U19: James Scanlon går i bakken i regnværet mot Galatasaray, 29. november 2023.

UEFA Youth League:

U19-laget tapte parodisk fotballkamp

Publisert Sist oppdatert

Kampen kunne like godt blitt spilt i et lokalt akvarium. 

Det ble en direkte komisk fotballkamp mellom U19-lagene til Galatasaray og Manchester United, på baneforhold som under vanlige omstendigheter definitivt ville blitt avlyst. Her følte de kanskje at de måtte fullføre siden det ville vært vanskelig å løse en eventuell utsettelse med tanke på avstanden mellom Istanbul og Manchester. 

Galatasaray taklet lenge forholdene best mot et United-lag som manglet en rekke viktige spillere, og ledet fortjent til pause. United var best i andreomgangen, men klarte aldri å få en utligning. 

Senere onsdag vant Bayern Münchens U19-lag mot FC København, og det gjør at United er ute av UEFA Youth League, uavhengig av resultatet i hjemmekampen mot Bayern i desember. 

Galatasaray tok en fortjent ledelse

Regnet pøste ned, og både gressmatta og kampen ble svært preget av det. Enkle pasninger var plutselig veldig vanskelig siden ballen rett og slett stoppet opp, og det var ikke tvil om at det var Galatasaray som håndterte det best i førsteomgangen. 

De tok også ledelsen ved Baran Demiroglu i det 11. minutt etter ikke spesielt imponerende forsvarsspill av verken Habeen Ogunneye eller United-midtforsvaret, og Demiroglu hadde noen andre muligheter også i førsteomgangen, uten at han klarte å benytte seg av de.

Uniteds spillestil passet rett og slett fryktelig dårlig med baneforholdene, men de hadde også en liten periode hvor de klarte å skape noen sjanser, halvsjanser og situasjoner hvor det ble ropt etter straffespark. 

Det var likevel helt fortjent at hjemmelaget gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Galatasaray feirer Baran Demiroguglus mål, Galatasaray 1-0 MUFC, U19, 29. november 2023.
KAMPENS ENESTE MÅL: Galatasaray feirer Baran Demiroglus scoring.

Bedre – men ingen uttelling

United var det beste laget i andreomgangen – spesielt mens baneforholdene gjorde det mulig å spille brukbar fotball, siden det var bedre en stund. 

Så startet etter hvert regnet igjen, og spesielt Uniteds høyreside ble helt satt ut av spill siden den siden var en eneste stor sølepytt, og inne foran mål var det også mest av alt en sølepytt.

James Scanlon (som spilte venstrekant, og var mindre rammet) hadde noen brukbare muligheter for United, og Willy Kambwala hadde en god sjanse eller to, men United skapte ikke nok. Vi kan skylde litt på været, men United var heller ikke gode nok, og savnet etter spillere som Omari Forson, Ethan Williams, Shea Lacey, Dan Gore, Kobbie Mainoo (som vi selvsagt neppe vil se mer i denne turneringen denne sesongen) og Harry Amass var ganske stort.

Jack Kingdon dribler i regnet i Istanbul mot U19-laget til Galatasaray. 29. november 2023.
TAPTE I REGNET: Jack Kingdon & co.

U19: Galatasaray 1–0 (1-0) Manchester United

UEFA Youth League
Recep Tayyip Erdoğan Stadium/Kasimpasa Stadium

Mål: 1-0 Baran Demiroglu (11.).

Manchester United: Elyh Harrison – Habeeb Ogunneye (Finley McAllister, 69.), Willy Kambwala (C), Jack Kingdon, James Nolan – Jayce Fitzgerald (Ruben Curley, 57.), Tyler Fletcher (Malachi Sharpe, 57.) – Jack Fletcher, Isak Hansen-Aarøen, James Scanlon – Ethan Wheatley.

Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Louis Jackson, Ashton Missin, Victor Musa.

LIVE: 

1: Kampen er i gang! Været er ikke spesielt bra, og gressmatta virker noe preget, så vi får se om kvaliteten på det vi får se her blir veldig påvirket av det. 

3: Scanlon kommer seg til et halvfarlig skudd, men keeper får stoppet ballen. Returen kunne fort havnet i et United-bein, noko som fort ville gitt United ledelsen, men marginene gikk ikke Uniteds vei denne gangen.

5: Galatasaray får seg en sjanse. Harrison redder, og returen går over. 

6: Tidlig konklusjon: baneforholdene vil definitivt prege denne kampen en del. Ballen stopper mye, og skaderisikoen er nok litt større enn ellers.

11: MÅL. Galatasaray tar ledelsen. Kommer seg rundt på venstresiden, og ballen spilles inn til Baran Demiroglu som setter den i mål. Ikke veldig bra forsvarsspill.

12: Været blir bare verre her.

19: Ny sjanse for Demiroglu etter at spesielt Ogunneye fremstår passiv i markeringsspillet, men målscoreren treffer ikke skikkelig denne gangen, og ballen går inn til Elyh Harrison.

21: Disse forholdene passer virkelig ikke til Uniteds spillestil. Spennende utfordring for Travis Binnions lag.

24: United under press. Kingdon blir rundlurt i eget felt, og Galatasaray får en slags dobbelt-halvsjanse uten å få uttelling. 

