U18-laget feirer etter å ha vunnet U18 Premier League Cup-finalen mot City, 23. april 2024.

U18 PREMIER LEAGUE CUP:

U18-laget med finaleseier mot City

Publisert Sist oppdatert

U18-laget hadde allerede vunnet den nordlige avdelingen av U18-ligaen, og tirsdag kveld vant de også U18 Premier League Cup. 

Ekstra herlig var det selvsagt at finaleseieren var mot Manchester City. United vant 2-1.

Ethan Wheatley scoret begge Uniteds mål før han ble byttet ut i pausen, men United hadde matchvinnere i begge enden av banen i denne kampen. 

Elyh Harrison vartet nemlig opp med flere viktige redninger – inkludert på overtid etter at City hadde redusert noen minutter før slutt.

Finalelaget i U18 Premier League Cup mot Manchester City, 23. april 2024. 2-1 til United.
Bak fra venstre: Ethan Wheatley, Ruben Curley, Elyh Harrison, Jack Kingdon, Louis Jackson og Ethan Williams. Foran fra venstre: Jack Fletcher, Finley McAllister (kaptein), James Nolan, James Scanlon og Harry Amass.

Pangstart for United

Manchester United stilte sterkt til tross for at flere spillere er aktuelle for onsdagens kamp mot Sheffield United også, og stilte blant annet med Ethan Wheatley på topp.

Wheatley var Uniteds toppscorer i turneringen etter å ha scoret sju mål på fem kamper (inkludert fire mål mot Southampton), og han startet på topp her, og det var han som endte opp med å gi United ledelsen i kampens sjuende minutt.

James Nolan slo et frisparkinnlegg i bakrom, og Wheatley brukte en touch til å legge ballen til rette, før han dunket ballen hardt i mål. En glimrende volleyscoring, og United ledet 1-0.

En skikkelig pangstart.

Ethan Wheatley feirer med James Scanlon, Ethan Williams og Jack Fletcher etter å ha sendt United i ledelsen i U18 Premier League Cup-finalen mot City, 23. april 2024.
Wheatley feirer 1-0-målet med James Scanlon, Ethan Williams og Jack Fletcher.

Nummer ni for Wheatley

City hadde overtaket en periode etter Uniteds mål, og spesielt Nolan på høyrebacken fikk kjørt seg en del ganger. 

Kanskje var han utpekt som et svakt punkt, siden City angrep så mye på Nolans side, men uansett slo Nolan til med forarbeidet til nok en United-scoring etter litt mer enn halvspilt førsteomgang. 

Nolan fikk ballen fra Scanlon, og prøvde å finne Wheatley med en pasning inn mellom forsvaret og keeper. Ballen skiftet retning i en City-forsvarer, men ikke nok til å hindre Wheatley i å snappe opp ballen foran nesa på City-keeper Brits, passerte ham, og sendte ballen i mål via en desperat City-forsvarer som prøvde å hindre United i å doble ledelsen.

Wheatleys niende mål i U18 Premier League Cup.

United hadde noen muligheter til å øke til 3-0, men City var vel så nære en redusering, men Elyh Harrison stoppet det som kom før pausen.

Ethan Wheatley setter inn 2-0 mot Manchester City i U18 Premier League Cup-finalen, 23. april 2024.
Wheatley setter inn 2-0.

Byttebonanza

I pausen ble det tydelig at United ikke skal vinne til enhver pris på U18-nivå, selv om det naturligvis er en prestisje i en kamp som dette. 

United byttet nemlig ut Harry Amass, Louis Jackson og tomålsscorer Ethan Wheatley, som alle nok kommer til å være på benken mot Sheffield United. 

Inn kom Bendito Mantato (plassert på venstreback for anledningen), Habeeb Ogunneye (midtstopper) og Gabriele Biancheri (spiss). 

Senere ble også Ruben Curley erstattet av Jacob Devaney, mens Shea Lacey kom inn for Jack Fletcher. 

Dramatisk avslutning på kampen

City hadde mye av banespillet i andreomgangen, men United hadde lenge de beste mulighetene, før City kom med en sluttspurt. 

Stephen Mfuni reduserte med fem minutter igjen av ordinær tid da han headet ballen i mål fra et hjørnespark, og da ble det spennende på slutten. 

United hadde noen farlige kontringer etter reduseringen, men City hadde noen kjempemuligheter på overtid, men Elyh Harrison stoppet City, og ble Uniteds store helt sammen med tomålsscorer Wheatley. 

Det ble 2-1 til United, og United vant fortjent U18 Premier League Cup. 

