25.), 1-3 Alessia Russo.

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Diane Caldwell, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem (C), Jackie Groenen – Alessia Russo (Kirsty Hanson, 70.), Ella Toone, Leah Galton (Vilde Bøe Risa, 89.) – Martha Thomas.
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Martha Harris, Ivana Ferreira Fuso, Niamh Murphy, Kiera Barry.

1: Kampen er i gang!

1: Wow! Russo med skudd i tverrliggeren etter 17 sekunder. Nesten drømmestart!

4: United klart best i starten her. Forhåpentligvis kan en klare å utnytte det også.

5: MÅL! Leah Galton! Groenen tar med seg ballen fremover, sender ballen ut til Hannah Blundell, og Blundells innlegg heades i mål av Galton!

8: Readings Rachel Rowe skyter like utenfor.

9: Zelem-skudd rett på keeper.

11: Toone med glimrende pasning gjennom til Thomas, som spiller den til Russo som kanskje ikke helt forventet å få den pasningen der. Får en dårlig ballberøring, og ballen går inn til Grace Moloney i Reading-buret.

16: MÅL. Deanne Rose utligner for Reading. Feilpasning av Hannah Blundell der rett i forkant.

24: Gult kort på Ona Batlle. Det virket kanskje litt strengt?

25: MÅL! Leah Galton igjen! Alessia Russo med en nydelig pasning gjennom til Galton (som tilsynelatende akkurat ikke er i offside, selv om det i så fall var en knepen onside), som runder keeper Moloney og setter ballen i det tomme buret.

29: Kaptein Zelem har fått en smell i ansiktet, og det tørkes vel litt blod, men det er neppe noe som vil hindre henne i å spille videre.

32: Nå er det Martha Thomas som har fått en smell i fjeset!

39: Stor sjanse for Martha Thomas! Får ballen forbi keeper, og ballen triller mot mål, men en Reading-spiller redder på streken helt ute ved stolpen.

43: MÅL! Alessia Russo! Ona Batlle skyter i tverrliggeren og inn, men assistentdommeren vinker ikke for mål selv om ballen ser ut til å ha vært godt over streken. Det betyr uansett ikke så mye siden Russo etter hvert plukker opp ballen og sender et langskudd i mål! 3-1 til United. Så får vi vel heller leve med at Batlle nok er litt skuffet over at skuddet hennes ikke ble dømt i mål.

45: Reading-tverrliggerskudd! Skulle vel kanskje vært avvinket for offside uansett.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

52: United klart best i starten her. Foreløpig mer nesten-sjanser enn faktiske sjanser, men ingen overraskelse om United snart leder med tre.

63: Dobbeltsjanse for Reading, men Mary Earps er god der! Redder.

69: Kirsty Hanson skal visst inn for United snart. United har ny kamp igjen om noen dager, så kan være fornuftig å gjøre noen bytter nå.

70: BYTTE: Kirsty Hanson erstatter Alessia Russo. Scorer hun i begge kampene mot Reading denne sesongen, tro?

76: United redder på streken.

79: Martha Thomas går i bakken, men får ikke straffespark. Ella Toone plukker med seg ballen, men skuddet hennes går via en Reading-spiller og inn til keeper.

80: Nytt minutt, nytt Toone-skudd blokkert! Og så kommer det enda en bølge, og Toone skyter utenfor. Hun har lyst på mål nå! Kanskje det kommer mot slutten. Skader ikke akkurat om United forbedrer målforskjellen ytterligere.

83: Litt kaos i United-forsvaret der, men Thorisdottir får klarert.

89: BYTTE: Vilde Bøe Risa erstatter Leah Galton. Ikke noe hat trick for Galton, altså.

90+2: Nytt Toone-skudd som blokkeres! Veldig bra forarbeid av Jackie Groenen. Det er lagt til tre minutter, forresten.