Erik ten Hag, pressekonferanse 20. oktober 2023.

PRESSEKONFERANSE:

Ten Hag om INEOS:– De ønsker å jobbe med meg, og jeg ønsker å jobbe med dem

Publisert Sist oppdatert

Kalenderårets siste kamp er Uniteds bortekamp mot Nottingham Forest, et lag som på Boxing Day vant 3-1 borte mot Newcastle på St. James' Park under ledelse av nyesjefen Nuno Espírito Santo.

– En har med Forest sett reaksjonen på at en ny manager har kommet inn. Vi må være klar for det, og dette handler alltid om oss selv. Vi må bare være klar over at de har den riktige lagmoralen, og at de har fått selvtillit [av Boxing Day-resultatet], men det er det vi gjorde også, så vi må bare fortsette det prestasjonsnivået, sa Ten Hag på fredagens pressekonferanse.

Han fikk selvsagt også nok et eierskapsrelatert spørsmål, denne gangen handlet det om han i en travel tid har fått tid til å snakke med INEOS-representantene. 

– Kampprogrammet er så tettpakket, så jeg har ikke tatt tid til å snakke med dem så langt, men det kommer, og jeg ser frem til å gjøre det. De ønsker å jobbe med meg, og jeg ønsker å jobbe med dem, så vi kommer til å ha de samtalene og møtene, så vi får se [når det blir]. 

Et billboard med 'Welcome to MANCHESTER' og et bilde av Sir Jim Ratcliffe, 9. desember 2023.
WELCOME TO MANCHESTER: Sir Jim Ratcliffe og INEOS kommer inn, og Erik ten Hag fikk som ventet spørsmål om det igjen på fredagens pressekonferanse.

Ten Hag fikk så et oppfølgingsspørsmål om hvor mye han forventer at de kommer til å være til stede, men ga da uttrykk for at han ikke kjenner alle disse detaljene ennå fordi han ikke har ønsket disse distraksjonene nå den siste tiden. 

– Hør her, jeg har foreløpig fokusert på kampene, så jeg sa at jeg ikke ønsker noen distraksjoner. Men ja, i de kommende dagene og ukene vil det bli tid for dette, og da vil jeg vite mer. Men jeg synes at det er en god ting, det er veldig positivt, og som jeg har sagt så ser jeg frem til å jobbe sammen med dem, sa Ten Hag, før han gjentok: 

– INEOS ønsker å jobbe med meg i denne strukturen, og jeg ønsker å jobbe med dem.

United-manageren fikk også spørsmål om André Onana, og om United jobber for å sørge for at han blir tilgjengelig til Wigan-kampen, eller om Forest-kampen blir hans siste før Afrikamesterskapet.

– Situasjonen er at vi snakker, vi har gode relasjoner til alle forbundene. Det handler om Sof [Amrabat], det handler om Hannibal og det handler om André. Så vi snakker med dem.

Ten Hag er fornøyd med det United har levert mot de tre lagene øverst på Premier League-tabellen.

– Jeg tror ikke det er noen lag som kan håndtere så mange tilbakeslag som vi har hatt. Poengmessig er vi ikke tilfreds, men vi må være fornøyde [med Villa-prestasjonen]. Når vi har alle spillerne tilbake, så er denne stallen sterk. Det har vi bevist i kampene mot Arsenal, Liverpool og Aston Villa – vi har prestert jevnt med lagene som ligger på første-, andre- og tredjeplass i ligaen. Vi kunne ha vunnet alle kampene, men det gjorde vi ikke.

– I den siste kampen viste vi sult, vinnervilje og den riktige mentaliteten, og da kan vi slå hvem som helst, fastslo Ten Hag, som selvsagt er klar over at United forrige sesong vant mot lag som Manchester City, Liverpool, Arsenal og Barcelona, da med en del færre skader enn United har slitt med denne sesongen. 

Ten Hag virket litt oppgitt da han fikk spørsmål om det var ekstra godt å levere en slik seier med Sir Dave Brailsford fra INEOS på plass på stadion.

– Vi ønsker alltid å vinne, uansett hvem som er i ledelsen. Vi er ansatt her for å vinne, og vi trenger en vinnerkultur uansett hvem som er i ledelsen, og uansett hvem som eier klubben. Men en kan selvsagt bli inspirert av eiere.

Oppdelt bilde: Til venstre Erik ten Hag som applauderer fansen etter 3-2-snuoperasjonen mot Aston Villa. Til høyre Sir Dave Brailsford på tribunen i samme kamp. 26. desember 2023.
VANT MED BRAILSFORD PÅ TRIBUNEN: Erik ten Hags United.

Ten Hag virker også noe oppgitt da han ble spurt om han noen gang hadde tvilt på om Rasmus Højlund kunne score i Premier League.

– Nå må jeg gjenta meg selv, men stolte på ham, og jeg visste at han kunne gjøre det, sa Ten Hag, og viste til målene hans i Champions League, og som ung spiller i Østerrike og i Italia.

– Men dette målet vil selvsagt gi ham selvtillit og tro på at han kommer til å score, og jeg er sikker på at han kommer til å score flere mål fra nå av.

Højlund, Evans, Eriksen og McTominay feirer 3-2-målet mot Aston Villa.
JUBELSCENER: Rasmus Højlund med lagkameratene etter å ha scoret det som ble vinnermålet mot Aston Villa.
Powered by Labrador CMS