Christian Eriksen

—  Vi er ikke på det stedet vi ønsket å være resultatmessig

Publisert Sist oppdatert
Før helgens kamp mot Nottingham Forest, gjorde Christian Eriksen et intervju med United Review. Der snakket han om sesongstarten, Rasmus Højlund og om å spille i Skandinavia.
Vi er to uker inn i den nye sesongen, hvordan vil du vurdere starten vår?
— Selvfølgelig er det bare starten på sesongen, men jeg tenker at vi ikke er på det stedet vi ønsket å være resultatmessig. Det eneste positive er at vi startet bedre enn forrige sesong, noen flere poeng enn forrige sesong. Men vi vet alle at vi kan, og vi ønsker å bli mye bedre.
Hva er nøkkelen til å etablere rytme? Akkurat nå spiller vi selvfølgelig ikke hver midtuke slik vi gjorde for noen måneder siden..
I starten av sesongen handler det om oppbygging – om å få følelsene og få selvtilliten til å kunne spille. Alltid når du taper, er selvtilliten og følelsene åpenbart dårlig, så er det opp til oss å endre på det. Som du sa, det er ingen midtukekamp, ​​så det er mye tid til trening før vi går inn i neste kamp.
Vi vet at det er en annen danske her med Rasmus Højlund på vei. Hjelper du ham med å finne seg til rette utenfor banen?
Jeg har prøvd mitt beste, men han er en stor gutt! Han kjenner veien rundt, og han vil finne sin måte.
Du var kanskje på samme alder da du kom over til England. Kan du videreformidle den opplevelsen av hvordan det var å være ung som kom til dette landet?
Ja, jeg vil definitivt gi den erfaringen videre, men han vil definitivt se det selv, at Premier League er annerledes sammenlignet med alle andre ligaer han har vært i før. Så han må tilpasse seg. Men jeg er sikker på at han vil tilpasse seg raskt.
Vi kan bare forestille oss at hjemme i Danmark må de være så stolte av å ha to store spillere i United. Hvordan har det gått der borte?
Jeg vet at det har vært en massiv, massiv ting og fortsatt er det. Det er klart at det kommer til å eksplodere enda mer når han skal ha sin debut. Jeg er glad for at det er en annen danske i United som kan vise frem det danske flagget.
Vi vet at vi har stor støtte i Skandinavia som helhet. Vi så litt av det i pre-season igjen, borte i Norge, og det er noe som kommer til å fortsette, ikke sant?
Jeg håper det! Jeg mener United som merkevare, som klubb, som logo i seg selv, er massivt i Skandinavia, og Danmark også. Vi elsker støtten vi får overalt. Selvfølgelig, når du er fra Skandinavia, vet jeg hvor stort det er. Så det er ekstra spesielt.
Det er nå 30 kamper ubeseiret på Old Trafford i alle turneringer. Er dere spillere klar over den rekorden og hvor sterke vi har vært hjemme?
Ja, jeg tror det gikk opp for meg mot slutten av forrige sesong.
Vi har også sett på statistikken din, Christian. Åtte assists i Premier League, altså en assist per 90 minutt, som var best i United (sammen med Bruno Fernandes) og femte i hele Premier League. Hvor stor del av spillet ditt er disse assistene?
Det har alltid vært en veldig stor del av spillet mitt. Hvis det er handler om pasningen før assisten, som kan hjelpe laget med å skape en god sjanse, så er jeg klar for å gjøre det også.
Powered by Labrador CMS