31: Flott United-angrep, men Galatasaray klarer å bryte før United får avsluttet. Forhåpentligvis en indikasjon på at United gradvis finner ut av hvordan de skal løse disse baneforholdene.

33: United kommer seg rundt på høyrekanten, og Ogunneye får slått inn foran mål, og kommer seg nesten  til avslutning der. God nesten-mulighet. Scanlon mener han blir felt i Galatasaray-boksen.

34: Det ropes på straffespark igjen. MUTV-kommentatorerne mente det så ut som straffe til United, men dommeren peker ikke på straffemerket.

35: Ogunneye skyter i nettveggen etter et Scanlon-innlegg. Ingen dårlig sjanse.

36: Litt tilfeldig får Ethan Wheatley en sjanse, men firemålsscoreren fra lørdagens U18-kamp skyter over. Wheatley mener han ble felt i skuddøyeblikket der, men det så ikke ut som noe verdt å blåse for.

38: Demiroglu får en stor sjanse etter et innlegg fra høyre, men skuddet hans går utenfor. Trolig ville Harrison reddet. Kingdon og Kambwala kan ikke la ham stå så alene.

41: Galatasaray-skudd utenfor. United hadde noen gode minutter, men nå er hjemmelaget best igjen.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. 

51: Isak Hansen-Aarøen har hatt noen forsøk på gjennomspill nå som nesten har blitt veldig bra. Nordmannen har slitt med forholdene mer enn de fleste (ikke så rart med tanke på spillestil), men banen virker litt bedre nå etter pause, og han har vært involvert noen ganger nå.

52: Galatasaray er gjennom etter en bra kontring, men James Nolan ordner opp. Så for så vidt ut som om det kunne vært en offside også.

55: Et litt billig United-frispark, men United roter det uansett bort ved at Kambwala går i offside.

57: BYTTER: Malachi Sharpe og Ruben Curley kommer inn for Tyler Fletcher og Jayce Fitzgerald. Da går nok Jack Fletcher inn sentralt.

58: Flott United-spill med en gang med innbytterne i noen av hovedrollene, og Jack Fletcher får nesten slått lisvfarlig inn foran mål. Det blir heller corner etter godt Galatasaray-forsvarsspill. Det blir ikke noe farlig ut av hjørnesparket.

60: Scanlon går innover og skyter, men ballen går over mål.

65: God United-sjanse! Ethan Wheatley legger fint til rette, og så er det vel Scanlon som skyter like utenfor. 

66: Godt United-angrep, og Ruben Curley felles i boksen, men ikke noe straffespark denne gangen heller. Trolig en helt OK avgjørelse. 

67: Galatasaray-skudd over Harrisons mål. 

67: Andre avslutning på kort tid for Beknaz Almazbekov, denne gangen av det akrobatiske slaget, men han er ingen Garnacho.

68: Sharpe skyter over. Der ville Wheatley ha ballen inne i midten. 

69: BYTTE: Finley McAllister erstatter Habeeb Ogunneye.

71: Kambwala header i en Galatasaray-spiller og like utenfor fra kort distanse. Stor sjanse fra et godt Isak-innlegg.

72: Kambwala får et gult kort etter å ha gått litt hardt inn i en motstander i et forsøk på å heade ballen mot mål fra et hjørnespark. Kanskje litt strengt? Frispark var uansett helt korrekt.

74: Ohh, nesten en stor United-sjanse. Wheatley får ballen inne i feltet, og legger ballen til Jack Fletcher, som ikke helt får stokket beina sine, og Galatasaray får avverget. 

75: Galatasaray med et flott angrep, og et skudd like utenfor Harrisons mål.

78: Været er mye verre igjen nå, og baneforholdene er fryktelig dårlige. Som å spille i et svømmebasseng, beskriver MUTV-kommentator Stewart Gardner.

79: Godt skuddforsøk av Scanlon, men en god redning av Galatasarays keeper.

81: Godt forsøk av Isak Hansen-Aarøen også med venstrefoten, men en god redning igjen. Det er best å spille på venstresiden nå siden banen er minst ille der. 

82: Elyh Harrisons utspark stoppes av vannet på gresset, og gir Galatasaray en kjempesjanse, men skuddet går i tverrliggeren.

84: Wheatley får ballen i sekstenmeteren, og skal prøve å spille til Malachi Sharpe, men ballen stoppes i en vannpytt. 

89: Galatasaray ser ut til å kunne kontre inn 2-0, men så kommer dagens beste forsvarsspiller til unnsetning: en sølepytt. En parodi av en fotballkamp.

90: Sharpe slår inn, og Galatasaray sliter med å klarere på grunn av sølepyttene.

90+1: Det legges til fem minutter.

90+3: Nesten en kjempesjanse for United, men umulig å avslutte inne i Galatasaray-bassenget – jeg mener Galatasaray-feltet.

90+5: Nesten en absurd situasjon (selv til disse forholdene å være). Galatasaray -keeperen kaster ut til en lagkamerat, men har tydeligvis glemt at ballen ikke triller i egen boks, og ballen stopper selvsagt plutselig opp. Hadde en United-spiller vært litt nærmere der...! 

SLUTT.

Powered by Labrador CMS