11 av 12 videre i fotball-VM

Men minst én United-spiller til må vinke farvel til fotball-VM i 8. delsfinalen.

12 United-spillere kom med til football-VM, og etter gruppespillet er det klart at elleve av dem fortsatt vil være med når knockout-spillet starter lørdag.

Den eneste som forsvant ut etter gruppespillet var Nemanja Matic, som dermed fikk den ferien José Mourinho sa at han håpet at han kom til å få.

Matic får nemlig nå minst tre ukers ferie før United starter oppkjøringskampene i sommer, og kanskje får han også noen dager ekstra, slik at han først er tilbake til andre halvdel av USA-touren.

8. delsoppsettet i VM betyr at United kan ende med ti spillere i kvartfinalen.

Annonse, om tur til Manchester og Old Trafford

Knockout-spillet

Paul Pogbas Frankrike møter Marcos Rojos Argentina lørdag, noe som betyr at én av dem spiller VM-kvartfinale, mens den andre må reise på ferie.

Ellers kan alle de ni andre også kvalifisere seg til kvartfinale.

Brasil, med Fred som ubenyttet reserve så langt, møter Mexico i sin 8. delsfinale mandag. David de Gea og Spania møter Russland søndag, mens Victor Lindelöfs Sverige skal opp mot Sveits tirsdag.

Torsdag kveld avsluttes gruppespillet med England – Belgia, en kamp det i teorien kunne vært seks United-spillere med i, Jones, Young, Lingard, Rashford, Fellaini og Lukaku.

Sistnevnte er ute med skade, og det er nok mer sannsynlig med tre mann fra start, Phi Jones, Jesse Lingard og Marouane Fellaini.

Belgia og England er uansett sikret avansement – og møter Japan, Senegal eller Colombia i sin 8. delsfinale.