– Vi er på et bedre sted

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble Chelsea slått 2-1 hjemme på Old Trafford, og lørdag venter en ny hjemmekamp når Bournemouth kommer på besøk.

Forhåpentligvis blir det en ny god opplevelse for Erik ten Hag & co, etter den turbulente starten på sesongen.

–  Vi vet hvor vi er på vei hen og vi har hatt våre tilbakeslag, spesielt i starten av sesongen, hvor ting gikk imot oss med skader, avgjørelser. Og noen ganger er du i slike situasjoner, sier Ten Hag på fredagens pressekonferanse.

– Men du ser lagets karakter. Vi er på et bedre sted og i bedre form nå. Prestasjonene blir bedre, vi presterer som et lag og som individualister.

– Du må være påskrudd i hver eneste kamp. I denne ligaen er konkurransen veldig tøff; det ser du på resultatene hver eneste uke. Alle dreper alle, sier Ten Hag.

– PÅ ET BEDRE STED: Erik ten Hag ser positivt på tiden som kommer.
– PÅ ET BEDRE STED: Erik ten Hag ser positivt på tiden som kommer.

To som har funnet formen i United-trøya er Harry Maguire og Scott McTominay, som begge ble koblet til West Ham i sommer.

– Vi har en tropp og i troppen er det intern konkurranse. Hvis du ønsker en vellykket sesong, trenger du mer enn 11 spillere. 

– De er her, de er strålende spillere og har spilt seg inn på laget. Det er hva du forventer fra alle spillerne, og det må være en dedikasjon for å sikte mot dette.

INNE I VARMEN: Harry Maguire og Scott McTominay.
INNE I VARMEN: Harry Maguire og Scott McTominay.

En som derimot har slitt stort de siste månedene er forrige sesongs United-toppscorer Marcus Rashford, men Ten Hag har troen på at han vil finne tilbake til formen.

– Rashford er en utrolig god spiller. Du kan ikke gjøre klare deg med 11 spillere, og han kan ikke spille hver kamp. Han er ikke i samme form som i fjor, men jeg er sikker på at han kommer dit igjen.

Han får imidlertid tøff konkurranse fra Garnacho på venstresiden, og på høyresiden begynner Antony å vise solide tendenser.

Så hvor vanskelig blir det for Rashford å komme tilbake på laget?

– Som jeg sa med McTominay og Maguire: Det er opp til dem. Laget vil alltid settes opp av seg selv og de beste spillerne som danner det beste laget vil spille, sier Ten Hag.

Én av som garantert starter mot Bournemouth så sant han ikke settes ut av en ny skade eller sykdom, er i alle fall Luke Shaw.

FULLROSES AV SJEFEN: Erik ten Hag hadde mye fint å si om Luke Shaw på fredagens pressekonferanse.
FULLROSES AV SJEFEN: Erik ten Hag hadde mye fint å si om Luke Shaw på fredagens pressekonferanse.

På pressekonferansen er Ten Hag full av lovord om venstrebacken som også kan bekle midtstopperplass.

– Han er en spiller andre kan se til; han gir tro og selvtillit til andre spillere, lagkameratene rundt ham føler seg komfortable, han takler forskjellige situasjoner, han setter opp andre, tar initiativ, skaper og styrker absolutt laget. 

– Hans tilstedeværelse, hans personlighet, hans fysiske styrke, og han er teknisk veldig bra. Han er en høyprofilert spiller og vi er glade for at han er tilbake.

Så vil tiden vise om Shaw og resten av laget kan slå dette Bournemouth-laget som er et av ligaens formlag.

– De er i en veldig god form. Det er et godt lag, er godt organisert, har gode spillere og du må være på ditt beste.

– Alle dreper alle i denne ligaen og du må være 100 prosent klar som et lag for den kampen. Det er jobben vår å komme dit, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS