Montasje: Erik ten hag hilser på Sir Jim Ratcliffe etter FA-cupfinaleseieren mot Manchester City, og Erik ten Hag som løfter troféet. 25. mai 2024.

– United har fortalt meg at de snakket med Tuchel, men de kom til slutt til konklusjonen om at de allerede har den beste manageren

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag er ekspert på nederlandsk TV i forbindelse med kveldens EM-kamp mellom Serbia og England, og ikke uventet hadde de mer å snakke om enn bare den kampen. 

De måtte selvsagt også innom situasjonen i Manchester United.

Der bekreftet han at United fløy ned til Ibiza (hvor Ten Hag ferierte) for å snakke med ham da de hadde bestemt seg for å beholde ham, og at de var helt åpne om at de hadde snakket med Thomas Tuchel. 

– Manchester United forstyrret ferien min, de kom plutselig på døra mi og fortalte meg at de ønsket å fortsette med meg, siteres Ten Hag på. 

Vi forholder oss til sitater fra både  Manchester Evening News og fra andre oversettelser som fra TheEuropeanLad (en konto som ofte videreformidler Ajax-relatert informasjon) på Twitter.

– Manchester United har fortalt meg at de snakket med Tuchel, men de kom til slutt til konklusjonen om at de allerede har den beste manageren.

Erik ten Hag og Thomas Tuchel. 2024. Montasje.
Thomas Tuchel var blant kandidatene United snakket med.

– Vi har hatt gode diskusjoner med hverandre, og ulike temaer har blitt diskutert. Konklusjonen er at vi vil fortsette sammen, og at de vil forlenge kontrakten min. Vi må fortsatt oppnå enighet om den.

– Som i enhver organisasjon, så er det lurt å evaluere, og Manchester United gjorde også det. Den nye eieren er ny i fotballen, og han har tatt seg god tid. Det er ingen hemmelighet at de snakket med flere kandidater. 

Ten Hag ble spurt om hva han følte da han hørte om det. 

– Her i Nederland så er ikke dette noe som gjøres. Faktisk er det ikke engang tillatt her når du allerede har en trener, men i England har de andre lover og regler.

Sesongen endte på best mulig vis for Erik ten Hag.

Ten Hag var uansett ikke der bare for å snakke om United, og kom også med sin mening om England før Serbia-kampen.

– England har en fantastisk tropp, og det er en grunn til at de er favoritter. De har den beste midtbanen av alle landene i EM, de har Harry Kane som spissen sin, og på kantene har de utrolige mengder med kvalitet, sa Ten Hag, som også snakket om at Luke Shaw kommer til å være på laget når sluttspillet starter.

Han var også godt fornøyd med Nederlands start på mesterskapet, siden de til slutt vant 2-1 mot Polen. 

– Den første kampen er alltid veldig vanskelig. Jeg så den første kampen i 1988 på stadion, og vi tapte den kampen, men i dag ble det en veldig fortjent seier, sa Ten Hag.

Kampen han snakker om var et 0-1-tap mot Sovjetunionen i Köln. Nederland endte opp med å vinne finalen mot nettopp Sovjetunionen noen uker senere.

Powered by Labrador CMS