Toone sendte United i ledelsen – Liverpool snudde til seier

Det ble en tung dag på jobben for Uniteds kvinnelag søndag ettermiddag.

Etter en gnistrende første halvtime hjemme mot Liverpool, der Ella Toone hadde sendt vertene foran tidlig, mistet Marc Skinners lag fullstendig kontroll over kampen.

Et selvmål fra Millie Turner og et dødballmål fra Liverpool sørget for at gjestene tok med seg alle de tre poengene.

– Vi tapte på det som er grunnleggende i fotball. De headet og brukte ballen bedre enn oss. Det var en dårlig dag for oss. Jeg synes ikke vi fortjente noe fra dette. Du kan ikke slippe inn mål på den måten vi gjorde, sa United-sjef Marc Skinner etter kampslutt.

Han antyder at United kommer til å forsøke å forsterke troppen i det neste overgangsvinduet.

– Jeg tror ikke at vi kan sitte stille i noen overgangsvinduer. Vi har fortsatt mye rom for utvikling, sa Skinner.

Det kunne imidlertid sett veldig annerledes ut søndag. Like etter Toones 1-0-scoring misbrukte Melvine Malard en stor sjanse etter en feil i Liverpool-forsvaret.

Like før halvtimen stanget Turner et godt slått hjørnespark fra kaptein Katie Zelem rett i tverrliggeren.

Tre poeng kunne brakt United helt opp i ryggen på Arsenal på toppen av tabellen. I stedet er det Liverpool som tar seg opp på like mange poeng som United. I tillegg er City på trygg vei mot tre poeng borte mot Everton.

Søndagens kamp mot Liverpool var kvinnelagets siste i 2023. Den første opptredenen endte med 6-0 mot nettopp Liverpool.

Slik var kampen:

Manchester United 1–2 (1-1) Liverpool

WSL, Leigh Sports Village

Mål: 1-o Toone (3), 1-1 Turner (selvmål 33), 1-2 Hinds (69).

Gult kort: Turner (29)

Manchester United: Mary Earps – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell– Katie Zelem (K), Hayley Ladd (Lisa Naalsund, 83) – Leah Galton, Ella Toone (Geyse, 73), Nikita Parris (Lucía García,  66) – Melvine Malard (Rachel Williams, 66).

Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans.

SLUTT 1-2.

90+13´: Det er slutt.

90+13´: Stor United-sjanse! Det er så nære at Galton kan sette ballen i åpent mål.

90+12´: Liverpool vinner et innkast med 30 sekunder igjen.

90+12´: Ett minutt igjen.

90+11´: Liverpool vinner et frispark på eget halvdel. De bruker tid nå.

90+11´: To minutter igjen. Liverpool har stadig ballen godt inne på Uniteds halvdel.

90+10´: Gjestene vinner et innkast høyt.

90+9´: Liverpool vinner en corner. Det begynner å se dårlig ut for United dette.

90+8´: Nytt United-frispark. Har de én stor sjanse igjen i seg her da?

90+7´: United vinner et frispark på egen halvdel.

90+6´: Halve overtiden straks unnagjort. United kjemper febrilsk for en utligning.

90+5´: Geyse forsøker seg fra høyre, men brasilianeren får ikke rommet hun ønsker seg.

90+3´: Liverpool står foreløpig greit imot i innledningen av overtiden her.

90+1´: Det legges til tolv minutter her. Vi er med andre ord langt fra ferdige.

88´: Så kommer det en stor United-sjanse! Blundell fyrer av, men rett på keeper.

87´: Vi er i gang igjen.

87´: Har en del blod i ansiktet her, men vandrer sakte men sikkert av banen. Et voldsomt sammenstøt med Williams.

86´: Det er Gemma Bonner det har gått hardt utover. Hun sitter imidlertid oppreist nå. Det er godt å se.

84´: Dette ser ike bra ut. Vanskelig slå fast hvem av bortelagets spillere som ligger nede, men det er mye helsepersonell ute på banen nå.

83´: Liverpool slo Arsenal borte i serieåpningen. Skal de hale i land en ny skalp her?

82´: Vi krysser fingrene for at dette går bra. Det blir nok et lite opphold i spillet her.

81´: Så oppstår det en situasjon i Liverpools sekstenmeter. Forferdelige bilder når en av gjestenes spillere blir liggende etter en duell med Williams. United-spilleren er uheldig når hun dundrer inn etter å ha forsøkt å nå ballen.

80´: Rett og slett merkelig å se United nå sammenlignet med de første 20-30 minuttene.

78´: Williams og Skinner i dialog nå. Hva pønsker de ut?

77´: Så sitter Liverpools målvakt nede. Mye frustrasjon å spore på Leigh Sports Village akkurat nå.

76´: United vinner et frispark ute til høyre. Trenger å skape et ordentlig trykk mot slutten her nå. Gemma Bonner med en forferdelig takling på Williams. Ufint.

73´: Naalsund og Geyse kommer inn for United. Ladd og Toone viker plass. Sistnevnte ser svært skuffet ut.

