Tankefull Sir Jim Ratcliffe.

The Telegraph: – United vil få slite med å bruke store summer i sommer

Publisert Sist oppdatert

Manchester United vil ha et stramt overgangsbudsjett under det første sommervinduet til Sir Jim Ratcliffe på grunn av Financial Fair Play-restriksjoner, skriver The Telegraph.

Dersom klubben mislykkes med å kvalifisere seg til Champions League, vil det også bli enda tøffere, da en går glipp av minimum 40 millioner pund for deltakelse i gruppespillet.

Det faktum at United har punget ut 555 millioner pund de tre siste somrene, i tillegg til lite inntekter fra salg, gir Ratcliffe og hans INEOS lite økonomisk spillerom.

I Erik ten Hags to første sommervinduer har klubben blant annet spyttet ut 420 millioner pund på spillere som Rasmus Højlund, Mason Mount, André Onana, Casemiro og Antony.

Legger vi til kjøpene av Jadon Sancho, Raphaël Varane og Cristiano Ronaldo i 2021, skal dette ha bidratt til at United har gått på et tap på 215 millioner pund før skatt i denne perioden.

HAR KOSTET: Klubben har brukt langt mer på spillerkjøp enn de har fått for spillersalg de siste sesongene.

Premier League-reglene sier at klubber er tillatt til å gå på et maksimalt tap på 105 millioner pund over en treårsperiode.

Klubben kan få betydelige fradrag for koronatap, akademiet, kvinnelaget og samfunnsprosjekter, men tapene legger uansett betydelige begrensninger for hvor mye klubben kan bruke.

The Telegraph skriver også at UEFA har sine egne regler som tillater klubber å bruke totalt 80 prosent av sine samlede inntekter, pluss fortjeneste fra spillersalg.

Til 2025/26-sesongen faller tallet til 70 prosent.

Så får vi se hva Ratcliffe og det teamet han bygger opp får til i sommer, men det er liten tvil om at eventuelle spillersalg kan bli nøkkelen for hva som eventuelt kommer inn.

Jadon Sancho og Casemiro nevnes som to høyprofilerte spillere som klubben trolig vil prøve å kvitte seg med.

KAN BLI SOLGT I SOMMER: Jadon Sancho er utlånt til Dortmund dette halvåret. Trolig vil United forsøke å selge kantspilleren etter sesongen.

En kilde som skal være nær Ratcliffe sier følgende til The Telegraph:

– Du kan ikke gjøre det over natta, på grunn av FFP og det faktum at klubben har satt seg selv i en veldig tøff økonomisk posisjon.

– Du kan ikke kjøpe deg ut av det. Du kan ikke gjøre en City, fordi det er ikke noe takhøyde. Du kan kle på ting, som å investere i infrastruktur - du kan bruke så mye som du ønsker på stadion. Men når det kommer til troppen, så vil det ta tid og finansiering.

– En restrukturering av troppen må åpenbart være en nøkkeldel av agendaen din, men du er bundet av FFP, så det er en er jevn prosess.

Powered by Labrador CMS