Erik ten Hag på pressekonferanse, 20.10.2023.

Uenig med Carragher: – Det han sier er ikke sant

Publisert Sist oppdatert

På del to av fredagens pressekonferanse ble Erik ten Hag konfrontert med kommentarer fra Jamie Carragher om at United har blitt dårligere igjen.

– Vi må gjøre det bedre når vi har ballen. Det er grunner til det, og jeg vil ikke gå inn på de grunnene, men alle ser det, sa Ten Hag – og det er vel ikke utenkelig at han sikter til skadeproblemene i forsvar som en vesentlig del av forklaringen her. 

Ten Hag la altså ikke skjul på at han er enig i at ting ikke er bra nok når United har ballen, men hva med uten ball? 

Carragher påstod at United ikke har en spillertropp som passer til å spille et press-spill, men det sa Ten Hag seg helt uenig i.

– Vi er i topp tre i Premier League når det gjelder å vinne ballen høyt. Vi er i toppen i Premier League når det gjelder å vinne ballen på midten. Så når vi presser, så er vi veldig gode, så det han sier er ikke sant.

BOMMER, IFØLGE TEN HAG: Jamie Carragher.

– En må tilpasse seg

Onana ble også et tema igjen. En journalist påpekte at Onana i UEFAs tekniske rapport fra Champions League ble beskrevet som en dyptliggende midtbanespiller i måten han spiller på, og lurte på om det er slik Ten Hag ser for seg Onana i sitt United-lag.

– Hovedoppgaven til en målvakt er å hindre scoringer, det må du ikke glemme. Hvis vi utvikler oss, så er jeg sikker på at han kan være mer progressiv og være enda høyere i banen. Han kan være høyere oppe i banen som en ekstra spiller, og det er en fordel.

Ten Hag ble videre spurt om City-kampen kommer litt for tidlig i denne utviklingen til at han kan spille på denne måten.

– Det kommer også an på motstanderen. Hvor sterkt er presset deres, for eksempel, og det kommer også an på hvor laget rundt ham er. I min filosofi så må han hvis det er mulig gjøre det i alle kamper, men det er ikke alltid mulig, og da må en tilpasse seg. Selv om en ikke alltid spiller godt, og laget ikke spiller opp mot de standardene vi forventer, så må en fortsatt finne en måte å vinne på, så da må en være pragmatisk.

REDDET UNITED PÅ OVERTID MOT FC KØBENHAVN: André Onana.
Powered by Labrador CMS