- Trenger mer erfaring på toppnivå

Publisert

Da Gareth Southgate annonserte England-troppen til de to kommende privatlandskampene mot Brasil og Belgia var det funnet plass til to United-spillere.

Marcus Rashford og Harry Maguire har vært fast inventar i Englands landslagstropp under Southgates ledelse.

De siste ukene har det fra media kommet press om at det også bør finnes plass til en tredje United-spiller, nemlig Kobbie Mainoo

18-åringen kan fortsatt velge om han vil representere England eller om han skal velge å spille for Ghana, men var ikke å finne i A-troppen denne gang.

Under pressekonferansen til annonseringen ble Southgate spurt om vurderingene som er blitt gjort rundt Mainoo og hvorfor han, denne gangen, ikke er med.

- Jeg synes han gjør det veldig bra til å være så ung og vi er ikke redde for å gi unge spillere muligheten med seniorene. I dette tilfellet har han kun spilt en håndfull kamper og det er viktig å være veldig forsiktig utviklingsmessig med å ta disse avgjørelsene på riktig tid. Vi må gi ham rom og mulighet til å utvikle seg i sitt tempo.

- Han har ikke spilt det samme antallet kamper som det Jude (Bellingham) og Bukayo (Saka) hadde når de ble kalt opp for første gang, men jeg gjentar; han gjør det veldig bra til å være en så ung spiller. Han er en god spiller - det kan alle se og han får en strålende erfaring med United for øyeblikket. 

Det aller meste tyder dermed på at Mainoo derfor blir tatt ut i Englands U21-tropp som offentliggjøres fredag.

Powered by Labrador CMS