United gikk videre som gruppevinner fra en gruppe med Reading, Wolverhampton og Southampton, før Arsenal ble slått i kvartfinalen. I semifinalen vant United hele 5-1 mot Crystal Palace, før det altså ble 2-1 mot Manchester City i finalen.

Elyh Harrison, 18. mars 2024.
Elyh Harrison – her i forbindelse med en U21-kamp i mars – ble en av heltene mot City.

Manchester United 2–1 (2-0) Man City

U18 Premier League Cup
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Ethan Wheatley (James Nolan, 07.), 2-0 Wheatley (25.), 2-1 Stephen Mfuni (85.).

Manchester United: Elyh Harrison – James Nolan, Louis Jackson (Habeeb Ogunneye, 46.), Jack Kingdon, Harry Amass (Bendito Mantato, 46.) – Finley McAllister (C), Ruben Curley (Jacob Devaney, 64.) – James Scanlon, Jack Fletcher (Shea Lacey, 72.), Ethan Williams – Ethan Wheatley (Gabriele Biancheri, 46.).

LIVE:

1: Kampen er i gang! 

1: Gledelig å se Elyh Harrison i startelleveren etter skaden han pådro seg borte mot Wolves. Det så potensielt alvorlig ut, men heldigvis var det altså ikke det.

2: Farlig City-situasjon, men heldigvis har de gått i offside.

3: Finley McAllister får gitt ballen fra seg til Ethan Williams på glimrende vis med to taklinger på rad før han gir den fra seg. Williams går rett mot City-målet, og ender etter hvert opp med å skyte, men skuddet er ikke spesielt farlig. Fint United-angrep uansett.

6: Curley løper med ballen, og får anledningen til å skyte. Skuddet er godt, men City-keeperen slår ballen ut til hjørnespark. Godt forsøk, og god redning. 

7: MÅL! Ethan Wheatley med et fantastisk skudd! Glimrende frisparkpasning fra Nolan inn i bakrom, og Wheatley demper ballen før han banker den knallhardt i mål!

10: Citys Alfa-Ruprecht kommer seg til et skudd etter at Nolan mister balansen, men Harrison redder enkelt.

11: Knallhardt langskudd fra Ethan Williams, men Brits i City-målet redder.

14: Alfa-Ruprecht skaper problemer for Nolan igjen, og slår farlig inn foran mål, men Kingdon ballen ut til hjørnespark. 

15: Det påfølgende hjørnesparket treffer hodet til målscorer Wheatley, før Scanlon får slått den unna.

17: Ballen er fri i United-boksen i etterkant av et hjørnespark, men Louis Jackson får kontroll over situasjonen.

23: Nolan i trøbbel igjen mot et City-lag som ser ut til å ha vurdert ham som et svakt punkt de kan angripe, men kaptein Finley McAllister ordner opp.

24: Kort corner fra City ender med et skudd fra farlig posisjon, men selve skuddet er derimot ikke så farlig.

25: MÅL! Wheatley igjen! Nok en gang etter pasning fra Nolan (selv om det nok ikke vil telle som en målgivende)! Scanlon stusser et langt utspill til Nolan, som prøver å finne Wheatley. Pasningen skifter retning i en City-forsvarer, men det gjør det egentlig bare bedre for Wheatley, som tar med seg ballen forbi City-keeperen og skyter i mål via en City-spiller. 2-0!

27: Wheatleys niende mål i U18 Premier League Cup denne sesongen, for øvrig.

28: UBEGRIPELIG at ikke City har fått et eneste gult kort ennå. Både Dada-Mascoll og kaptein Heskey burde hatt gule kort for å stoppe United-angrep på kynisk vis.

34: Wheatley snapper opp ballen fra City-keeperen, og flere United-spillere får nesten kommet seg til skudd, men City ender opp med å vinne ballen tilbake. De kontrer, og får en enda større sjanse selv, men Elyh Harrison gjør en glimrende redning!

36: Mens Williams ligger nede etter et ublidt møte med Citys Noble (som ikke levde opp til navnet sitt i den duellen), så tenker undertegnede på at det blir spennende å se hvor tidlig enkelte United-spillere byttes ut med tanke på A-lagskampen i morgen. I alle fall hvis United skulle øke ledelsen ytterligere.

37: Williams er på beina igjen. City får begynne med ballen siden det ikke ble dømt frispark, av en eller annen snodig grunn.

40: City med et skuddforsøk som blokkeres av Curley omtrent før ballen hadde forlatt foten til City-spilleren.

