U18-laget forlenget superrekka - slo byrivalen

Manchester Uniteds U18-lag gikk på et bittert tap i FA Youth Cup tidligere denne uka, men lørdag kom Adam Lawrences gutter tilbake på vinnersporet da Manchester City var på besøk.

Avgjørelsen kom i det 63. minutt, da en avslutning fra midtstopper Louis Jackson gikk via ex-Red Harrison Parker og i nettet bak en utspilt City-keeper.

Seieren sørger for at United nå har vunnet utrolige 12 av 12 kamper i serien denne sesongen.

Liverpool på andreplass har hele 12 poeng opp, mens City på plassen bak har 14 poeng opp med en kamp mindre spilt.

SØRGET FOR SEIER: Midtstopper Louis Jackson tok ansvar og sørget for at United gikk opp i 1-0, selv om det kanskje ikke hadde blitt mål uten en uheldig Harrison Parker.

City med ballen - United med sjansene

I lørdagens kamp mellom byrivalene var det gjestene som styrte det meste av banespillet i den første omgangen, men uten å skape det store mot et kompakt og solid United-forsvar.

I stedet var det United som kom til de største mulighetene mot slutten av omgangen.

Først da ballen havnet i returrommet etter en corner, hvor Finley McAllister ventet og banket til. Skuddet ble imidlertid stoppet på strek av en City-forsvarer.

Og rett før hvilen var Ethan Wheatley svært nære. Jack Fletcher rundlurte hele Citys midtbane med én lekker vending, og satte opp et angrep der flere United-spillere kom stormende frem.

Til slutt havnet ballen hos Wheatley, som på 6-7 meter ble stoppet av en strålende beinparade fra City-målvakten.

Se Fletchers lekre detalj og Wheatleys mulighet her:

Midtstopper Jackson tok ansvar

I den andre omgangen fortsatte United å skape gode muligheter, og da var det ikke ufortjent at 1-0-målet kom like etter timen var spilt.

Louis Jackson brøt spillet langt inne på Citys banehalvdel, og kombinerte med Fletcher før han fikk ballen igjen på vei alene mot mål.

Med en pen chip sendte han ballen over Citys sisteskanse, og der ballen så ut til å ha retning mot stolpen, kom heller en uheldig Harrison Parker - som forlot United til fordel for City i fjor sommer - i full fart og sendte ballen i eget nett.

Se scoringen:

Vanvittig bom

Mot slutten fikk Elyh Harrison mer å gjøre, men Uniteds burvokter sto solid og stoppet det som var, med blant annet en fin beinparade på en avslutning fra Christian Dunbar-McDonald.

Tre minutter før fulltid fikk Finley McAllister en alle tiders mulighet til å doble ledelsen, men på halvspretten på tilnærmet blank hold banket kapteinen ballen himmelhøyt over.

McAllister og United kunne imidlertid uansett til slutt puste lettet ut for nok en seier.

U18: United 1-0 (0-0) City

U18 Premier League
Carrington

MÅL: 1-0 Harrison Parker (selvmål, 63)

Gule kort: Ethan Williams (90)

United: Elyh Harrison - Habeeb Ogunneye, Jack Kingdon, Louis Jackson, Harry Amass - Finley McAllister, Ruben Curley (Jayce Fitzgerald, 83) - Victor Musa,  Jack Fletcher, James Scanlon (Ethan Williams, 76) -  Ethan Wheatley (Gabriele Biancheri, 88)

Ubenyttede innbyttere: Tom Myles, Tyler Fletcher

SLUTT. Der er det over! United vinner 1-0 og forlenger seiersrekka i serien til 12!

90+3: Biancheri blir spilt gjennom litt skrått ut mot venstre. Får avsluttet, men blir blokkert ut til corner.

90+2: United vinner ballen høyt oppe på Citys banehalvdel. Bruker tiden godt nå.

90: Williams pådrar seg Uniteds første gule kort for dagen.

88: Dagens tredje United-bytte. Biancheri kommer inn for Wheatley.

87: Er det mulig? Der skal det bare stå 2-0! En avslutning fra Williams blir blokkert, og ballen havner hos McAllister på nærmest blank kasse. På halvspretten klarer imidlertid midtbanespilleren å blåse ballen himmelhøyt over.

