– Vi får ikke trent, for alt handler om restitusjon

Erik ten Hag er bekymret for belastningen spillerne hans blir påført i et tettpakket kampprogram. 

Publisert

Nederlenderen kom med sitt hjertesukk dagen etter at det ble kjent at både Victor Lindelöf og Lisandro Martinez er ute i en måneds tid med ulike muskelskader. 

Ten Hag bekreftet også at han har en formening om hva de mange skadene skyldes, men sier det er et tema som vil bli diskutert internt i United. 

På spørsmål om han har blit nødt til å endre treninsmetodene som følge av de mange skadene, kom nederlenderen med et noe uventet svar. 

– Vi kan ikke endre så mye. Vi trener egentlig ikke, det handler om restitusjon frem til neste kamp. Premier League er en veldig intens liga. Det er ikke bare vi som sliter med skadeproblemer. Liverpool gjør det, Manchester City og Newcastle gjør det også. Det er et for tøft program for spillerne, sier Ten Hag. 

Mason Mount sendte United i føringen mot Brentford, men gleden ble kortvarig ettersom hjemmelaget utlignet like etter. Erik ten Hag håper nå at en skadefri Mount vil bli en viktig brikke i ligainnspurten.

Ten Hag ble også konfrontert med hvordan det er mulig å gå fra en strålende prestasjon mot Liverpool, til en fryktelig forestilling mot Brentford. 

– Jeg har vært med lenge nok i fotballen til å ha opplevd dette, og dere har sikkert vært med lenge nok til å forstå hvordan det fungerer. Noen ganger spiller du ikke bra, men vi er Manchester United og vi må finne en måte å vinne på. Vi var på vei til å vinne, og vi kan ikke gi bort seieren slik vi gjorde. Det var den største skuffelsen for meg. Men det er også viktig å se utviklingen over tid. Siden jul og frem til nå har det vært positivt, påpekte Ten Hag.

En spiller som omsider er tilbake etter skade er Mason Mount som scoret Uniteds mål mot Brentford. Sommerkjøpet som kom fra torsdagens motstander Chelsea kan bli en nøkkelspiller i ligainnspurten for United. 

– Mason er en fantastisk spiller, men han må holde seg skadefri. Det er første bud. Han har hatt tre skader denne sesongen. Vi ser hvordan Licha har hatt problemer, og det viktigste nå er å holde Mason skadefri. Deretter vil han bidra og ha en stor innvirkning på laget, sier Ten Hag som forventer en tøff kamp mot et særdeles ustablit Chelsea-klag denne sesongen. 

– Premier League er en tøff liga. Det handler mye om du har de rette spillerne tilgjengelige og om du har flyt. Chelsea har fantastiske spillere og er kapable til å slå alle, advarer Ten Hag.

Powered by Labrador CMS