United - Newcastle

United fosset videre i FA-cupen

Uniteds kvinnelag er klar for femte runde i FA-cupen etter en overbevisende seier mot Newcastle.

United levnet ingen tvil og feide Newcastle av banen i FA-cupens fjerde runde.

De røde ga seg ikke før det sto 5-0 på lystavla.

United startet første omgang med et smell og allerede før 90 sekunder var spilt hadde hjemmelaget skapt to gode muligheter. United ga seg ikke og fortsatte å produsere sjanse etter sjanse.

Etter 27 minutters spill fikk de rødkledde hull på byllen da Ella Toone feide ballen i mål fra distanse, før hun vartet opp med feiring som passet til ansiktsbeskyttelsen hun måtte spille med.

SUPERHELT FEIRING: Ella Toone leverte både gode prestasjoner og herlige feiringer for de oppmøtte på Sports Leigh Village. Foto:

Snaue ti minutter senere fant Toone pannebrasken til Nikita Parris med et frispark som angriperen styrte lekkert i nettet. Like før pause trodde Parris at hun hadde puttet dagens andre scoring, men United-angriperen var avvinket for offside.

Dermed var stillingen 2-0 til pause.

LUFTENS BARON: Nikita Parris. Foto:

United slapp ikke foten av gasspedalen i andre omgang heller.

Parris trengte ikke å vente lenge på sin andre scoring. Ni minutter ut i andre omgang satte hun ballen i mål etter svakt keeperspill fra Newcastle-målvakten.

Innbytter Rachel Williams tegnet seg også på scoringslisten og la på til 4-0 bare noen minutter etter hun kom inn. En annen innbytter, Melvin Malard, ble kampens siste målscorer da hun headet inn 5-0.

INNBYTTERSCORING: Rachel Williams tegnet seg på scoringslisten. Foto:

Dermed er United videre til femte runde av FA-cupen etter et oppgjør som United dominerte fra start til slutt.

Hvem United møter i neste runde blir klart mandag kveld.

VILLE IKKE TA NOE PÅ FORSKUDD: Marc Skinner. Foto:

Manchester United 5-0 (2-0) Newcastle

Leigh Sports Village
FA-cup

Manchester United: Mary Earps - Jayde Riveiere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell - Hayley Ladd, Katie Zelem - Geyse, Ella Toone, Lucia Garcia - Nikita Parris

Innbyttere: Tullis Joyce, Evans, Guerreiro, Galton, Malard, Williams.

MÅL: Ella Toone (27), Nikita Parris (36), (54), Rachel Williams (71), Melvin Malard (90+1)

_________________________________________________

90+1: MÅL!! Melvin Malard header inn 5-0 etter en corner.

79: Toone nære på å gjøre sitt andre mål for kampen. Prøver lykken fra 16 meter, stryker stolpen.

71: MÅL!! 4-0 United fortsetter å herje. Innbytter Rachel Williams scorer dagens fjerde for United.

54: MÅL!! Og der sitter den. 3-0 Nikita Parris får sitt andre for dagen. Et høyt innlegg fra Geyse, som Newcastle keeper ikke makter å bokse vekk. Ballen faller til Garcia som finner Parris som setter ballen i det åpne buret.

53: United har ikke sluppet foten fra gasspedalen, fortsetter å dominere kampen. Blir overrasket dersom det ikke kommer flere scoringer i favør United her.

46: Andre omgang er i gang. Og United går rett i strupen på Newcastle.

PAUSE

45+1: Parris tror hun har gjort sitt andre for dagen, men blir avblåst for offside.

44: Stor nivå forskjell på lagene i første omgang. United har hatt full kontroll på kampen.

38: Toone har herjet med Newcastle de første 38 minuttene.

36: MÅL! Nikita Parris dobler ledelsen for United. Ella Toone svinger inn et frispark på pannebrasken til Parris som styrer ballen i Newcastle-buret.

27: MÅL!! Ella Toone sender United i ledelsen med et kremmerhus av en scoring. Dunker ballen i mål fra utenfor 16-meteren. United har vært klart best og har styrt alt som har foregått på Leigh Sports Village.

18: United fortsetter å rulle på! Spiller seg frem til sjanse etter sjanse nå. Geyse og Toone står bak det meste, men får også god hjelp av Garcia på venstrekanten. Ligger en scoring i luften her nå.

12: På innsiden av stolpen! Ballen faller til Toone igjen, hun fyrer av keeper slår ballen i stolpen, deretter spretter den på streken før Newcastle-keeperen får kontroll.

10: United virker å full kontroll på det meste som foregår ute på matta nå.

7: United kontrer igjen, bare et dårlig første touch fra Ella Toone hindrer henne i å være alene med keeper.

4: Igjen er United farlig frampå. Ballen faller til Geyse på bakerste stolpe, på hel volley dunker hun ballen over fra 6-7 meter. Bør treffe mål der.

1: United nære på en drømmeåpning etter bare 75 sekunder spill. Broderer seg gjennom Newcastle-forsvaret, før ballen havner hos Toone rett utenfor 16-meteren. Avslutningen går via en forsvarer og like utenfor. Corner til United.

1: Kampen er underveis

0´:  United starter med et sterkt lag og Skinner støtter oppom uttalelsene sine om at de på ingen måte tar lett på dette.

0´: Det er ventet imponerende mange bortesupportere på dagens kamp. Newcastle skal ha solgt over 1000 billetter.