U

United scoret fire i bunnsolid generalprøve

United avsluttet sesongoppkjøringen med stil da Everton gjestet Old Trafford lørdag ettermiddag.

Lørdag var det duket for Uniteds siste generalprøve før sesongstart, da Everton gjestet United og Old Trafford.

Mens Ole Gunnar Solskjær kom til kampen med en fersk og nysignert kontraktsforlengelse som United-trener, kom de blåkledde scouserne med ny trener.

Rafael Benítez hadde overtatt tømmene på Everton-vogna, etter at Carlo Ancelotti deserterte til Real Madrid tidligere i sommer.

Manchester United v Everton - Pre-season Friendly
TILBAKE FORAN FANS: Ole Gunnar Solskjær fikk en god mottakelse da han ruslet ut for å intervjues av MUTV før kamp.

De blåkledde hadde dog fordelen av færre fravær. Der EM-helt Jordan Pickford returnerte for «the Toffees», manglet United fortsatt spillere som Edinson Cavani, Jadon Sancho, Raphaël Varane, Amad Diallo, Eric Bailly og Marcus Rashford.

Likevel var det en viktig kamp for de United-spillerne som faktisk var til stede. Seks av spillerne i Solskjærs startellever – Bruno Fernandes, Harry Maguire, Luke Shaw, David de Gea, Anthony Martial og Victor Lindelöf – fikk alle sine første minutter i oppkjøringen da United startet sin siste kamp i førsesongen.

United leverte knallåpning

Før kampen ønsket Solskjær seg intensitet fra sine spillere, uten at det førte til de helt store farlighetene innledningsvis. Åpningsminuttene så Everton stå høyt på Uniteds halvdel, uten at de rødkledde hadde noe problem med å spille seg forbi scousernes førsteforsvar.

United tok følgelig over mer og mer av ballen og åtte minutter inn i kampen skulle også hjemmelaget ta ledelsen på Old Trafford.

Åpningsmålet kom dog ikke som følgelig av elegant pasningsspill fra United. I stedet var det godt, gammeldags kløneri som besørget kampens første scoring. Lucas Digne kastet seg så lang han var for å heade en ball tilbake til sisteskanse Jordan Pickford.

Greenwood
GULL OG GRØNNE SKOGER: Mason Greenwood leverte flere friske involveringer på Old Trafford lørdag, blant annet da han sendte seg og lagkameratene opp i føringen.

Den engelske EM-helten hadde dog glatte hansker og glapp ballen til Mason Greenwood, som fikk en lett oppgave med å ekspedere ballen i mål til United-ledelse.

Få minutter senere kunne United ha doblet ledelsen etter nytt slapt keeperspill fra Pickford. Heller ikke denne gangen klarte burvokteren å få fatt i ballen etter et skudd fra Bruno Fernandes, men Anthony Martial klarte dessverre ikke å gjøre nettkjenning ut av returen.

De 55 000 tilskuerne på Old Trafford måtte likevel ikke vente lenge på neste fulltreffer å juble for.

Uni
CAPTAIN FANTASTIC: Harry Maguire fortsatte scoringsformen han viste under EM da han lørdag returnerte til Old Trafford.

I åpningskvarterets siste minutt raget nemlig kaptein Harry Maguire høyest på hjørnesparket til Luke Shaw. Avslutningen med hodet gikk knallhardt til side for Pickford, som måtte plukke kampens andre ball ut av nettet.

Gjestene fikk muligheten til å halvere Uniteds ledelse like etter, da Seamus Colemans innlegg fant Alex Iwobi på bakerste stolpe, men kantspilleren klarte ikke å få ballen innenfor stengene bak David de Gea.

Fernandes med frisparkperle

Foruten dette var det et paft Everton-lag som ikke klarte å trenge United bakover på banen. I stedet var det de rødkledde som okkuperte bortelagets halvdel, med godt pasningsspill og tendenser til fint kombinasjonsspill.

Et eksempel på dette kom etter en drøy halvtime, da Bruno Fernandes og Luke Shaw samarbeidet før sistnevnte fant Nemnaja Matic på 20 meter. Serberen dro seg inn i banen, før han ble stoppet med ureglementerte midler av en Everton-spiller.

Ballen ble dratt noen meter tilbake fra der hendelsen fant sted, men det brydde ikke Fernandes seg særlig om.

