KLAR TALE FRA TEN HAG: 

–Vi skrev ny kontrakt med Marcus i sommer, han skal ingen steder

En svak sesong og fokus på utenomsportslig ting har skutt fart i spekulasjonene rundt Marcus Rashfords fremtid i United. 

Publisert Sist oppdatert

På fredagens pressekonferanse før kvartfinalen i FA-cupen mot Liverpool var imidlertid Erik ten Hag krystallklar på hvor Rashfords fremtid ligger. 

– Vi skrev en ny kontrakt med Marcus sist sommer. Han er en del av dette prosjektet og vil ikke selge ham, svarte Ten Hag kontant. 

Søndag leder nederlenderen United mot Liverpool på Old Trafford for andre gang etter 2-1-seieren i ligaen i starten av forrige sesong. 

Erik ten Hag smiler på Carrington
For Erik ten Hag blir søndagens kvartfinale i FA-cupen mot Liverpool uhyre viktig. Seier vil gi et lite pusterom og fornyet selvtillit. Et tap vil forsterke kritikken mot ham etter en svak sesong.

Om noen få uker barker lagene sammen i ligaen igjen, også det på Old Trafford. I de to bortekampene mot Anfield opplevde Ten Hag å tape 0-7 forrige sesong, mens denne sesongens besøk hos erkerivalen endte målløst.

Stort klarere bevis på at hver kamp lever sitt eget liv er vanskelig å få, men noe forblir alltid det samme når United og Liverpool møtes. 

– Noen kamper er større enn andre og denne kampen er alltid blant de store. Det er en spesiell kamp, helt klart. Supporterne vil at vi skal vinne, men med flere Liverpool-fans på stadion enn vanlig, må våre fans være mer høylydte. Jeg ser frem til kampen. Vi får alltid en reaksjon i positiv forstand i slike store kamper, påpekte Ten Hag. 

United-manageren ankom fredagens pressekonferanse kort tid etter at trekningene i de ulike europacupene hadde funnet sted. Ten Hag innrømmer at han gjerne skulle sett navnet til United på en av ballene som ble trukket ut av glassbollene i Nyon. 

– Det er en motivasjon å se CL-trekningen uten oss. Vi vil tilbake dit så snart som mulig. Vi kan ikke endre det denne sesongen, men vi ønsker å være en del av det neste sesong og vil gi alt for å nå det målet, sa Ten Hag. 

Nederlenderen fikk også spørsmål fra media om han ser på Liverpool som favoritter på Old Trafford.

– Jeg tenker aldri på hvem som er favoritt og hvem som ikke er det. Det handler om å respektere motstanderen, men prøve å få disse kampene inn i vårt spor. Vi kjenner deres sterke og svake sider. Ser vi på kampen ot City så var intensjonen vår, når vi ledet, å utnytte at City måtte ta en større risiko. Vi er gode når motstanderen står høyt og det er rom bak forsvaret. Vi hadde våre sjanser, men scoret ikke flere mål. Vi skal være modige på søndag. Vi skal prøve å utnytte rom der vi er gode, forklarte Ten Hag. 

Powered by Labrador CMS