- Vår forventning er å vinne

Publisert Sist oppdatert

Manchester United endte med sin dårligste Premier League-plassering etter årets sesong. Lisandro Martinez innrømmer at klubben gjennomgikk en dårlig sesong, preget av en lang skadeliste, hvor han selv tok plass tre ganger. Forsvareren gikk glipp av totalt 40 kamper på grunn av skader og spilte bare 14 kamper.

Nå føler argentineren seg derimot utmerket, og er klar for Copa America sammen med landslaget. 

- Det var ikke en god sesong personlig eller som lag, men man må være forberedt på at disse tingene skjer, denne typen skader, og man må lære av dem. Jeg må ta det som en erfaring og være veldig sterk fysisk og mentalt. I dag føler jeg meg utmerket. Jeg må fokusere på det som skjer nå, sa Martinez til Olé, som for tiden gjør seg klar til det søramerikanske fotballmesterskapet.

- Vår forventning er å vinne Copa América.

- Selvfølgelig er det en ekstra fordel for oss at vi vant VM, for når du vinner, får du mer selvtillit og føler deg bedre. Uten tvil vil alle ønske å slå oss nå, men vi er klare for det. Vi jobber mot det, vi vet at vi har et utrolig lag, med spillere som viser utrolig innsats og kvalitet på hver trening. Vi er klare.

- Nøkkelen er ydmykheten vi har. Vi vet hva vi har vunnet og hvor viktig det er, men vi er fortsatt sultne og vil fortsette å vinne. Det viktige er å holde beina på jorda, noe som kjennetegner oss. Vi går kamp for kamp og vet viktigheten og hva dette flagget representerer.

Flere av Argentinas store stjerner nærmer seg 40-årene, og det er usikkert hvor lenge de vil representere landslaget. Lionel Messi, som ble kåret til VMs beste spiller og vant Gullballen forrige sesong, fyller 37 i slutten av juni.

- Leo er veldig viktig for oss. Å ha ham med oss er uten tvil en fordel. Vi er veldig glade for å dele hverdagen med ham.

Tidligere United-spiller Ángel Di María har uttalt at han vil ende landslagskarrieren etter sommerens mesterskap. Martinez er klar på at lagkameratene vil prøve å vinne trofeet for ham.

- Vi snakker ikke om det i det hele tatt. Vi ser ham veldig lykkelig, og vi holder oss til det. Det er ikke nødvendig å si at vi vil kjempe for ham. Vi prøver å nyte hvert sekund, i trening og kamper, fordi vi vet hvilken type legende han er.

I løpet av de siste ti Copa America-turneringene har Argentina kun løftet trofeet én gang, mens Brasil har vunnet hele fem ganger. United-forsvareren vil likevel ikke uttale seg om favorittene til å vinne årets mesterskap. 

- Uten tvil vil alle slå oss fordi vi er mesterne. Hvis vi tror at vi bare vil ha to eller tre tøffe lag, vil vi få problemer. Vi vet hva vi representerer, så vi vil ta hver kamp som en finale.

Copa America sparkes i gang natt til 21. juni med en kamp mellom de regjerende mesterne, Argentina og Canada. Alejandro Garnacho er også klar for å representere de regjerende mesterne. 

Powered by Labrador CMS