Fernandes (4)
HEI, HAR DERE SAVNET MEG?: Bruno Fernandes bidro med magi da han lørdag var tilbake foran titusener av United-fans.

Portugiseren skrittet opp, dro til og limte ballen i krysset bak Pickford. Sisteskansen kastet seg etter ballen, men skjønte nok midt i spranget at han aldri i verden ville rekke bort til ballen tidsnok. Dermed var Fernandes’ frisparkperle og 3-0 faktum.

Få øyeblikk senere kunne også det fjerde kommet, etter en ny klønete inngripen av Digne i Everton-forsvaret, men franskmannen fikk hindret Aaron Wan-Bissakas skuddforsøk akkurat i tide.

Everton vokste seg noe inn i omgangens siste minutter, uten at det ble store scoringsmuligheter ut av det. Da heller ikke United klarte å øke ledelsen i omgangens siste minutter, ebbet de første 45 minuttene ut med en smått imponerende 3-0-seier til de rødkledde vertene.

Everton mest initiativrike i andre omgang

Andre omgang startet ikke like begivenhetsrikt som det den første gjorde.

Foruten et Fernandes-forsøk fra langt hold og en småfarlig sjanse til Andros Townsend, måtte de fremmøtte på Old Trafford vente gjennom et kvarter av andreomgangen før det virkelig smalt igjen på Drømmenes Teater.

Igjen var det Townsend muligheten falt til, etter at Iwobi hadde pirket et innlegg fra Digne videre i Uniteds straffefelt. Den tidligere Crystal Palace-spilleren brant til, men ballen rikosjetterte av tverrliggeren, ned på streken og ut igjen – til United-spillernes store lettelse.

TOK OVER: Andros Townsend og Everton kjørte mer og mer av kampen i begynnelsen av den andre omgangen.

Ikke lenge etter skulle gjestene stå for kampens neste mulighet, da Demarai Gray og Iwobi sydde seg gjennom Uniteds forsvar. Sistnevnte la knallhardt inn foran mål, der Gray var en hårsbredd fra å kunne dytte ballen inn over målstreken.

Bortelaget fortsatte å trykke på mot et stadig mer innbytterpreget United.

Iwobi kom seg igjen fri på Evertons høyreside, før han fikk lagt ballen inn foran mål. Der rotet De Gea med ballen, slik at den landet hos Evertons unge Anthony Gordon. 20-åringen befant seg plutselig i en farlig posisjon, men innbytter Diogo Dalot fikk til slutt tuppet ballen ut av spill med en reddende tå.

Dalot fullbyrdet ydmykelsen

Juan Mata, som hadde erstattet Anthony Martial, prøvde seg med et nytt initiativ midtveis gjennom omgangen, da han fant Mason Greenwood med en strålende gjennombruddspasning.

19-åringen gikk seg dessverre fast i Everton-forsvaret, som fikk blokkert avslutningen hans. Heller ikke James Garner klarte å sette ballen, da returen landet hos ham.

MIDTBANEMAESTRO: Juan Mata hadde fortjent en målgivende pasning for arbeidet før Mason Greenwoods skuddforsøk.

Midtbanekollega Paul Pogba fikk også en mulighet, da han skrittet opp for å skyte frispark med litt over ti minutter igjen av kampen. Franskmannen klarte dog ikke å kopiere suksessoppskriften Fernandes hadde kokt sammen i første omgang, og skuddet gikk et godt stykke utenfor målet til innbyttede Asmir Begovic.

Heller ikke gjestenes Jonjoe Kenny klarte å sette ballen i mål da forsvareren fikk muligheten i sluttminuttene. Inne i Uniteds straffefelt skjøt den unge backen i stedet hull i luften.

Da Everton heller ikke fikk muligheten til å score fra straffemerket, etter Axel Tuanzebes noe tvilsomme taklingsforsøk på Tom Davies, så det hele ut til å ende med en overbevisende 3-0-seier til United.

United var dog ikke ferdigscoret. I kampens siste overtidsminutt la Fred ballen inn i feltet etter en corner. Der ventet Diogo Dalot, som med en smart variant løftet ballen over Begovic ved hjelp av pannebrasken.

Dermed kan Solskjærs menn ta med seg en bunnsolid generalprøve inn i sesongpremieren mot Leeds, som er under en uka unna.