MANCHESTER UNITED MED STØTTE TIL UEFA:

- Vårt standpunkt forblir det samme

Manchester United understreker at klubbens standpunkt til en europeisk superliga ikke har endret seg.

Publisert Sist oppdatert

- Vårt standpunkt har ikke endret seg. Vi forblir lojale til å delta i UEFAs turneringer og til å ha et positivt samarbeid med UEFA, Premier League og våre kolleger i ECA (det europeiske klubbforbundet) når det gjelder den videre utviklingen av fotballen i Europa, skriver United i en pressemelding torsdag ettermiddag. 

Torsdag morgen kom kjennelsen fra EU-domstolen som slo fast at UEFA og FIFA hadde brutt konkurransereglene ved å varsle sanksjoner mot klubber og spillere som deltok i utbryterligaer. 

Senere torsdag ettermiddag har også et stort antall andre europeiske klubber hengt seg på og tatt samme standpunkt som det United har gjort, nemlig å ta avstand fra et utbrudd til Superligaen.

Her er noen eksempler fra andre klubber: 

Bayern München: 

- Vi har tatt dommen fra EU-domstolen til etterretning. Dette endrer imidlertid ikke FC Bayerns og ECAs standpunkt om at en slik konkurranse ville være et angrep på viktigheten av de nasjonale ligaene og strukturen i europeisk fotball. Bundesligaen er grunnlaget for FC Bayern, akkurat som alle nasjonale ligaer er grunnlaget for andre europeiske fotballklubber. Det er derfor vår plikt og vår dype overbevisning å styrke dem, ikke å svekke dem. Vi er også forpliktet til de europeiske klubbkonkurransene under UEFAs paraply. Så la oss gjøre det veldig klart nok en gang at døren for Superligaen fortsatt er stengt hos FC Bayern.

Paris Saint-Germain:

- Paris Saint-Germain avviser totalt og fullstendig alle planer om en Superliga, som har vært tilfelle siden dag én og alltid vil være. Som en stolt europeisk institusjon støtter PSG prinsippene for den europeiske sportsmodellen, verdiene for åpen konkurranse og inkludering, og samarbeider med alle anerkjente interessenter i europeisk fotball - spesielt med supportere og spillere, som er i hjertet av hjertet av fotballen. 

Atletico Madrid:

-  1. Resolusjonen om rammeverket for forhåndsgodkjenning for andre konkurranser viser til gamle UEFA-vedtekter som allerede ble endret i juni 2022.

2. European Club Association (ECA) og UEFA har opprettet et partnerskap som gjør hensynet til at UEFA er et monopol meningsløst, siden klubbene i kraft av avtalene vedtatt innenfor dette felles partnerskapet bestemmer kl. 50 % som sponsor- og tv-rettighetene selges til og fordelingen av nevnte inntekter, samt konkurranseformatene.

3. Den europeiske fotballfamilien vil ikke ha den europeiske superligaen. Tyskland, Frankrike, England, Italia, Spania (unntatt Real Madrid og Barcelona), etc. ønsker ikke Superligaen. Vi går inn for å beskytte den store familien innen europeisk fotball, å beskytte de hjemlige ligaene og gjennom dem oppnå kvalifisering til europeiske konkurranser på banen hver sesong.

Powered by Labrador CMS