Ethan Williams, Harry Amass (eller Gabriele Biancheri?), Ethan Wheatley og James Nolan feirer mål mot Arsenal U18 i 4-2-seieren 3. februar 2024.

U18 Premier League Cup:

U18-laget scoret fire mål igjen – cupseier mot Arsenal

Publisert Sist oppdatert

United vant 4-2 mot Arsenal i U18 Premier League Cup-kvartfinalen.

Jack Kingdon og Ethan Williams sendte hver sin gang United opp i ledelsen, men Arsenal utlignet begge gangene. I ekstraomgangene klarte aldri Arsenal å svare etter mål fra Williams (igjen) og Louis Jackson. 

Dette var den tredje kampen på rad hvor Uniteds U18-lag har scoret fire mål.

U18-trener Adam Lawrence, 13. januar 2024.
ER NOK FORNØYD: U18-trener Adam Lawrence.

Fortjent ledelse

United gjorde én endring på laget fra laget som slo Liverpool 4-3 på tirsdag: James Scanlon var inne for Ashton Missin.

Scanlon varte bare i rundt en halvtime, for en smell gjorde at han måtte erstattes av Victor Musa. 

Arsenal var på ingen måte ufarlige i førsteomgangen, og en kunne se at de var et godt lag, men United var alt i alt bedre. 

Det tok sin tid før det ble mål av det – United skapte heller ikke så veldig mange store sjanser – men i det 42. minutt tok United ledelsen. Jayce Fitzgerald var med på å presse frem et hjørnespark, og det hjørnesparket slo Jack Fletcher farlig inn foran mål, og på bakerste stolpe stod midtstopper Jack Kingdon alene, og fikk satt ballen i mål. James Nolan kan potensielt ha vært så vidt borti ballen på veien mot Kingdon, men uansett distraherte han Arsenal-forsvaret med sin tilstedeværelse.

Jack Kingdon feirer med Ethan Wheatley etter 1-0-scoringen mot Arsenal i U18 Premier League Cup, 3. februar 2024.
SENDTE UNITED I LEDELSEN: Jack Kingdon (i midten).

Utligning, ny United-ledelse, ny utligning

Det ble flere mål i andreomgangen enn i den første. 

Først utlignet Osman Kamara for Arsenal med en fantastisk enkeltmannsprestasjon, men like etterpå sendte Ethan Williams United tilbake i ledelsen med et kontant skudd etter å ha vunnet ballen fra Arsenals Josh Nicols like utenfor sekstenmeteren.

Nevnte Nichols utlignet igjen for Arsenal i det 69. minutt, og det stod 2-2. 

Dette skjedde kort tid etter at Habeeb Ogunneye hadde erstattet kaptein Finley McAllister, og Nolan hadde gått opp på midtbanen.

Ethan Wheatley hadde Uniteds største sjanse til å gå opp i 3-2 etter å ha blitt spilt gjennom av innbytter Gabriele Biancheri, men Arsenal-keeperen gjorde en glimrende redning. United var også klart best på overtid, men det ble ekstraomganger på Carrington.

Ethan Williams gratuleres av Jack Fletcher etter sitt første av to mål mot Arsenal U18, 3. februar 2024.
GRATULERES AV JACK FLETCHER: Ethan Williams.

To mål i første ekstraomgang sørget for avansement

Arsenal så best ut helt i starten av den første ekstraomgangen, men det skulle snart vise seg at United hadde mest krefter igjen.

Ethan Williams scoret sitt andre for dagen i det 98. minutt etter å ha blitt spilt igjen på glimrende vis av James Nolan i det som var et imponerende angrep fra United, og kort tid før pause tok Williams på seg servitørrollen da hjørnesparket hans ble headet i mål av Louis Jackson. 

Andre ekstraomgang var målløs, og United gikk dermed videre til semifinalen i U18 Premier League Cup. 

Leicester City, Manchester City og Crystal Palace er de tre andre lagene som har kvalifisert seg til semifinalen.

Saken oppdateres med bilder, osv.

Louis Jackson feirer Uniteds fjerde mål mot Arsenals U18-lag. I bakgrunnen: Ethan Wheatley og Victor Musa. 3. februar 2024.
JUBLER FOR UNITEDS FJERDE: Louis Jackson (med Ethan Wheatley og Victor Musa).

