En tallerken med biff og tilbehør på Sam's Chop House i Manchester.

MANCHESTER-ANMELDELSE:

Terningkast 2: Autentisk, men kjedelig engelsk

Publisert Sist oppdatert

Det sitter alltid en mann i baren på Sam’s Chop House. Med en hatt. Som leser en bok. Tankefull. Kanskje funderer han på om han skal velge en whisky eller et glass rødvin til boka si.

Mannen har vært der de siste ni årene, på en pub og restaurant vi virkelig ønsket å gi god score. Fordi den er historisk og autentisk og har vært en del av bybildet i byen vi elsker i 150 år nå, selv om inngangen er littegrann bortgjemt så godt som midt i Manchester sentrum. 

Det var også derfor Supporterklubben tok turen for en middag på stedet som ligger bare cirka 100 meter fra Arndale-senteret, i retning mot Old Trafford, midt mellom Arndale-senteret, St. Annes Square og dartsstedet Flight Club, for de som er litt kjent allerede.

MEDLEMSTILBUD: Her ser du når det er ledige turer og billetter til United-kamper i Manchester

Biff på Sam's Chop House.

Vi prøvde en biff som hovedrett og en brownie med iskrem til dessert, rett og slett for å finne ut om biffen kunne matche biffene på litt mer spesialiserte steder. Den kom med pommes frites, saus og litt ruccola, men uten at verken pommesen, sausen eller heller biffen var på et nivå hvor man tenkte at: «Hit må jeg igjen». Desserten leverte på det den skulle - en smak av sjokolade og is.

Servitøren var oppmerksom nok, stedet fremstod respektabelt og man så på klientellet at her var det stødige engelskmenn som tok turen, for eksempel noe eldre foreldre med voksne barn.

Som 50 år gammel nordmann på en utenlandsk restaurant så endte min oppsummering likevel med at det var helt middels mat til en over middels penge. Stedet ga noe mer matsal-følelse enn finere dining-følelse, uten at det nødvendigvis er avgjørelsen for meg og det i et lokale også med elendig nett. 

Ja, de hadde et wifi-passord skrevet på veggen, men min Iphone 13 endte likevel med å være helt off the grid i den tiden jeg spiste der nede. Det fungerte kanskje for 150, 100 og 50 år siden, men er ikke optimalt i 2023. Spesielt ikke hvis man kanskje ville vurdere å ta med seg barn på et sted som dette.

Prisnivået totalt sett var det som dro dette ned fra en 3er til en 2er, spesielt i en by som Manchester hvor det er så mange fantastiske alternativer i matveien. En del også til en meget akseptabel pris.

På menyen så finner man imidlertid også engelsk mat som corned Beef, fish and chips, steak and kidney pudding samt diverse pies, hvis det skulle lokke. 

Brownie-dessert på Sam's Chop House i Manchester.
Brownie-dessert på Sam's Chop House i Manchester.

Så kan det være at jeg var uheldig eller at de er enda bedre på noen andre retter, men personlig ville jeg heller tatt en drink eller en pint i baren hvis jeg skulle tilbake. For å gjøre ære på historien. Sammen med mannen i baren. Før jeg så gikk videre for å ta selve middagen et annet sted.

Her kan du lese flere anmeldelser og tips om Manchester.

Sam's Chop House, Manchester sentrum

Terningkast: 2

Nettsted og meny:  https://www.samschophouse.com/ og https://www.samschophouse.com/menu

Hva? Restaurant og pub

Hvor? Ganske så midt i Manchester-sentrum, midt mellom Arndale-senteret og St. Annes Square, i samme kvartal som hotellet Motel 1, som kan sees fra inngangen til Fridays.

Hvorfor: Hvis du ønsker mer autentisk engelsk mat på et sted som også har en rik historie.

Instagram-vennlig: Det må i så fall være mannen i baren.

MEDLEMSTILBUD: Her ser du når det er ledige turer og billetter til United-kamper i Manchester

Har du tips om restauranter, puber, butikker eller annet vi bør nevne i Manchester? Jeg blir glad for alt.

Eller kjenner du byen godt og vil la deg intervjue om det du liker best?

 

Powered by Labrador CMS