Byderbyet:

Videre i cupen til tross for tap mot byrivalen

United tapte byderbyet.

United trengte bare å unngå tap for å sikre videre avansement i FA Women's League Cup. Slik ble det ikke.

Likevel er ikke cupeventyret over for United sin del.

De to beste gruppetoerne går nemlig også videre fra gruppespillet. Slik det står nå er United den beste toeren med ni poeng. Og ettersom Aston Villa vant stort over Sunderland blir «de svarte kattene» stående på syv poeng. Dermed er det bare Tottenham som kan passere United.

Spurs møter Southampton torsdag.

AVANSEMENT: United er videre i cupen til tross for tap i byderbyet. Foto:

Det var en fartsfylt første omgang mellom United og City og til tross for ingen scoringer i løpet av de første 45 minuttene, var det plenty å skrive hjem om.

Både Nikita Parris, Lucia Garcia og Lisa Naalsund kunne sendt United i ledelsen. Alle tre fikk svært gode muligheter, men ingen av de klarte å overliste Khiara Keating i City-buret.

United-keeper Phallon Tullis-Joyce var også i det vanskelige hjørnet og hadde så til de grader stengt sjappen i første omgang. City-spissen Khadija Shaw var farlig frempå ved flere anledninger, men Tullis-Joyce vartet opp med flere overbevisende redninger.

STORSPILTE: Tullis-Joyce gjorde sakene sine bra. Foto:

Slik holdt det seg ikke i andre omgang.

Hjemmelaget trengte bare to minutter på å få hull på byllen. Chloe Kelly tegnet seg på scoringslisten med en solid avslutning.

Drøye 20 minutter senere økte City ledelsen da Lauren Hemp løp inn 2-0 på bakerste stolpe.

United maktet å komme med et lite motsvar mot slutten av kampen, men det holdt ikke og kampen endte 2-1.

Den positive nyheten er at United likevel er videre til neste runde.

Manchester City 2-1 (0-0) Manchester United

FA Women's League Cup
Joie Stadium

Mål: Chloe Kelly (47), Lauren Hemp (69), Nikita Parris (90+5)

Manchester United:  Phallon Tullis-Joyce -  Hannah Blundell, Maya Le Tissier, Millie Turner, Gemma Evans,- Katie Zelem (Hayley Ladd 78), Lisa Naalsund, Irene Guerrero (Ella Toone 65) - Lucia Garcia (Melvine Malard 78), Rachel Williams (Geyse 65), Nikita Parris.

Ubenyttede innbyttere: Mary Earps, Chadwick

_________________________________________________

LIVE:

SLUTT

90+5: MÅL!! Nikita Parris reduserer for United. Men er det for sent?

85: Ser ikke ut til at det skal komme noe sluttspurt fra United.

71: Og der skal det stå 3-0, City har virkelig fått fart på ting her nå. Hemp klarer på mirakuløst vis og få ballen over fra tre meters hold.

69: 2-0! Lauren Hemp dobler ledelsen for City. Dermed ser det ut til at United må satse på å gå videre som beste toer.

63: United forbereder to bytter for å prøve å snu denne kampen. Toone og Geyse kommer inn.

53. Kelly prøver seg fra distanse igjen. Tullis-Joyce med god kontroll.

49: Minner om at United bare trenger uavgjort for avansere i turneringen.

47: Kampen er i gang og City er i ledelsen. Det er Chloe Kelly som sender City foran.

PAUSE

45+5: Nå koker det i byderbyet! Denne gangen er det City som er farlig frempå. Kelly smeller ballen i stolpen og ut. Ingen mål i denne første omgangen, men det svinger virkelig av denne kampen.

45+2: Så varter United opp med festfotball! Guerrero finner Garcia, som hæler gjennom Naalsund. Nordmannen kommer litt skrått på og prøver på en avslutning med venstre, men får ikke nok kraft i avslutningen som går midt på City-keeperen. Fortsatt 0-0.

44: Utrolig at ikke City tar ledelsen. Shaw får ballen inne i boksen og får avsluttet. Tullis-Joyce drar en kjemperedning opp av hatten, men ballen faller til Shaw som avslutter igjen, denne gangen like utenfor. Slipper med skrekken igjen der United.

41: United med en glimrende kontringsmulighet. Hannah Blundell fosser fremover på høyresiden, men blir lagt i bakken av Alex Greenwood på vei fremover. Fortjent gult kort og frispark til United.

39: Nikita Parris vinner ballen høyt i banen og blir i samme situasjonen lagt i bakken. Frispark til den hardtarbeidende United-angiperen. United lite ut av dødballen.

30: United bare noen få centimeter fra å ta ledelsen. Ballen faller til Guerrero som banker til på halv volley fra 16 meter. Dessverre for United sin del går skuddet like utenfor.

27: Så holder United på gi vekk et mål! Le Tissier spiller ballen rett til Shaw, som stormer mot United-buret og skyter. Tullis-Joyce varter opp med en herlig redning. Snakk om veldedighet fra Maya Le Tissier, slipper heldigvis med skrekken.

25: Marc Skinner er aktiv på sidelinjen.

20: Kampen svinger frem og tilbake nå. Ser ut som begge lag er ute etter å få det første målet.

12: Oi oi oi, det er nære på en drømmescoring fra Lucia Garcia. United-angriperen snapper ballen på midtbanen, tar et touch før hun forsøker å chippe ballen i mål fra rundt 40 meter. Desverre går ballen like utenfor. For en scoring det ville vært.

10: Og så er det City sin tur. Kommer rundt på høyre flanke og legger inn i boksen. Der går avslutningen utenfor fra Shaw.

8: Og der kommer kampens første sjanse og den er til United. Nikita Parris kommer til avslutning fra skrått hold, men Keating i City-buret holder unna.

5: Citys Roord blir liggende etter en takling av Zelem. Er oppe på bena igjen nå. Ingen store sjanser å skrive hjem om foreløpig.

1: United vinner et corner etter 20 sekunder spill. City får klarert.

1: Og det blir United og vi er underveis.

Katie Zelem og Alex Greenwood gjør opp om hvem som starter med ballen.

0`: Norske Lisa Naalsund starter byderbyet, mens flere av lagets største stjerner må finne seg i å starte kveldens kamp på benken.