U18: United 2–2 Arsenal (4-2 etter ekstraomganger

U18 Premier League Cup
Carrington

Mål: 1-0 Jack Kingdon (42.), 1-1 Osman Kamara (59.), 2-1 Ethan Williams (61.), 2-2 Josh Nichols (69.), 3-2 Williams (98.), 4-2 Louis Jackson (104.).

Manchester United: Elyh Harrison – James Nolan, Louis Jackson, Jack Kingdon, Harry Amass – Finley McAllister (Habeeb Ogunneye, 67.), Jayce Fitzgerald – James Scanlon (Victor Musa, 31.), Jack Fletcher (Gabriele Biancheri, 83.), Ethan Williams – Ethan Wheatley. 

Ubenyttede innbyttere: Thomas Myles, Reece Munro.

LIVE:

0: En liten forsinkelse her på grunn av et problem med det ene målet på Carrington.

0: Dagens første bytter skjer før kampstart: de prøver nå å bytte ut begge målene. Dommeren ser nå fornøyd ut, så da kan kampen snart starte.

1: Kampen er i gang, mer enn ti minutter forsinket!

3: Langskudd fra Arsenals Nichols, men Harrison har full kontroll

3: Uniteds første sjanse! Wheatley med et godt bakromsløp, og kommer seg til skudd – om enn fra litt skrå vinkel. Skuddet går utenfor, men ikke ufarlig.

8: Gult kort på Arsenals Luis Brown. United ganske klart best hittil.

9: Veldig spennende innlegg fra Ethan Williams, men det virket som om ingen i feltet var helt klare, og det var såpass hardt at det hadde de trengt å være.

14: Flott oppbygd United-angrep, og så åpner Jack Fletcher opp hele Arsenal-forsvaret med en god pasning til Harry Amass. Amass slår ballen inn foran mål, men dessverre havner den hos en Arsenal-spiller, og ballen går også via Amass igjen før den går ut.

17: Louis Jackson har ordnet opp ved en del anledninger for United når Arsenal har vist antydninger til å få til noe.

19: Brukbart frisparkinnlegg fra Ethan Williams, men ballen går akkurat litt for høyt for Jackson.

20: God Arsenal-sjanse. Oyetunde er gjennom, men Harrison er godt ute og får halvveis avverget. Ballen havner hos talentfulle Kamara, som fra litt skrå vinkel prøver å skyte inn i et mål hvor det kun stod en United-forsvarsspiller, og ikke Harrison. Skuddet går i nettveggen.

22: Williams mister ballen, men jobber knallhardt for å rette opp sin egen feil. Vinner ballen, og vinner et frispark på midtbanen også. Herlig å se.

28: En misforståelse mellom Amass og Williams gjør at Arsenals Kabia plutselig er fri på høyresiden, men kaptein Finley McAllister kommer ned og bidrar på glimrende vis til at det blir utspill fra keeper. 

30: Ubegripelig at ikke Jayce Fitzgerald fikk frispark nettopp. Litt mindre enn et minutt etterpå får Fitzgerald nesten en mulighet, men han kommer seg ikke til et skikkelig skudd.

31: TIDLIG BYTTE: Victor Musa erstatter James Scanlon. Ser ut til at Scanlon har fått en liten smell, så det er jo synd.

32: God sjanse for Wheatley! Har ballen i Arsenal-boksen, og skyter fra kort hold via en Arsenal-spiller, men keeper får kontroll.

41: United med noen farlige angrep nå. Fitzgerald tar med seg ballen inn i feltet, og slår lavt inn foran mål, men Arsenal forsvarer egen boks på en god måte igjen. Hjørnespark.

42: MÅL! Jack Kingdon! Jack Fletchers hjørnespark går forbi alle – eller var James Nolan så vidt på den? – og Kingdon har kommet seg fri på bakerste stolpe og får satt ballen i mål.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

48: Fletcher prøver å spille gjennom Wheatley i bakrom, men en Arsenal-forsvarsspiller er våken nok til å se faren.

52: Finley McAllister takler en Arsenal-spiller, og får et gult kort. Ser ikke ut til å være helt enig i dommerens vurdering, akkurat, men han lager ikke noen stor sak ut av det.

57: Brukbar United-sjanse fra et Williams-hjørnespark.

59: MÅL. Kamara scorer for Arsenal. Dribler seg forbi Nolanog McAllister, lurer unna Jackson, og så skyter han. Harrison redder, men det er umulig å unngå retur der, og den plukker Kamara opp, og setter ballen i mål fra kort avstand.

