– To ting Ten Hag må gjøre for å slå Klopp

Øyvind Eide forklarer hvilke grep Erik ten Hag bør gjøre for å slå Jürgen Klopp.

To ganger på tre uker får vi servert fotballøyas største derby når Manchester United og Liverpool barker sammen på Old Trafford.

Først i FA-cupens kvartfinale på søndag. Deretter i Premier League 7. april.

En skalp mot erkerivalen kan gjøre underverker for en hardt presset Erik ten Hag. 

Så hva bør han gjøre i duellene mot Jürgen Klopp?

– United skal gjøre det som City var ganske dårlig på, sier fotballekspert Øyvind Eide i «Uno»-podkasten der kampen mot Liverpool er tema.

– Det er å flytte ballen tidlig opp til angrepsleddet. Backleddet er svakheten til Liverpool akkurat nå. De er veldig fremoverretta i presset sitt, og de er aggressive når de kan løpe mot motstanderens mål.

– Og så har de også hatt noen utskiftninger i det backleddet som gjør at de er ikke like stødige som det de var før. Så det å flytte ballen over de første to pressleddene og komme dit raskest mulig, det vil være viktig. Sette det backleddet under press.

Marcus Rashford i duell med Trent Alexander-Arnold på Old Trafford.

Det andre grepet Eide trekker fram handler om Uniteds sentrale midtbane, som sannsynligvis blir Casemiro og Kobbie Mainoo.

– De bør være ganske smale, fordi indreløperne til Liverpool ofte er de som går ut i siderommet og legger press på backen, fordi kantene til Liverpool er ganske smale. Men det er også indreløperne til Liverpool som går i press på de to sentrale. 

– Så hvis de to sentrale midtbanespillerne er smale inni banen, så får de veldig lang vei ut til sidebacken. Så det å være smale inne, få ballen tidlig ut til Dalot, og så skape overtall mot backleddet, det tror jeg blir helt avgjørende.

Casemiro kan bli avgjørende for Manchester United mot Liverpool.

– Pochettino gjorde også det her da han møtte Liverpool med Tottenham for noen år siden, og lyktes veldig godt. Han tvang Liverpool til å være veldig smale inne sentralt i banen. Få så flytte sidebackene høyt opp. Få ballen ut dit, for da er det ofte backen til Liverpool som må fram i press. Da er de bare tre i forsvarsleddet, og da blir det enda mer forskyvninger bak der. Så der ligger svakheten som United kan utnytte.

Hør hele episoden der du hører på podkast!

Powered by Labrador CMS