U18-laget røk på stortap mot erkerivalen

Manchester Uniteds ungutter har hatt en fantastisk sesong så langt, men lørdag kom et reservepreget U18-lag ettertrykkelig ned på jorden med stortapet borte mot byrivalen City.

City tok ledelsen like før 1. omgang var halvspilt og det var omgangens eneste scoring. Ashton Muir økte Citys ledelse tidlig i 2. omgang og da var det liten tvil om hvor seieren ville gå.  Alfa-Ruprecht scoret sitt andre for dagen, mens Uniteds Jaydan Kamason var uheldig og scoret selvmål.

I sluttminuttene reduserte Ethan Williams til 1-4 for United som fremdeles leder tabellen. Forspranget til City er nå redusert til 10 poeng og City har to kamper mindre spilt enn United.

U18: Man City 4-1 (1-0) United

Premier League U18, Manchester City Joie Stadium

MÅL: 1-0: Farid Alfa-Ruprecht (19), 2-0: Ashton Muir (49), 3-0: Farid Alfa-Ruprecht (66), 4-0: Jaydan Kamason (selvmål, 76), 4-1: Ethan Williams (87)

Gult: Nolan, McAllister

United: Thomas Myles - Jaydan Kamason, James Nolan, Louis Jackson, Jacob Devaney, Victor Musa (Jim Thwaites, 62), Bendito Mantato, Finlay McAllister (K) - James Scanlon, Ethan Williams - Gabriele Biancheri

Uben.innbyttere: Elyh Harrison, Daniel Armer, Dante Plunkett, Siem Eyob- Abraha

Live:

87 min: MÅL: Trøstemål for United like før slutt. Ethan Williams reduserer i sluttminuttene.

76 min: MÅL. De unge United-guttene har hatt en eventyrlig sesong så langt, men i dag får et reservepreget lag skikkelig på trynet. Jaydan Kamason er uheldig og setter ballen i eget nett. City øker dermed til 4-0 med et knapt kvarter igjen.

66 min: MÅL. Game over! City øker til 3-0 med Farid Alfa-Ruprecht

49 min: MÅL. Ashton Muir øker ledelsen for vertene med et smart skudd.

PAUSE

19 min: MÅL. City tar ledelsen. Farid Alfa-Ruprecht scorer for City.

7 min: Ethan Williams forsøker å stikke gjennom til Gabriele Biancheri som har store rom og er alene med keeper. Pasningen blir blokkert.

1 min. Kampen sparkes i gang

Før kampen:

Manchester Uniteds U18-lag flyr videre med uforminsket styrke under ledelse av Adam Lawrence. Vi er inne i mars og laget har fortsatt kun tapt én kamp (mot Swindon i FA Youth Cup) denne sesongen.

Lørdag er det tid for møte med byrival Manchester City i det som er kampen mellom nummer en og nummer to i den nordlige avdelingen av Premier League U18. Kampen har avspark klokken 12.30, men vises ikke på MUTV grunnet kollisjon med oppbygningen til herrelagets kamp mot Everton på Old Trafford som har avspark kun en time senere.

United har en stor luke på hele 13 poeng. Seier vil gjøre at United i stor grad vil sikre seg tittelen i Premier League U18 avdeling nord, men City har samtidig to kamper til gode og kan med seier på hjemmebane kutte luka ned til ti poeng og samtidig ha muligheten til å kappe inn ytterligere seks poeng og kun være fire poeng bak når de tar igjen hengekampene.

Det er ryktet at 16 år gamle Shea Lacey kan være tilbake på laget til lørdagens byderby etter å ha vært ute med skade i lang tid, det vil i tilfelle være en god tilvekst til et allerede bunnsolid United-lag. Ellers har flere spillere som normalt har sin kamphverdag på U18-nivå denne uken trent med førstelaget i Harry Amass, Ethan Williams, Ethan Wheatley, Louie Jackson og Bendito Mantato.

Samtidig startet Elyh Harrison, Harry Amass, Ashton Missin og Ethan Wheatley alle for U21-laget mot Middlesbrough fredag kveld, og er derfor neppe aktuelle for lørdagens byderby.

Her kan du se alle resultater, terminlista og mer for U18-laget.

United.no kommer til å oppdatere ved store hendelser fra kampen.