Ten Hag om måltørken: – Det handler ikke bare om Rasmus

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag stilte fredag ettermiddag til pressekonferanse i forkant av lørdagens møte med West Ham.

Der fikk han blant annet spørsmål om Rasmus Højlund, som fortsatt har til gode å score et Premier League-mål.

– Vi er åpne og han er åpen. Mentaliteten hans er stor, og han takler stresset. Men det handler ikke bare om Rasmus, sier Ten Hag, og fortsetter:

– Det handler om Marcus Rashford, Alejandro Garnacho, Antony, Bruno Fernandes, Scott McTominay ... ikke glem backene som må spille en viktig rolle. Jeg er sikker på at vi vil forbedre oss. Hvis laget vårt blir fulltallige får det bedre balanse og vi burde da klare å skape flere sjanser.

NULL PREMIER LEAGUE-MÅL: Rasmus Højlund har fortsatt til gode å finne veien til nettmaskene i den engelske toppdivisjonen, men Erik ten Hag påpeker at dansken heller ikke har hatt den beste servicen.

Det er imidlertid ikke bare Højlund som trøbler foran mål.

Laget i seg selv har gått målløse av banen i tre kamper på rad.

– Vi har spilt mot veldig sterkelag i Liverpool og Bayern München, og før det hadde vi en svak kamp (mot Bournemouth). 

– Det er alltid utfordringer, og vi må forbedre oss. Vi spilte veldig bra mot Bayern München og Liverpool, men vi burde ha skapt flere sjanser og vært mer kliniske i enkelte situasjoner, sier Ten Hag.

Fridager

Etter 0-0 mot Liverpool forrige helg, har Ten Hags mannskap hatt spillefri i midtuka.

LITEN PAUSE: United-spillerne har fått en liten pause med spillefri denne uka før det braker løs igjen i jula.

Det kommer godt med, både med tanke på kampprogrammet som har vært, og det som venter i jula med tre kamper på sju dager.

– Vi har hatt et så travelt program, så gutta har hatt noen dager fri foran en ny travel uke. De trengte hvilen fysisk, og å komme litt bort fra fotballen mentalt, sier Ten Hag.

– Liverpool-resultatet vil gi laget selvtillit. Nå må vi klare å konkurrere med de beste lagene i denne ligaen og vi må komme oss fremover. Vi må ta de neste stegene og kreve mer fra hverandre for å ta det steget fremover, fortsetter han.

Ser frem til å få spillere tilbake i januar

Når vi nå går inn i jula, betyr det at det også nærmer seg et nytt overgangsmarked over nyttår.

Sannsynligvis blir det ikke høy aktivitet fra Uniteds side i januar, men klubben vil i alle fall få tilbake spillere fra skader i denne perioden, som åpenbart vil styrke laget.

– Når spillerne kommer tilbake - Casemiro, Martínez, Mason Mount ... - da vil vi se mye sterkere ut etter vinduet, sier Ten Hag.

TILBAKE I JANUAR: Lisandro Martínez blir en av flere sentrale brikker som kommer tilbake fra skade i januar.

På pressekonferansen fikk Ten Hag også spørsmål om Superligaen, men da påpekte nederlenderen kun at han står bak Uniteds uttalelse om saken.

I tillegg fikk han spørsmål om hans planer for jula, selv om de er ganske så innlysende.

– Planene mine må være rundt kampene. Kampene vil være mitt nøkkelpunkt å fokusere på. Vi har tre store kamper å spille den neste uka.

– Det er definitivt en viktig periode for alle store Premier League-klubber, men definitivt nå for oss. Vi vil fokusere på det, men i mellomtiden vil bruke tid med familien for å feire jul.

Powered by Labrador CMS