Gary Neville

– United har igjen tillatt manageren å bestemme signeringene, og det bekymrer meg

Publisert Sist oppdatert

Like etter kampslutt mot Brighton gikk Gary Neville hardt ut mot Glazer-familien, og i den nyeste episoden av podkasten hans uttrykker han igjen stor bekymring for hvordan klubben blir styrt.

Den tidligere United-backen etterlyser en tydeligere langsiktig og strategisk plan sportslig sett, og sikter blant annet til overganger ulike managere har stått bak de siste årene.

– Klubben har blitt dratt fra det ene til det andre de siste ti eller elleve årene fra et sportslig perspektiv, på grunn av deres manageres ønsker på rekruttering. Og det har skjedd igjen.

– Det er Erik ten Hags spillere, de som han ønsket, José hentet inn de han ønsket, som Lukaku og Pogba og de der, og Van Gaal gikk for en veldig teknisk type spiller, mange venstrebente midtstoppere og venstrebacker og ting som det.

– De (spillere) har alle blitt hentet inn ut ifra hvem de (managerne) ønsket å hente. Jeg tenkte at det denne gangen ville være et sterkere sportslig prosjekt bak kulissene som ville gjøre det mulig for Manchester United å hente inn en gruppe spillere.

– Men Manchester United har igjen tillat manageren å bestemme signeringene og det er bekymringen min med klubben. De i toppen har ingen styrke.

ULIKE STRATEGIER: United har hatt flere ulike managere den siste tiden, med litt for stor innflytelse på klubbens overgangspolitikk, mener Gary Neville.

Neville mener United er et godt stykke bak konkurrentene på dette området.

– Hvis du snakker om de beste sportslige styrene i dette landet og i Europa, så har ikke Manchester United dem. De har bare ikke det og det er bekymringen min.

Selv om United resultatmessig har hatt en tøff start på sesongen, så vil imidlertid ikke Neville slå alarm over prestasjonene.

– Hør, det er ikke noe hysteri, vi er der vi er, men det (Brighton-kampen) var en tankevekkende dag og jeg tror ikke mange ble overrasket over det.

– Nå skal de til München i midtuka og så til Burnley lørdag kveld. I München frykter du litt det verste, men du vet aldri. Det er spillere som kan steppe opp, sier Neville.

VIKTIG ROLLE: Casemiro er en av flere som ikke har vist seg fra sin beste side i sesongstarten. Trolig vil han spille en viktig rolle mot Bayern om United skal få med seg et resultat fra den kampen.

Neville er imidlertid ikke overbevist over dagens tropp.

– Med tanke på hvor mye penger United har brukt på det laget, så burde det vært mye bedre. De har signert Onana, Højlund og Mount.

– Gjør det dem bedre enn det de var? Højlund er lovende, men jeg føler litt med ham. Han har blitt bedt om å bære hele laget på noen måter.

– La oss se hva som skjer, men det er definitivt bekymringer, bekymringer fra fansen og bekymringer generelt i klubben. Det ser ikke riktig ut akkurat nå og det trenger å stabilisere seg.

Powered by Labrador CMS