44: Det ropes på straffespark fra City-hold etter en liten Kingdon-dytt, men ikke nok til å gi straffe. Ropene kom nok mest på grunn av måten City-spilleren falt på.

45+3: Halvfarlig skudd fra Warhurst, men Harrison ser ikke ut til å være bekymret, og ballen går utenfor.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Bytteinfo følger.

46: TRIPPELBYTTE: Ethan Wheatley, Harry Amass og Louis Jackson byttes ut. Inn kommer Gabriele Biancheri, Bendito Mantato og Habeeb Ogunneye kommer inn. Trioen som gikk ut vil nok alle være på benken mot Sheffield United onsdag kveld.

46: Det ser ut til at McAllister fortsetter på midtbanen, så da spiller vel Mantato som venstreback, hvor han ofte spiller for landslaget. Har vært god på høyrekanten for United denne våren, men er altså også kapabel til å spille venstreback. Ogunneye går inn som stopper. Har spilt det i en forsvarstreer for U21-laget.

49: Alfa-Ruprecht skyter over og utenfor.

55: Fint United-angrep ledet an av Ethan Williams og Jack Fletcher. Fletcher sender ballen ut til James Scanlon, men han treffer ikke skikkelig, og ballen treffer verken mål eller lagkamerat Biancheri (som han muligens prøvde på). 

58: Farlig City-angrep, men Williams er nede i egen boks, og han får kontroll, og får ballen unna.

59: Gabriele Biancheri skyter i stolpen fra kort hold! Flott forarbeid av Scanlon.

62: Jack Kingdon får gult kort. Ikke noe galt med det – men City har sluppet unna i alle fall tre klare gule kort før dette.

64: BYTTE: Jacob Devaney erstatter Ruben Curley. Han er bedre defensivt enn Curley, så det går an å tenke seg hva tankegangen er her, men samtidig har han også hatt noen målgivende pasninger i det siste.

69: United kontrer, og Scanlon spiller gjennom Devaney på glimrende vis, men Devaney klarer ikke å få ballen forbi City-målvakten. City har hatt banespillet i andreomgangen, men United har hatt de beste mulighetene.

71: Fantastisk Jack Fletcher-pasning gjennom til Scanlon, og Scanlon slår farlig inn i feltet, men City-keeperen klarer å få tak i den. Fletcher-pasningen er kanskje høydepunktet i denne omgangen. Det gikk et gisp gjennom publikum.

72: BYTTE: Shea Lacey erstatter Jack Fletcher. Da skal United ha brukt opp alle byttene.

74: Citys Divine Mukasa får det gule kortet.

75: Halvfarlig City-innlegg, men Devaney rydder opp.

76: Henderson-Hall får et gult kort for City siden det viste seg at det ikke er lov til å prøve å være Gabriele Biancheris ryggsekk. 

79: Farlig City-innlegg, men Mantato får hindret en kjempesjanse. 

80: Noen fine Lacey-detaljer. 

82: Alfa-Ruprecht skyter i nettveggen fra OK posisjon. Biancheri nede i eget forsvar for å forstyrre City-vingen der.

84: Henderson-Hall skyter plutselig for City, men Elyh Harrison får slått ballen over. United får klarert etter Citys hjørnespark.

85: Ny Harrison-redning fra City-skudd. 

85: MÅL. City reduserer. Stephen Mfuni header i mål.

86: United kontrer med mange folk, og Lacey velger feil løsning ved å skyte selv. 

88: City-skudd blokkeres, og ballen går høyt opp i lufta, og Harrison plukker den ned.

90: United i ubalanse, og City angriper på høyresiden, men heldigvis sleiver kantspilleren når han skal gi fra seg ballen, og ballen går ut til utspill fra mål.

90+1: Det er lagt til fire minutter. 

90+1: Kjempesjanse for Alfa-Ruprecht! Kommer seg til skudd i United-boksen, men Harrison er raskt nede og redder den. Finley McAllister får gult kort for et forsøk på å stoppe angrepet.

90+2: Herlig defensiv jobb fra Shea Lacey. 

90+3: Henderson-Hall er i ferd med å slå inn, men Mantato blokkerer innlegget på glimrende vis. 

90+4: KJEMPESJANSE for City på overtid! Harrison redder! Svært dramatisk på overtid. United kontrer, og Biancheri får en god sjanse, men City blokkerer!

90+5: Biancheri har ballen nede ved hjørneflagget, men det blir til slutt et utspill fra City-keeperen. 

SLUTT! Manchester United 2-1 City.

Powered by Labrador CMS