United til finale!

Manchester United er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Chelsea 2-1 i semifinalen hjemme på Leigh Sports Village søndag ettermiddag.

Dette er første gang United-kvinnene slår Chelsea, og det er også en aldri så liten revansje etter at London-klubben ble for sterke i fjorårets FA-cupfinale.

Lucia Garcia og Rachel Williams scoret målene som sørget for at United skal opp mot Tottenham i finalen på Wembley 12. mai.

Drømmestart

Spanske Garcia sørget for en drømmestart kun sekunder inn i kampen, etter at Leah Galton plukket opp et svakt tilbakespill.

Venstrekanten satte fart ute på siden, før hun slo inn mot Garcia, som headet ballen sikkert i nettet.

24 minutter ut i kampen doblet United ledelsen, og igjen kom det etter et innlegg fra venstre.

Denne gangen etter et strålende forarbeid fra Ella Toone, som med et presist innlegg fant hodet til Williams som stanget inn 2-0.

36 år gamle Rachel Williams kunne juble for 2-0-scoringen.

James-redusering og strålende Earps-redning

Gjestene fra London slet tidvis mot Marc Skinners mannskap i den første omgangen, men fem minutter på overtid tente Lauren James håpet med sin redusering.

Og etter hvilen presset Chelsea lenge på for utligningen, og de kunne tidlig fått balanse i regnskapet da James fikk til en god heading som virket vanskelig å gjøre noe med for Mary Earps.

Sisteskansen vartet imidlertid med en feberredning, og stoppet James fra å bli tomålsscorer.

Etter en nervepirrende avslutning på kampen, med åtte minutters tilleggstid, holdt også Earps og United ut for Chelsea.

Dermed er United klare for sin andre strake FA-cupfinale.

Mary Earps spilte en sentral figur for at United slo Chelsea for første gang.

Manchester United 2-1 (2-1) Chelsea

Leigh Sports Village
FA-cupen SF

MÅL: 1-0 Lucia Garcia (2.), 2-0 Rachel Williams (24.), 2-1 Lauren James (45+5.)

Gult: Turner (45+5), García (68), Mannion (77), Parris (78), Earps (79)

United: Mary Earps - Aoife Mannion, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Lisa Fjeldstad Naalsund, Katie Zelem (C) – Lucía García, Ella Toone (Hayley Ladd, 64), Leah Galton (Melvine Malard, 70)– Rachel Williams (Nikita Parris, 70)

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans, Alyssa Aherne, Irene Guerrero, Hinata Miyazawa, Geyse

LIVE:

SLUTT. United er i finalen!

90+7: De kommer til en avslutning, men ballen går langt utenfor og Earps har god kontroll.

90+6: Chelsea vinner en corner. Noe av det siste som skjer i kampen det her.

90+6: Nesten så Malard avgjør det hele! Fyrer av fra langt hold og keeper er ute av posisjon, men en liten meter til side for mål.

90+6: Chelsea presser på for utligning, og ballen spilles ut til Beever-Jones som fyrer av. Like utenfor. Ikke lenge igjen nå!

90+2: Parris finner nesten Malard inne i feltet, men innlegget langs bakken kommer for nære keeper som plukker.

90+1: Åtte minutter legges det til!

90: Garcia felles et godt stykke inne på Chelseas banehalvdel og United vinner et frispark.

88: Earps kommer seg heldigvis opp igjen og klarer å fortsette. Trenger sisteskansen i sluttminuttene her!

87: En liten pause i spillet etter at Earps trenger behandling igjen. Det vil trolig legges en del til i denne andreomgangen etter flere lengre stopp spillet etter hvilen.

85: Der tror alle at Garcia setter inn 3-1, men målet avblåses etter en offside på Parris like i forkant.

83: United spiller seg nesten til en stor mulighet, hvor Malvard spiller ballen videre til Naalsund inne i feltet. Det er imidlertid trangt, og Chelsea får klarert.

82: Chelsea skrur nesten en corner rett inn, men Earps er heldigvis med og får slått ballen over til en ny corner.

79: Nå renner de gule kortene inn her. Denne gangen til keeper Earps for drøying.

78: Parris feller Carter nede ved hjørneflagget, og får også hun et fortjent gult kort.

77: Ladd havner i dommerens bok med gult kort. Drar ned Ramirez. Ikke så mye å si på det.

70: Nye United-bytter. Parris og Malvard kommer inn for Williams og Galton.

69: Chelsea roper på straffespark igjen. Williams bommer på en klarering, og treffer muligens Charles, men backen ser ut til å falle lett og det blir ingenting.

68: Lucia Garcia får det gule kortet for en stygg felling på Charles.

65: Earps kommer seg heldigvis opp igjen, kan fortsette og spillet settes i gang igjen.

64: United gjør et bytte. Ladd kommer inn på midtbanen for Toone.

62: Earps ligger nede etter at Reiten går hardt i ryggen på sisteskansen. Trenger behandling.

60: Chelsea presser på for utligning og har kommet til flere avslutninger de siste minuttene. Foreløpig holder United ut.

58: Chelsea roper på straffespark for en ball som treffer armen til Zelem, men får ikke medhold fra dommer.

51: Der er James nære på å utligne for Chelsea, men Earps varter opp med det som rett og slett er en aldeles strålende redning på headingen fra angrepsspilleren!

49: Ramirez drar seg forbi omtrent halve United-laget, før hun etter hvert kommer til avslutningen. Skuddet blir imidlertid blokkert, før United får klarert.

46: Chelsea sparker i gang andre omgang.

PAUSE.

45+5: MÅL. Chelsea scorer fem minutter på overtid av førsteomgangen. Kombinerer seg gjennom på venstresiden, før ballen blir slått 45 grader ut til Lauren James, som sikkert setter inn reduseringen.

45+3: James får til en god heading mot lengste, men Earps er med på notene og får slått ballen ut til corner. Kan United holde på tomålsledelsen inn til pause her?

45+1: Chelsea slår inn fra høyre og ballen treffer pannebrasken til Ramirez, men headingen går et stykke utenfor.

36: James slår en frekk tunnel på Naalsund ute på venstresiden, før hun forsøker seg fra skrå vinkel. Avslutningen er imidlertid langt svakere enn forarbeidet, og går utenfor.

28: Zelem finner Williams inne i feltet som fyrer av med venstrefoten fra 13 meter, men spissen får ikke ordentlig treff denne gangen og skuddet går noen meter utenfor.

27: Cuthbert med et farlig skuddforsøk for Chelsea, men det blir blokkert og går en liten meter til side for mål.

24: MÅL! Rachel Williams dobler ledelsen for United! Toone med strålende forarbeid ute på venstresiden og finner spissen med et presist innlegg, som stanger inn 2-0.

22: Chelsea med ballen mest første halvdel av omgangen, selv sliter med å spille seg til de store mulighetene. James prøver seg med et skuddforsøk fra langt hold, men denne gangen går ballen i United-blokka.

15: United sliter med å klarere, og ballen blir etter hvert spilt ut til Kaneryd ute på høyresiden. Hun drar seg inn og fyrer av mot mål, men skuddet går rett på Earps som har god kontroll.

7: Chelsea spiller seg til en god sjanse ved Lauren James, som avslutter fra 13 meter. Skuddet går imidlertid langt over og utenfor.

2: Drømmestart for United! Chelsea sleiver med et tilbakespill, og Galton plukker opp ballen. Venstrekanten setter fart ute på siden, før hun slår inn mot Garcia på bakre, som header ballen i nettet. 1-0!