U18-gutta snudde til seier mot Liverpool

Manchester Uniteds U18-lag er plettfrie i ligaen denne sesongen og tirsdag kveld kom den 14. strake seieren da Liverpool ble slått på Carrington.

Ethan Wheatley, Jayce Fitzgerald, Ethan Williams og James Scanlon scoret alle hvert sitt mål for United.

Havnet under to ganger

Det skulle imidlertid ikke bare bli enkelt, for Liverpool gikk opp i ledelsen to ganger i løpet av den andre omgangen til henholdsvis 1-0 og 2-1.

Først i det 10 minutt, før Wheatley på herlig vis sørget for 1-1 da han vippet ballen over en forsvarer og banket ballen ned i hjørnet på volley.

2-2 kom noen minutter etter hvilen, da et innlegg fra Williams fant Fitzgerald inne i feltet. Midtbanespilleren brukte ett touch på å få kontroll på ballen, før han satte den i nettet.

I forkant av målet ble Wheatley regelrett slått i ansiktet av Liverpools Luca Furnell-Gill, uten at dommer fikk med seg det, men dersom VAR hadde vært tilgjengelig ville nok scouserne måtte klart seg med en mann mindre resten av kampen.

Snuoperasjon

Like før timen var spilt var snuoperasjonen et faktum.

Først sløste United bort en stor dobbeltmulighet, før ballen havnet hos Missin ute på høyre. Han slo ballen inn i feltet igjen, hvor den havnet hos Williams som banket inn 3-2-scoringen.

Deretter tegnet innbytter Scanlon seg på scoringslisten: Igjen var Williams involvert, da han spilte frem lagkameraten ute på høyre, som satte ballen sikkert ned i motsatt hjørne.

Seks minutter på overtid reduserte Liverpool til 4-3, men totalt sett var det uansett ingen tvil om at United var det beste laget ute på gressmatten.

Seieren sørger for at United har 18 poeng ned til Liverpool på 3. plass. Manchester City ligger som nummer to, 17 poeng bak med to kamper færre spilt.

U18: United 4-3 (1-2) Liverpool

U18 Premier League
Carrington

MÅL: 0-1  Trent Kone-Doherty (10), 1-1 Ethan Wheatley (21), 1-2 Kieran Morrison, (45+1),  2-2 Jayce Fitzgerald (Ethan Williams, 49), 3-2 Ethan Williams (58), 4-2 James Scanlon (Ethan Williams, 75), 4-3 Michael Laffey (90+6)

Gule kort: Ethan Williams (65), Gabriele Biancheri (90+7)

UNITED: Elyh Harrison - James Nolan, Louis Jackson, Jack Kingdon, Harry Amass - Jack Fletcher, Finley McAllister, Jayce Fitzgerald (Jacob Devaney, 73) - Ashton Missin (James Scanlon, 60), Ethan Wheatley (Gabriele Biancheri, 80), Ethan Williams

Ubenyttede innbyttere: Tom Myles, Reece Munro

SLUTT.

97+7: Biancheri pådrar seg et gult kort.

95+6: Så scorer faktisk plutselig Liverpool, med det som nok må bli et trøstemål. Et innlegg fra venstre finner Laffey, som får pirket ballen ned i det høyre hjørnet. Kun sekunder igjen.

89: Liverpool er egentlig ikke i nærheten av å true United nevneverdig. Det går mot sesongens 14. strake ligaseier med mindre det skulle rakne fullstendig på overtid her.

86: Det er nære for Williams! Venstrekanten drar seg inn og banker til, men skuddet går i tverrliggeren.

80: Kveldens tredje United-bytte. Biancheri kommer inn for målscorer Wheatley.

75: MÅL! United dobler ledelsen! Kingdon vinner ballen på midtbanen, og ballen havner hos Williams. Venstrekanten spiller ballen ut til høyre, hvor Scanlon kommer i full fart, og innbytteren setter ballen sikkert ned i det venstre hjørnet.

73: Nytt United-bytte. Devaney kommer inn for Fitzgerald.

73: Nesten for Fletcher! Prøver å curle ballen i det venstre hjørnet med venstrefoten, men noen centimere utenfor.

70: McAllister fyrer en rakett av fra 17 meter, men avslutningen er ikke godt nok plassert og keeper får en grei jobb med å stoppe forsøket.

65: Williams pådrar seg kampens første gule kort.

61. Nesten for Williams igjen. Får ballen skrått ut til venstre inne i feltet og får fyrt av, men avslutningen stoppes av keeper.

60: Dagens første United-bytte er et faktum. Scanlon kommer inn for Missin.

58: MÅL! United går opp i føringen! Like etter at United har brent en stor dobbeltsjanse, slås ballen inn i feltet igjen fra Missin. Innlegger finner Williams som setter den sikkert i hjørnet.

50: Reprisen viser at Liverpools Furnell-Gill regelrett slår Wheatley i forkant av scoringen. Dommer ser det ikke, men burde vært et soleklart rødt kort til Liverpool-stopperen.

49: MÅL. United bruker ikke lang tid etter hvilen på å utligne igjen! Williams får med seg ballen ute på venstresiden og finner Fitzgerald inne i feltet. Han bruker ett touch på å få kontroll på ballen, før han setter den sikkert i nettet.

46: United sparker andre omgang i gang.

PAUSE

45+1: Så scorer Liverpool rett før hvilen, helt ufortjent. United mister ballen ved midtbanen, og ballen havner hos Morrison som fra 20 meters hold banker ballen ned i det høyre hjørnet.

45: Fletcher spiller gjennom Wheatley som kommer alene keeper, men spissen avblåses for offside. Kan ikke har vært mye om å gjøre det der.

42: Ikke så langt unna igjen for United. Williams finner Wheatley med et innlegg fra venstresiden, og det er usikkert om han header på mål eller prøver å finne Nolan på blank kasse. Blir en slags mellomting i hvert fall, og da plukker keeper ballen relativt enkelt.

40: United har presset Liverpool langt tilbake andre halvdel av omgangen, og det vil være fullt fortjent hvis det kommer enda et mål til vertene før pause.

38: Nolan drar seg forbi en Liverpool-forsvarer og får avsluttet fra 15-16 meter, men det blir heller et sleivtreff og ballen går langt utenfor.

37: Fletcher prøver seg på frisparket, men skuddet går i muren.

37: Amass blir felt på rundt 20 meter og skaffer frispark. Ganske så bra hold det her!

34: Det er en kjempesjanse til Wheatley! McAllister finner spissen som plutselig er alene med keeper, men avslutningen med venstrefoten er ikke godt nok plassert.

28. United setter ballen i mål, men det avblåses for offside.

28: Williams finner hodet til Wheatley, som får til en heading på mål, men keeper redder ut til corner.

27: Williams lager frispark i god innleggsposisjon for United ute til venstre.

21: MÅL! United utligner! En avslutning fra Williams blir blokkert, før ballen havner hos Wheatley. Han rundlurer én Liverpool-forsvarer, før han banker ballen ned i det venstre hjørnet på volley. Meget pent utført det der!

17: Midtstopper Jackson rager svært høyt på en corner og får hodet på ballen, men headingen går like til side.

14: Nesten for Liverpool igjen! Plutselig er Harrison på bærtur, og en Liverpool-spiller prøver lykken fra 30-35 meter, men avslutningen går heldigvis en meter til side for mål.

10. MÅL. Der sitter den for Liverpool. Kombinerer seg gjennom på venstresiden, før Kone-Doherty drar seg innover og plasserer den i lengste.

5: Missin finner Wheatley inne i feltet fra høyre. Spissen fyrer til, men skuddet blokkeres.