61: Ethan Williams med skudd i nettveggen.

61: MÅL! Ethan Williams sender United tilbake i ledelsen! Vinner ballen fra en Arsenal-spiller, og banker den kontant i nettet med venstrefoten. Arsenal klager, for de ville ha frispark, men det så helt ok ut gjennom mine United-briller.

67: BYTTE: Habeeb Ogunneye inn for Finley McAllister. Mistenker at det har med det gule kortet å gjøre, eller kanskje han har fått en smell. Allsidige James Nolan da tar plass på midtbanen.

69: MÅL. Arsenal utligner igjen. Godt skudd fra Josh Nichols, spilleren som Williams rappet ballen fra før 2-1-scoringen.

75: Gult kort til Arsenals Ayden Heaven for et overfall på Jack Fletcher. 

78: Det blir altså spilt ekstraomganger om det ikke kommer et vinnermål til noen av lagene her.

79: Harrison med en god redning fra et Arsenal-langskudd som spretter litt ekkelt. Arsenal ser farligst ut nå.

81: Mistenker at United kan få behov for Gabriele Biancheri nå mot slutten, men ikke så åpenbart hvem han i så fall skal erstatte. Om ikke Victor Musa var innbytter selv, så ville nok han fort blitt ofret, men nå? Kanskje Wheatley?

82: Målscorer Jack Kingdon har fått et gult kort.

83: BYTTE: Biancheri erstatter Jack Fletcher.

85: Kjempesjanse! Biancheri spiller gjennom Wheatley, men Arsenal-keeperen gjør en glimrende redning fra Wheatleys skudd.

90: Wheatley går i bakken, og vil ha straffespark, og det kan være at han har et poeng. Litt vanskelig å se.  Ender med et hjørnespark som ikke blir helt ufarlig, men som heller ikke blir mål.

90+1: Det har ikke blitt meldt om hvor mye tid som legges til i denne andreomgangen, men det bør være litt etter noen skader.

90+2: James Nolan med et skudd fra rundt 20 meter etter godt forarbeid av Amass, men skuddet er ikke av det spesielt farlige slaget.

90+3: Det skal visstnok være lagt til sju minutter. United ser farligst ut akkurat nå.

90+4: Godt Williams-langskudd, og keeper får så vidt slått den ut til et hjørnespark.

90+5: Williams-hjørnesparket lander på hodet til Jackson, som header mot mål, men keeper redder igjen.

90+7: Williams tvinger frem nytt hjørnespark, men Arsenal får headet unna. Til slutt får Williams skaffet nytt hjørnespark igjen, og det blir nok det siste som skjer.

90+8: Jackson header rett på keeper. 

DOMMEREN BLÅSER. Det blir ekstraomganger.

91: Første ekstraomgang er i gang!

93: STOR Arsenal-sjanse, men Elyh Harrison varter opp med en glimrende reaksjonsredning.

94: Arsenal-stopper Maldini (!) Kacurri med et herlig løp, men skuddet hans røpte til slutt at han er nettopp midtstopper.

96: Williams-skudd skifter retning og går utenfor.

98: MÅL! Ethan Williams! Spilles flott gjennom (av James Nolan?), beholder roen med flere Arsenal-spillere rundt seg, og dunker ballen ned i hjørnet.

102: Arsenal-langskudd reddes komfortabelt av Harrison.

104: Arsenals Kabia med krampe.

104: MÅL! Louis Jackson! Header inn Williams' hjørnespark!

105+2: God sjanse for Wheatley etter å ha fått ballen fra Williams! God redning av keeper også.

PAUSE I EKSTRAOMGANGENE. 4-2 til United, altså.

106: Andre ekstraomgang er i gang. Omgangen starter med at Musa (som ikke har vært god i dag) plutselig er nesten helt alene gjennom, men han blir til slutt stoppet av en Arsenal-forsvarsspiller.

108: Ismail med en ganske stygg takling på United-målscorer Kingdon, men slipper unna kort.

114: Arsenal ser ikke ut til å klare å skape noe.

117: Ogunneye med godt forsvarsspill.

119: James Nolan (som har vært god) takles ganske stygt, og Arsenals Luis Brown får sitt andre gule kort.

120+1: Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Ella Toone og Phallon Tullis-Joyce står og ser på. Er nok straks slutt nå.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS