TEN HAG: 

– Vil ikke bruke et slikt ord 

WEMBLEY (united.no): – Jeg ser feilene vi gjør, og vet de er unødvendige. Men jeg er ikke med på at dette var en flause, sier Erik ten Hag på pressekonferansen etter at finaleplassen i FA-cupen var i boks. 

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag virket nesten like sjokkert som både fansen og spillerne da han ankom pressekonferanserommet. 

Han hadde fått noe tid til å fordøye det han kaller en ettermiddag med blandede følelser, men fremdeles var den surrealitiske avslutningen på de første 90 minuttene tung å fordøye. 

Etter 70 minutter ledet United 3-0. 

Da dommeren blåste av kampen for ordinær tid var stillingen 3-3.  

–Vi tillot dem å slå tilbake

United har kastet bort dyrbare poeng i sluttminuttene flere ganger denne våren. 

Men å kaste bort en 3-0-ledelse mot en Championship-klubb, med kun 20 minutter igjen, var et nytt bunnivå for Ten Hags mannskap. 

– Når du leder 3-0 bør du vinne. Helt klart. Jeg er enig i det. Og vi spilte bra i 70 minutter, men så gjorde vi mange feil og det burde selvsagt ikke skjedd, erkjenner Ten Hag. 

Om det sene straffesparket som Coventry utlignet på sier nederlenderen at United også burde fått straffe på stillingen 3-3. 

– Det er nesten som en forbannelse mot oss. Vi burde hatt straffe på stillingen 3-3. Vi fikk billige straffer mot oss i kampene mot Chelsea og Liverpool også, påpeker Ten Hag.

Bruno Fernandes, Casemiro og Harry Maguire henger med nebbet etter Coventrys comeback. United vant imidlertid straffesparkkonkurransen og er klar for finalen. Med et nødskrik.

United var nær den komplette katastrofen da det så ut til at Coventry faktisk skulle vinne 4-3 helt på tampen av 2. ekstraomgang, men målet ble annullert for en hårfin offside.

Da Rasmus Højlund satte den avgjørende straffen i mål var jubelen fra lagkameratene relativt behersket og kune Christian Eriksen løp sporenstreks opp til landsmannen for å gratulere ham. 

Erik ten Hag innrømmer at det var blandede følelser i garderoben etter kampen. På den ene siden glede og lettelse over at finaleplassen var i boks. På den andre siden virket flere av United-spillerne nesten flaue over prestasjonene de siste 50 av de 120 minuttene på Wembley. 

Avgjørelsen har falt, men den elleville jubelen uteble etter at United hadde tatt seg til en ny FA-cupfinale.

– Dette har skjedd før. Vi kan være veldig gode og veldig dårlige i én og samme samme kamp. Det er vanskelig å forklare. Vi må bli bedre på organiseringen og disiplinen. Vi må simpelthen makte å prestere bedre. Vi har hatt for mange kamper der vi har gitt fra oss kampene på slutten, men i dag slapp vi unna med det. Samtidig vil jeg gi ros til Coventry som fightet seg tilbake. De ga aldri opp, men vi tillot det og det var unødvendig, forklarte Ten Hag. 

På spørsmål om nederlenderen ser på kollapsen de siste 20 minuttene av ordinær tide som en flause, er Ten Hag imidlertid klar. 

– Nei. Jeg vil ikke bruke et slikt ord. Vi er i vår andre FA-cupfinale på to år og i straffesparkkonkurransen var vi besluttsomme og viste karakterstyrke. Jeg ser også en annen versjon av kampen. Vi hadde 70 minutter med bra fotball, påpeker Ten Hag,  

– Spillerne må ha troen

FA-cupfinalen i mai blir nå en reprise på fjoråretsfinale som var et rent Manchester-derby.

Den gangen var City det beste laget og vant 2-1 på veien mot Treble. Ten Hag erkjenner at United må vise helt andre takter i finalen for å ha håp om å slå rivalen. 

– Vi møter kanskje verdens beste lag og må spille på vårt beste for å ha muligheten. Men spillerne må tro det er mulig, helt fra første til siste fløytestøt. 

Erik ten Hag fikk også spørsmål om hvordan han vurderer sin egen posisjon nå. 

– Jeg trenger verktøyene for å gjøre jobben, og med så mange skader har jeg ikke verktøyene. Jeg vil gi ros til laget og spillerne som måtte spille i uvante posisjoner. Men du kan ikke spille din beste fotball om du ikke har dine beste spillere i de beste posisjonene, påpeker han.

Powered by Labrador CMS