84: God City-sjanse igjen. Slår hardt inn fra venstre og kommer til avslutning på ni meter, men skuddet går rett på Harrison som holder ballen. Begynner å bli varm i trøya nå, Uniteds sisteskanse.

83: Nytt United-bytte. Fitzgerald kommer inn for Curley.

81: City ruller opp til venstre, og kommer til avslutning ved Dunbar-McDonald, men Harrison redder med en fin beinparade.

77: City kommer til et innlegg/skudd ute på venstresiden, men det går rett i klypene til Harrison, som fortsatt ikke har blitt satt på noen stor prøve.

76: Dagens første United-bytte. Williams kommer inn for Scanlon.

74: City med mye ballen igjen nå, men fortsatt sliter gjestene med å skape det helt store.

63: MÅL! United går opp i føringen! Jackson står opp på Citys banehalvdel, kombinerer med Fletcher og chipper ballen over en utrusende City-keeper. Usikkert om ballen er på vei mot mål eller ikke, trolig hadde den gått i stolpen, men den går via ex-Red Harrison Parker, og da leder United 1-0!

61: Fletcher vinner et frispark nede ved dødlinjen, men City får klarert unna.

56: Nesten for Fletcher mot gamle lagkamerater! Får med seg ballen forbi et par City-spillere, og avslutter fra 20 meters hold. Skuddet er velplassert, men ikke særlig hardt, og keeper får slått ballen ut til corner.

55: Stor mulighet for City når Heskey blir spilt gjennom, men Amass kommer seg tett på, går for taklingen, bommer, men forstyrrer såpass at avslutningen går utenfor.

50: Amass har plutselig mye rom foran seg og fører ballen langt inn i Citys sekstenmeter, og kan spille ut til Wheatley. Velger heller å gå for avslutningen, men den blir dessverre blokkert. Stor mulighet for United det der.

48: Harrison med en strålende redning når Citys Lawrence kommer alene gjennom på venstresiden. City-vingen blir imidlertid uansett avblåst for offside.

46: City sparker i gang den andre omgangen.

PAUSE. City er laget som har hatt ballen mest i den første omgangen, men uten omtrent å skape noe som helst. I stedet var det United som skapte de største farlighetene, spesielt mot slutten av omgangen. Lagene går imidlertid inn til hvilen på stillingen 0-0.

45+2: Nesten for Wheatley igjen, og denne er virkelig stor! United stormer i angrep med flere mann etter at Fletcher har rundlurt hele Citys midtbane med en lekker dragning på midtbanen, og ballen havner til slutt hos Wheatley på 6-7 meter. Skuddet blir imidlertid stoppet av av en strålende beinparade fra Citys sisteskanse.

45+1: Ny sjanse for Wheatley. Mottar ballen på 16 meter, vender opp og rapper til, men skuddet går like over.

39: Kampens største mulighet, og det er McAllister som nesten sender United i føringen! Ballen havner ute i returrommet hos midtbanespilleren etter corneren, men avslutningen stoppes på strek av en City-spiller.

38: Ikke langt unna for Wheatley. Kommer seg til avslutning fra skrått hold, men Citys sisteskanse får akkurat fingertuppene på ballen. Corner til United.

29: Citys Farid Alfa-Ruprecht drar seg inn fra høyre og får avsluttet på mål, men Harrison plukker enkelt.

27: Wheatley drar seg forbi ute på høyresiden og prøver å finne Fletcher 45 grader ut. Ballen går via et City-bein og til en corner, som blir klarert.

24: Fletcher med et skummelt innlegg mellom forsvar og keeper, men ballen går gjennom feltet.

22: McAllister ligger nede etter en duell og trenger en sjekk av medisinsk team. Ser ut til å kunne fortsette.

18: City trer seg nesten gjennom, men Harrison er modig når han kommer ut fra streken og slenger seg ned foran ballen, og hindrer gjestene fra å komme til en stor mulighet.

9: Keeper Harrison viser sin vante ro med ballen i beina når han drar av en City-spiller, som så ender opp med å felle Harrison.

8: City som har ballen mest innledningsvis, men United ligger kompakt i forsvar og hindrer enn så lenge gjestene fra å komme til noen gode muligheter.

2: Scanlon er kun centimetere fra å finne Wheatley inne i feltet i en svært god posisjon. Ikke langt unna en drømmestart for United der!