KRYSTALLKLAR RATCLIFFE:

– Ten Hag rapporterer direkte til toppsjefen. Det er ikke lenger mulig i den moderne fotballen

Publisert

Tirsdag falt som kjent de siste berømte brikkene på plass i puslespillet som baner vei for at Sir Jim Ratcliffe og INEOS kan gi full gass med de ambisiøse planene om å løfte Manchester United tilbake til toppen.

Ratcliffe har allerede begynt å male på sitt Manchester United-lerret i form av å ha sikret seg Omar Berrada i rollen som ny toppsjef i klubben. Arbeidet med å hente Dan Ashworth i spissen for det sportslige apparatet har også blitt trappet kraftig opp den siste uken.

I et intervju med belgiske De Tijd, gjengitt av The Guardian, forteller Ratcliffe at United er nødt til å gjennomføre strukturelle endringer i klubben.

– Vi er nødt til å ta tak i hvordan det hele er organisert, fordi akkurat nå er det ikke bra. Ta Erik ten Hag som eksempel: Han rapporterer direkte til toppsjefen. Det er ikke lenger mulig i den moderne toppfotballen, understreker han.

Videre er 71-åringen krystallklar på at den sportslige ledelsen i klubben må inneha skyhøyt nivå i alle ledd.

– Vi er nødt til å forsikre oss om at de riktige folkene ender opp i de riktige posisjonene. Alle personene i apparatet må være verdensklasse, slår han fast.

– Deretter er det viktig å skape et positivt, støttende og vennlig miljø som holder høy kvalitet. Det har manglet her tidligere. Det er kun i sånne miljøer du får det beste ut av idrettsutøvere. Hvis vi får til det, vil resultatene også komme. Det er planen og den tror jeg på, avslutter Ratcliffe.

NØKKELFIGUR: 20. januar ble Omar Berrada bekreftet som Uniteds nye administrative toppsjef (CEO).
Powered by Labrador CMS