Erik ten Hag med et lite vink til fansen, 24. februar 2024.

KRYSTALLKLAR TEN HAG:

– Vi er nødt til å redde sesongen, og FA-cupen er vår eneste sjanse til å vinne sølvtøy

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er for lengst ute av tittelkampen i Premier League. Der handler alt om å havne blant de fire eller fem beste.

I Champions League ble det exit allerede i gruppespillet, mens det i ligacupen stanset i 4. runde.

Dermed er FA-cupen Erik ten Hag og Uniteds eneste mulighet til å vinne et trofé denne sesongen.

På del to av pressekonferansen før kvartfinalen mot Liverpool fikk nederlenderen spørsmål om han stoler på at spillerne hans evner å redde denne sesongen.

Vi er nødt til å redde sesongen, humret Ten Hag.

– Vi er nødt til å klatre på tabellen i ligaen, men vi vet at dette er vår eneste sjanse til å vinne sølvtøy. Vi er tre seire unna, og det blir garantert tre store kamper. Det er samtidig det vi liker, fortsatte han.

Ten Hag var samtidig klar på at han råder over en tropp med mye selvtillit.

– Til en viss grad klarer vi å være rolige, nettopp fordi vi har stor tro på dette. Samtidig må vi også bevise noe. Jeg synes vi har lært mye av denne sesongen. Vi trenger en bredere stall for å bli enda mer stabile.

– Har denne sesongen fått frem en ny side ved deg som trener?

– Som fotballtrener er det ikke alltid like lett, og det vet jeg. Manchester United er samtidig en klubb som det er mye støy rundt. Vi er nødt til å ikke la oss distrahere av det, og fokuset vårt må hele tiden være å levere best mulig hver eneste dag.

Helt i starten av seansen fikk Ten Hag spørsmål om Alejandro Garnachos imponerende utvikling under nederlenderens ledelse.

– Når du er ung og vokser, er du nødt til å mye ansvar. Som fotballspiller blir du raskt voksen, og da må du lære hvordan du skal håndtere det. Alejandro er på god vei og definitivt i riktig retning, slo Ten Hag fast.

– Han vet hva som behøves og hvorfor du trenger å oppnå bestemte standarder. Han vet at dette ikke handler ikke om han selv, men om laget. Han bidrar også til det. Da trenger han nødvendig frihet, men det forutsetter at han også tar ansvar. Du trenger spillere du kan stole på. Hvis de klarer å ta det ansvaret, er de veldig verdifulle, fortsatte han.

– Føler du at Bruno (Fernandes) og resten av lagkameratene stoler på han?

– Ja, det gjør jeg.

Powered by Labrador CMS