72´: García er nær ved å finne Toone, men pasningen er upresis.

71´: Haug kommer til avslutning med pannebrasken, men den treffer ikke mål.

71´: Hva nå United?

69`: Så er det 2-1 til Liverpool. Earps er frustrert. Det er Taylor Hinds som setter høyrebeinet til etter en corner.

68´: Halv omgang igjen. Liverpool skaper fortsatt de største farlighetene. Forrige store United-sjanse kom ved Turner før halvtimen var spilt.

66´: Da er det duket for Williams. Sammen med Garcia erstatter hun Malard og Parris.

64´: Haug er opprørt etter at det ser ut som Ladd river henne i håret. Ikke pen den fra United-spilleren.

63´: Misforståelse mellom Galton og Toone, og en god overgangsmulighet renner ut i sanden.

62´: Så må United sette alle kluter til for å hindre Liverpool-mål på corneren.

61´: Turner med en glimrende blokk! Det er en stor Liverpool-sjanse.

61´: Ifølge Viaplays kommentatorer er det straks duket for Rachel Williams, Uniteds superinnbytter.

59´: Malard avblåses for en hårfin offside. Det hadde ellers blitt en stor sjanse.

56´: Le Tisser vinner ballen etter en mesterlig forsvarsjobb.

54´: En frustrert Parris lager nok et frispark.

53´: Toone dribler seg fri ute til venstre, men innlegget blir akkurat for høyt for både Parris og Malard.

51´: Riviere vinner et frispark langt nede på egen halvdel.

49´: Liverpool får et frispark etter at Parris er for sent ute.

46´: Andre omgang sparkes i gang. Det blir spennende å se om United kan løfte seg fra det siste kvarteret før pause.

PAUSE 1-1.

45´: Parris til avslutning med pannebrasken, men headingen blir for svak.

44´: Kanskje det er en god pauseprat som kan være nøkkelen for United nå? Ser ut som et helt annet lag enn i åpningshalvtimen.

42´: United setter en god linje og lurer Missy Bo Kearns i offside.

41´: Mer frustrerende å være United-spiller nå. Malard presser høyt, men Liverpool vinner et utspark.

39´: Så tvinges Earps ut i full strekk! En strøken redning fra den engelske landslagskeeperen. Det er uhyre nære at gjestene går opp i ledelsen.

38´: United har ikke skapt noe de siste ti minuttene. Liverpool har faktisk initiativet akkurat nå, men det kan endre seg fort.

37´: Nok en gang forsøker Liverpool seg med et innlegg fra høyre, men Earps fanger kula.

36´: Bildene viser at det nok er snakk om et selvmål. Scoringen kom etter et innlegg fra høyre.

35´: Earps må i aksjon og bokse unna et farlig Liverpool-angrep.

33´: Så står det plutselig 1-1, og det ser ut som et selvmål. Det er Turner som i så fall er uheldig, men det er vanskelig å konkludere helt utfra bildene.

31´: Parris vinner et innkast høyt i banen.

29´: Turner stanser en Liverpool-overgang, og dommeren er oppe med det gule kortet.

27´: Tverrligger! Zelems corner er presis, og fra kloss hold stanger Turner ballen rett i metallet. Det er veldig nære Uniteds andre.

26´: United med gnistrende kombinasjonsspill. Ender til slutt med corner.

23´: Parris avblåses for offside, men undertegnede er ikke riktig sikker på om hun er det.

22´: Norske Sophie Román Haug lager frispark på Uniteds halvdel.

21´: Atter en gang vinner United ballen godt inne på gjestenes halvdel. Malard forsøker seg med venstre, men skuddet går utenfor.

20´: Toone er nære etter at United vinner ballen høyt. Riviere serverer et godt innlegg, men Toone header like utenfor.

19´: Turner får ryddet unna et godt Liverpool-innlegg. Glimrende involvering fra Uniteds midtstopper.

13´: United forsøker å stresse Liverpool med høyt press, men bortelaget har mer ro over spillet enn de hadde i åpningsminuttene.

12´: Parris i offside.

11´: Får skapt et trykk på hjørnesparket, men Earps får til slutt fanget den. Vært innholdsrikt de første ti minuttene her.

10´: Og i det påfølgende angrepet må Riviere gi til corner. Farlig fra Liverpool der.

9´: Toone er nære ved å finne Parris etter godt United-spill, men gjestene rydder unna.

8´: Så er det Liverpool som er nære ved å få en sjanse etter en bakromsball, men Earps plukker ballen sikkert.

7´: United vinner et frispark ute til venstre. Liverpools Emma Koivisto får attpåtil gult kort.

5´: I all verden, for en sjanse for Malard! Snapper om en løs pasning tilbake til keeper, runder målvakten. Dessverre for United går ballen i nettveggen.

3´: 1-0 United! Ella Toone scorer etter at Leah Galton har satt ballen i stolpen alene med keeper. Feirer som en DJ der Toone. Bakromspasningen som først åpnet Liverpool-forsvaret er helt vidunderlig.

2´: Gjestene avblåses for en tidlig offside.

1´: United sparker i gang kampen!